offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΙΒΟΣ

Στεφανίδη: Σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Κοινοποίηση

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασε τα 4.61μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση. Νίκες και Αναγνώστου και Κάσσου στα 5.000 μέτρα, πρωτιές για Βασιλείου και Ξενιδάκη στα 800 μέτρα.

Το ότι ήταν σε καλή κατάσταση το έλεγε μετά από κάθε της αγώνα. Το θέμα της ήταν να βρεθεί και η χρονική στιγμή που αυτή η καλή σωματική κατάσταση θα έβγαινε σε επίδοση. Τελικά στο Βόλο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ηΚατερίνα Στεφανίδη βρήκε την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεπεράσει τα 4,61 μ. και να σημειώσει την καλύτερη φετινή της επίδοση.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,41 μ., στην συνέχεια ξεπέρασε τα 4,51 μ. και όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4,61 μ. χρειάστηκε να προσπαθήσει τρεις φορές στην τελευταία με επιτυχία. Στην συνέχεια η άλτρια του ΑΟ Φιλοθέης προσπάθησε να ξεπεράσει τα 4,73 μ., άλματα που έχασε στις λεπτομέρειες.

“Ήταν μια καλή ημέρα σήμερα. Πάντα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει κάποια δυσκολίες με τη μεγάλη αναμονή, παρόλα αυτά είμαι τυχερή που είμαι από μια μικρή χώρα που έχει αρκετές επικοντρίστριες στο ξεκίνημα του αγώνα. Έκανε και η Ελένη καλό αγώνα και η Νικόλ που θα μπορούσε να είχε κάνει λίγο παραπάνω. Εγώ ήμουν καλά.

Έκανα μια πολύ καλή προσπάθεια στα 4,73 μ. και μια μισή καλή προσπάθεια. Εντάξει έκανα ρεκόρ χρονιάς. Δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό φέτος με τα κοντάρια γιατί μετά από 20 χρόνια θέλαμε μια αλλαγή. Νομίζω με βοηθάνε σε κάποια πράγματα με δυσκολεύουν σε κάποια άλλα.

Έχω βρει ξανά μια διασκέδαση μέσα από αυτό. Αισθάνομαι ότι έχουμε ένα παζλ που πρέπει να λύσουμε. Αν το πίστευα λίγο παραπάνω θα τα είχα περάσει τα 4,73 μ. και ο Μιτς (σ.σ. ο προπονητής της Μίτσελ Κρίερ) το ίδιο μου είπε. Πρέπει πρώτα να το δω για να το πιστέψω και μετά να το κάνω.

Έχουμε δυστυχώς μόνο έναν αγώνα πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παρόλα αυτά δεν πειράζει σιγά σιγά με τα 4,40 μ., τα 4,50 μ., τα 4,60 μ. τώρα ας κάνουμε στο Λονδίνο σε δύο εβδομάδες τα 4,70 μ. και να πάω με αυτό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ας κάνω εκεί αυτό που βλέπω στην προπόνηση”, τόνισε η Στεφανίδη.

Τον καλύτερο αγώνα της σεζόν έκανε και η Ελένη Πόλακ. Η πρωταθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων ήταν δεύτερη με άλμα στα 4,46 μ., ενώ στην συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,56 μέτρα. Μάλιστα στη δεύτερη προσπάθεια της χτύπησε το χέρι της στον πήχη. “Ήμουν καλά σήμερα και τον χάρηκα τον αγώνα. Ελπίζω να είναι καλά και το χέρι μου και να συνεχίσω τους αγώνες”, είπε η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη.

Καλό αγώνα έκανε και η Νικόλ Κυριακοπούλου που βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 4,35 μέτρα. “Είμαι πολύ καλά σωματικά όμως αυτό δεν έχει βγει στους αγώνες. Αισθάνομαι και είμαι για ακόμη μεγαλύτερα άλματα όμως ακόμη δεν το έχω καταφέρει. Θα συνεχίσω τους αγώνες και ελπίζω κάποια στιγμή να βγει αυτό που έχω δουλέψει”, τόνισε η άλτρια που προπονείται με τον Φώτη Στεφανή.

Νίκες για Αναγνώστου και Κάσσου στα 5.000 μέτρα

Την τέταρτη νίκη του σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα πέτυχε ο Μάριος Αναγνώστου. Ο πρωταθλητής της Αναγέννησης Λαμίας ήταν πρώτος στα 5.000 μ. τερματίζοντας σε 14.32.48, με τον Κώστα Σταμούλη (ΓΑΣ Αγρινίου) να ακολουθεί με 14.36.61 και τον Παναγιώτη Πετρουλάκη (ΕΑΣ Ιλισσός) να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 14.42.60.

Μια χαλαρή κούρσα έκανε η Μαρία Κάσσου στα 5.000 μ. καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει για το Έσπο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Η νεαρή πρωταθλήτρια του Παναξιακού πήρε την πρώτη θέση με 16.23.25 με την Μελίσσα Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να ακολουθεί με 16.45.31 και την Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) να είναι στην τρίτη θέση με 16.49.54.

Σταθερές βολές για Κυριαζή, πρωτιές για Βασιλείου και Ξενιδάκη

Ο Γιάννης Κυριαζής επέστρεψε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με βολή στα 79,61 μ. σημειώνοντας μια ακόμη καλή παρουσία στη σεζόν ενώ πέτυχε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή έκανε ολοκληρωμένο αγώνα έξι βολών και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο αθλητής του ΟΦΚΑ Οδυσσέα είχε έγκυρες προσπάθειες στα 75,22 μ., 79,61 μ., 75,69 μ και 72,33 μέτρα. Ο Κυριαζής έκανε σήμερα τον τέταρτο αγώνα στη σεζόν και του υπολείπεται μόλις μία συμμετοχή -απαιτούνται πέντε- για να μπει στο σύστημα ράνκινγκ και να διεκδικήσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο αθλητής αναμένεται το επόμενο διάστημα να κάνει δύο αγώνες.

“Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Τουλάχιστον δείχνω μια σταθερότητα στα 79 μέτρα. Θα ήθελα κάτι παραπάνω η αλήθεια είναι αλλά προφανώς πρέπει να δουλέψω ακόμη κάποια τεχνικά πράγματα. Επόμενος αγώνας είναι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, ίσως κάποιο μίτινγκ στη Γερμανία αρχές Αυγούστου και ελπίζω να καταφέρω να πάω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα”, είπε ο ακοντιστής που γυμνάζεται με τον πατέρα του Θωμά Κυριαζή.

Ο Κώστας Μυλωνάς (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν δεύτερος με 69,08 μ. και στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης (ΣΚΑ Δράμας) που ανήκει στην κατηγορία Κ20 με βολή στα 67,90 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Γρηγοριάδης πέτυχε για μία ακόμη φορά φέτος επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Νίκες για Βασιλείου και Ξενιδάκη στα 800 μέτρα

Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) πέτυχε σήμερα την πρώτη της νίκη στα 800 μ. σε Πανελλήνιο ανοιχτού και κατέκτησε συνολικά το έβδομο χρυσό της μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού έχει 5 χρυσά στα 200 μ. κι ένα στα 100 μέτρα, ενώ έχει κι ένα χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 2.05.63 σε μια κούρσα, όπου δεν είχε τον απαραίτητο συναγωνισμό για να διεκδικήσει μια επίδοση κάτω από το ατομικό της ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εμμανουέλα Πλάκα (ΑΣ Σαλαμίνας) με 2.11.70 και στην τρίτη η Άλκιστις Γκιβιζίνη (ΑΣ Βεργίνα) με 2.13.91.

Ο Χάρης Ξενιδάκης (ΑΟ Σητειακός) πήρε τη νίκη στα 800 μ. καθώς πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με το χρονόμετρο να σταματά στα 1.49.16. Ο Γιώργος Ματζαρίδης (ΑΣ Ν. Ορεστιάδας) ήταν αυτός που ακολούθησε με 1.49.74 και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γιώργος Μαθιόπουλος (ΓΣ Γλυφάδας) με 1.50.99 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Πρωτιά για Μαγκούλια στη σφαιροβολία με φετινό ρεκόρ

Η Μαρία Μαγκούλια πήρε τη νίκη στη σφαιροβολία των γυναικών. Η αθλήτρια της Ένωσης Καζώνης-Κάλυμνος 2000 είχε καλύτερη βολή στα 15,50 μ. βελτιώνοντας τη φετινή της επίδοση, με την επταθλήτρια Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) να ακολουθεί με 15,02 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) με 14,44 μέτρα. Στον αγώνα μετείχε και η Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) που κατέλαβε την έβδομη θέση με 12,77 μέτρα.

* Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο αθλητής που αναδείχθηκε κορυφαίος σύμφωνα και με την βαθμολογία, χάρη στο άλμα του στα 8,38 μέτρα και παρέλαβε το βραβείο “Γιάννης Σταματόπουλος”. Την βράβευση του έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του διοργάνωση. Κοντά στη διοργάνωση βρέθηκε και ο Δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που όπως και ο περιφέρειάρχης στήριξαν τους αγώνες στην πόλη του Βόλου.

Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος αναδείχθηκε νικητής στους Άνδρες με 140,5 βαθμούς και άφησε πίσω του τον Ολυμπιακό με 117 και στην τρίτη τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας με 101. Στις γυναίκες, ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας ήταν ο σύλλογος που έφτασε στη νίκη με 85 και ακολούθησε ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 81 και ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Πυγμή Ευόσου με 73.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Κλοπ: “Ακόμα και αν έχουμε 1% πιθανότητα για την πρόκριση, πρέπει να προσπαθήσουμε”

Οι κληρώσεις του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων για τις εθνικές μας ομάδες

Ολυμπιακός: Εξαιρετικά αμφίβολος ο Μπα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό