offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Εμπαπέ έπιασε τον Χάλαντ σε αριθμό γκολ τη φετινή σεζόν

Κοινοποίηση

Το γκολ που σημείωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ κόντρα στην Ελλάδα αποκατέστησε την ισορροπία μεταξύ των δύο φαινομένων που θα κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν φτάνοντας σε γκολ αυτά του Έρλινγκ Χάλαντ.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Κιλιάν Εμπαπέ με το δεύτερο παιχνίδι της εθνικής Γαλλίας στα προκριματικά του Euro 2024 τον Ιούνιο. Ο 24χρονος σούπερ σταρ σκόραρε κόντρα στην Εθνική Ελλάδας κι έφτασε τα 54 γκολ με σύλλογο και εθνική ομάδα τη φετινή σεζόν.

Το γκολ για τους “μπλε” ήταν το 13ο της σεζόν, εκ των οποίων τα οκτώ στο Μουντιάλ 2022 (με χατ τρικ στον τελικό) και τα τέσσερα στα προκριματικά του Euro 2024.

Με την Παρί μετρά 29 γκολ στη Ligue 1, επτά στο Champions League κι ακόμη ένα στο Coupe de France, με συνέπεια να φτάνει στα 41 σε 43 αγώνες (έχει και 10 ασίστ).

Τα 54 γκολ στο άθροισμα ισοφαρίζουν τη φετινή επίδοση του Έρλινγκ Χάλαντ. Ο Νορβηγός πέτυχε 52 τέρματα (σε 53 αγώνες) για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, όντας πρώτος σκόρερ στην Premier League με 36 και στο Champions League με 12 και πετυχαίνοντας άλλα τρία στο FA Cup και ένα στο League Cup.

Με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε σε μόλις τρία παιχνίδια τη φετινή σεζόν (του κόστισε κι η απουσία της χώρας του από το Παγκόσμιο Κύπελλο), έχοντας δύο γκολ. Ωστόσο, μπορεί να προσπεράσει και πάλι τον Γάλλο επιθετικό, αν σκοράρει κόντρα στην Κύπρο στο Όσλο, στο δικό του τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Σημειώνεται ότι στην 3η θέση των σκόρερ της σεζόν είναι ο Χάρι Κέιν που την ολοκλήρωσε με τα δύο που πέτυχε για την εθνική Αγγλίας τη Δευτέρα φτάνοντας τα 40 και δύο λιγότερα έχει ο Λιονέλ Μέσι.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Roland Garros: Το πρόγραμμα της ημέρας για τα προημιτελικά των γυναικών

Μίτσελ σε παίκτες: “Επιστρέψαμε και είναι στο χέρι μας να πάρουμε το πρωτάθλημα”

Μπάγερν μεταγραφές: Δεν το βάζει κάτω για Κέιν, ανεβάζει στα 87 εκατ. ευρώ την προσφορά