offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Η προτεραιότητα δεν είναι να πουλήσει τον Γκαρσία, αλλά να τον ανανεώσει

Κοινοποίηση

Για την ΑΕΚ μεγάλη σημασία έχει να βρει τον τρόπο για την επέκταση της συνεργασίας της με τον vagrancy. Γιατί δεν κατάφερε να αγοράσει το ποσοστό του από την Μπεϊτάρ.

Όλα τα λεφτά στα πόδια του Λιβάι Γκαρσία, αυτός είναι το πρόσωπο της ΑΕΚ που ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλο,.ομάδες του εξωτερικού. Υπάρχει ασφαλώς έντονο φλερτ και για τον Αρόλντ Μουκουντί, όμως τα πολλά χρήματα θα έρθουν αργά ή γρήγορα στην Ένωση για τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Για την ΑΕΚ,.ωστόσο, δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Όχι απλά επειδή το είπε ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης ότι δεν πωλείται φέτος, ούτε ασφαλώς γιατί ο Ματίας Αλμέιδα έχει θέσει ένα -τρόπον τινά- βέτο για τη μη παραχώρηση ποδοσφαιριστή του βασικού κορμού αυτό το καλοκαίρι. Ισχύει πρωτίστως επειδή το πρώτο και κύριο για την ΑΕΚ είναι να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Γκαρσία.

Η Ένωση θέλει πρώτα από όλα να τον έχει ικανοποιημένο και καλοπληρωμένο. Αυτή είναι η επιθυμία της και η βούλησή της γι’ αυτό και σκοπεύει να μπει μαζί του σε πιο συγκεκριμένες συζητήσεις. Το συμβόλαιο των δύο πλευρών εκπνέει το καλοκαίρι του 2025, οπότε ο χρόνος δεν πιέζει ασφυκτικά.

Ωστόσο είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στη σεζόν, ώστε να μη φτάσουμε στο ερχόμενο καλοκαίρι και ο παίκτης να μπαίνει στο τελευταίο έτος της συνεργασίας του με την ΑΕΚ μέσα σε κλίμα ανησυχίας και πίεσης.

Για να παραχωρήσει η ΑΕΚ τον Γκαρσία νωρίτερα, θα πρέπει όντως η πρόταση που θα την πείσει να είναι μυθική. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή την υπόθεση εξακολουθεί να εμπλέκεται και η πρώην ομάδα του Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, η οποία διατηρεί ποσοστό 40% επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή για όλο το ποσό πάνω από τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ τα οποία η ΑΕΚ δαπάνησε για να αποκτήσει το 60%.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα 25 εκατομμύρια ευρώ ίσως είναι λίγα για να καρπωθεί η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αυτό που έχει κατά νου, βάσει των χρημάτων που θα φύγουν προς την πλευρά του Ισραήλ.

Επιπροσθέτως, η ΑΕΚ σε αυτή τη φάση που βρίσκεται δεν έχει κανένα λόγο να πουλήσει. Είναι μία ΠΑΕ απόλυτα νοικοκυρεμένη, με πολύ αυξημένα έσοδα λόγω του γηπέδου της αλλά και του νέου πλουσιοπάροχου τηλεοπτικού συμβολαίου που είναι στα σκαριά, μία ομάδα που δεν χρωστάει ευρώ πουθενά, δεν έχει χρέη και παρουσιάζει μία ολοένα αυξανόμενη αγωνιστική δυναμική. Καμία λοιπόν πρεμούρα για πώληση του Γκαρσία δεν υπάρχει.

Σίγουρα, όλοι και όλα έχουν την τιμή τους. Είναι δεδομένο επίσης ότι ο ποδοσφαιριστής κάποια στιγμή θα θελήσει να ανοίξει τα φτερά του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Όμως η κομβική χρονιά για την πώλησή του όπως αυτή πρέπει να γίνει και όπως η ΑΕΚ το επιθυμεί, είναι η φετινή, όταν θα έχει ολοκληρωθεί.

Με τον Γκαρσία στην Ευρώπη να παρουσιάζει αντίστοιχο πρόσωπο με αυτό που είδαμε πέρυσι, το φυσιολογικό θα είναι η τιμή του να εκτοξευτεί. Και τότε η συζήτηση για την παραχώρησή του να είναι πιο λογική.

Και κάτι ακόμα. Η ΑΕΚ το προσπάθησε πολύ τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως πέρυσι να αγοράσει από τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ αυτό το 40% των δικαιωμάτων που εκείνη διατηρεί.

Ωστόσο, αν και ο ποδοσφαιριστής προερχόταν από δύο πολύ μέτριες σεζόν σε μία ομάδα που ήταν για κλάματα αγωνιστικά, οι ιδιοκτήτες της ισραηλινής ομάδας αρνήθηκαν να μπουν σε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση προστατεύοντας την επένδυσή τους.

Δεν έπαψαν να πιστεύουν στον ποδοσφαιριστή και σήμερα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαν που δεν παραιτήθηκαν απ’ αυτό το ποσοστού για κάποια λίγα εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με αυτά που θα πάρουν εάν ο Γκαρσία εν τέλει πωληθεί.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Παναθηναϊκός: Ο άξονας γέμισε “πληγές” ενόψει ΠΑΟΚ κι ο Γιοβάνοβιτς έχει τους πάντες σε επιφυλακή

Γαλατασαράι: Πλησιάζει στον Σέρχιο Ράμος

Ρεάλ: Ο Μόντριτς ανανέωσε για έναν χρόνο γράφουν στην Κροατία