offside24.gr
Image default
CHAMPIONS LEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλοπ: “Ακόμα και αν έχουμε 1% πιθανότητα για την πρόκριση, πρέπει να προσπαθήσουμε”

Κοινοποίηση

Ο Γιούργκεν Κλοπ εκθείασε την Ρεάλ του Αντσελότι αλλά αρνήθηκε να πετάξει λευκή πετσέτα ενόψει της ρεβάνς (15/03, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, MEGA) στο “Μπερναμπέου”, με τον Γερμανό προπονητή να τονίζει πως η Λίβερπουλ δεν έχει να χάσει κάτι.

Η Ρεάλ είναι το απόλυτο φαβορί για να κλείσει θέση στα προημιτελικά του Champions League έχοντας θριαμβεύσει με 5-2 στο ‘Άνφιλντ” στον πρώτο αγώνα της με την Λίβερπουλ για τους “16”, όμως οι κόκκινοι μόνο για τουρισμό δεν ταξίδεψαν στην Μαδρίτη.

Αυτό φρόντισε να το καταστήσει σαφές ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ενόψει της ρεβάνς των δύο ομάδων στο “Μπερναμπέου” (15/03, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, MEGA και LIVE από το SPORT24), με τον Γερμανό να υποστηρίζει πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη και θα διεκδικήσει όποιες πιθανότητες της αναλογούν.

“Είπα πριν από τρεις εβδομάδες μετά την ήττα μας στο Άνφιλντ πως η Ρεάλ πέρασε. Τώρα είμαστε εδώ και έχουμε ένα ματς να δώσουμε. Εάν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα πρόκρισης, οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Εάν μπορούμε να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας αρνητικά, μπορούμε να τους εκπλήξουμε και θετικά.

Είναι προφανές πως δεν έχουμε έρθει εδώ για να πούμε στην Ρεάλ “Προσέξτε, ερχόμαστε” αλλά είμαστε εδώ για να πάρουμε τη νίκη”, τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ, για να προσθέσει με νόημα:

“Οι αντεπιθέσεις στο δεύτερο μέρος ήταν πρόβλημα για εμάς στον πρώτο αγώνα. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον Βινίσιους ή τον Μπενζεμά όλη την ώρα αλλά για μεγάλο διάστημα το κάναμε. Τακτικά, θα πρέπει να είμαστε σούπερ ενεργητικοί, με ή χωρίς τη μπάλα.

Η πίεσή μας στο κέντρο θα πρέπει να είναι εξαιρετική. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε ρίσκα αλλά να αποφύγουμε τις αντεπιθέσεις τους. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, είναι προτιμότερο αυτό από μία κατάσταση όπου μπορείς να χάσεις τα πάντα.

Μπορούμε να χάσουμε ένα ματς, το έχουμε αισθανθεί αυτό στο παρελθόν, δεν μας αρέσει αυτό. Μπορείς να δεχτείς ένα ισχυρό χτύπημα εδώ. Θα προτιμούσα τη θέση του Κάρλο, που έχει να αμυνθεί αβαντάζ τριών γκολ”.

Κληθείς δε να περιγράψει την Ρεάλ, ο Γερμανός δεν είχε πρόβλημα να εκθειάσει τους μερένγκες λέγοντας μεταξύ άλλων: “Δεν χάνουν ποτέ την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αυτό είναι τεράστιο χάρισμα για μία ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι για να μπει στο μυαλό τους και να τους επηρεάσει αρνητικά.

Τους θαυμάζω για αυτό. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία τους, έχουν τον σεβασμό μου, είναι φανταστική ομάδα”.

Από την πλευρά του, ο Φαμπίνιο, που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, όλοι περιμένουν από την Ρεάλ να πάρει τη νίκη και να περάσει. Έχουμε ευθύνη φορώντας τη φανέλα της Λίβερπουλ. Αυτό το γκρουπ παικτών έχει ωραίες αναμνήσεις από την ανατροπή με την Μπαρτσελόνα το 2019. Ξέρουμε ότι είναι δυνατό”.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Ο Παναθηναϊκός πέρασε 1ος στην Α1 ανδρών – Εκπλήξεις σε ατομικό επίπεδο στα κορυφαία πρωταθλήματα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε πλάκα για τα συμβόλαια που δίνει η Σαουδική Αραβία: “Αν ψάχνετε για τερματοφύλακα, ενημερώστε με”

Το ρόστερ της Team USA έχει ήδη 8 παίκτες κι ο Στιβ Κερ ψάχνει τους τέσσερις που θα το συμπληρώσουν