offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Κλειδί ο Μίροτιτς για την επόμενη μέρα, το πλάνο του Μπαρτζώκα για 8 ή και 9 ξένους

Κοινοποίηση

Ο Νίκολα Μίροτιτς αποτελεί τις τελευταίες μέρες τη βασική προτεραιότητα του Ολυμπιακού, έστω κι αν δεν είναι απόλυτα στο χέρι του η υπόθεση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν ο Μαυροβούνιος τα βρει με την Μπαρτσελόνα και είναι διαθέσιμος στην αγορά, τότε οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Ο Μίροτιτς είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά και θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Σάσα Βεζένκοβ. Τον θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο κανέναν άλλο και προς το παρόν ο Ολυμπιακός έχει κάνει αυτά που πρέπει, δίχως πάντως να υπάρχει οριστική συμφωνία. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό από κάθε άποψη για τις συζητήσεις που κάνει ο 32χρονος φόργουορντ με τους Καταλανούς.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά και για Έλληνες παίκτες ή τέλος πάντως για ελληνικά διαβατήρια. Κι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν υπάρχουν πολλοί γηγενείς στην αγορά. Πέραν του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να μπορεί να σταθεί στο επίπεδο της EuroLeague με συνέπεια, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να στηριχθεί σε αυτή την περίπτωση.

Ο λόγος είναι απλός. Ο Ντόρσεϊ ανήκει στην Φενέρμπαχτσε και οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να χορέψουν στους ρυθμούς της τουρκικής ομάδας. Θα ήταν ιδανικός για τον Μπαρτζώκα, έχει ονειρευτεί δίδυμο Ντόρσεϊ – Κάναν στη θέση “2”, αλλά δεν πρόκειται και να περιμένει αιώνια. Ούτε να μπει σε πλειστηριασμό σε περίπτωση που εκτιναχθεί το κασέ του. Είναι ο νούμερο ένα στόχος, αλλά όχι και το μοναδικό πλάνο του προπονητικού επιτελείου της ομάδας.

Μπορεί υπό προϋποθέσεις να απασχολήσει και ο Νικ Καλάθης, που βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, της Παρτίζαν και της Μονακό, αλλά δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Αν δεν είχε αποκτηθεί ο Γουίλιαμς – Γκος, ίσως να ήταν πιο εφικτό κάτι τέτοιο.

Ομάδα EuroLeague, ομάδα Basket League


Το έτερο σχέδιο περιλαμβάνει ουσιαστικά δημιουργίας δύο διαφορετικών ομάδων. Μίας για την EuroLeague που θα είναι πολύ δυνατή και θα έχει στόχο το Final Four και η δεύτερη για την Basket League, με βάση τους πολλούς Έλληνες,

Στην πρώτη περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα έχει ακόμα και εννέα ξένους (αν δεν αποκτηθεί τελικά ο Ντόρσεϊ). Μέχρι τώρα οι ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους Γουίλιαμς – Γκος, Κάναν, ΜακΚίσικ, Πίτερς, Φαλ και Μιλουτίνοβ. Δηλαδή έξι ξένους. Και Παπανικολάου, Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, Λούντζη και Πάππα με ελληνικά διαβατήρια.

Στην EuroLeague δεν υπάρχει περιορισμός στους ξένους και αν ο Μίροτιτς γίνει ο 7ος, υπάρχουν ακόμα δύο κενά. Θα λείπει ένα γκαρντ και ο 5ος ψηλός, που θα είναι 4-5αρι ή 5αρι. Οπως ο Ζαν Σαρλ, ο Εϊσι ή ο Μπλακ τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτή την περίπτωση το ρόστερ θα είναι υπερπλήρες στην EuroLeague, αλλά οι δύο ξένοι δεν θα έχουν καθόλου δικαίωμα συμμετοχής και από τους 7 που θα είναι δηλωμένοι στην Basket League, θα παίζουν σε κάθε ματς οι έξι. Γι αυτό το λόγο θα αποκτηθούν κι άλλοι Έλληνες, με βασική δουλειά τους να είναι η συμμετοχή στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι περιπτώσεις του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και του Γιώργου Τανούλη θα τεθούν επί τάπητος κι αν βέβαια στην πράξη δείξουν πρόοδο και ικανότητα να παίξουν στο πιο υψηλό επίπεδο, θα μπορούν να διεκδικήσουν και θέση στην EuroLeague. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά από την ημέρα που ανάλαβε ο Μπαρτζώκας θα υπάρχει ρόστερ 15-16 παικτών.

Αν βέβαια βρεθεί η λύση με τον Ντόρσεϊ, όλο αυτό αλλάζει, ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει άλλον ξένο γκαρντ και θα πάει με 7 ξένους που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League και μόνο έναν μόνο για την Ευρώπη.

Το depth chart του Ολυμπιακού

  • PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζερ Γουίλιαμς – Γκος, Μιχάλης Λούντζης
  • SG: Αϊζέια Κάναν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τζορτζ Πάππας
  • SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίελ Μακίσικ
  • PF: Αλεκ Πίτερς
  • C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μουστάφα Φαλ

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Κράτησε τα πρωτεία ο Ποσειδών Λουτρακίου στους παίδες, το ΠΚΔ Ταύρου τον πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό κορασίδων

ΑΕΚ: Η προτεραιότητα δεν είναι να πουλήσει τον Γκαρσία, αλλά να τον ανανεώσει

Ο Εμπαπέ έπιασε τον Χάλαντ σε αριθμό γκολ τη φετινή σεζόν