offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Κράτησε τα πρωτεία ο Ποσειδών Λουτρακίου στους παίδες, το ΠΚΔ Ταύρου τον πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό κορασίδων

Κοινοποίηση

Ο ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου στους παίδες και το ΠΚΔ Ταύρου στις κορασίδες αναδείχτηκαν σήμερα Παρασκευή 21/04, στο Λουτράκι, πρωταθλητές Ελλάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο ομαδικό για την περίοδο 2022-2023. Ο οικοδεσπότης σύλλογος του Λουτρακίου κράτησε τα πρωτεία, που είχε αποκτήσει πέρσι στην Ορεστιάδα. Έφτασε τους δυο τίτλους στην ιστορία του στην κατηγορία παίδων και τους προσθέτει στους ισάριθμους, που κατέκτησε στο ομαδικό παμπαίδων το 2021 και το 2022. Στον συναρπαστικό τελικό κατέβαλε τον ΔΑΟ Ταύρου με 3-1. Στις κορασίδες το ΠΚΔ Ταύρου πανηγύρισε την επιστροφή του στους πανελλήνιους τίτλους αυτής της κατηγορίας μετά από το 2001. Συνολικά είναι ο 4ος του σωματείου και ήρθε ύστερα από συγκλονιστικό τελικό με τον Ωρίωνα Χίου, ο οποίος έληξε 3-2 μετά από 2,5 ώρες και κρίθηκε στο διπλό. Το πρωτάθλημα στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» συνεχίζεται από νωρίς το απόγευμα με το διπλό μικτό και από αύριο Σάββατο 22/04 αρχίζουν τα απλά και τα διπλά αγοριών και κοριτσιών.

Τους αγώνες διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και τον τοπικό Ποσειδώνα. Η ομοσπονδία προσφέρει από σήμερα 21/04 απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο με δύο live streaming σε όλα τα ωράρια και στο κανάλι της στο youtube μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν και τα λινκ για το Σαββατοκύριακο. Ξεχωριστή η εικόνα στις εξέδρες απ’ όπου πέρασαν δεκάδες φίλαθλοι, οι οποίοι δεν ασχολούνται ενεργά με το άθλημα, ενώ στους τελικούς ο Ποσειδών είχε θερμή υποστήριξη από τους ντόπιους.

Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στους τελικούς του ομαδικού και στις δύο κατηγορίες και επικράτησαν τα νούμερο 1. Στον τελικό των παίδων ο Ποσειδών είχε ελαφρά με το μέρος του τις πιθανότητες, αλλά ο ΔΑΟΤ μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση όταν πήρε το προβάδισμα με 1-0 και αργότερα, όταν το σκορ ομάδων ήταν στο 1-1, ο Λιώτσης προηγήθηκε του Φάκαρου με 2-0 σετ. Ο αθλητής του Ποσειδώνα όμως γύρισε την κατάσταση, πήρε τη νίκη με 3-2 και σε εκείνο το σημείο έδωσε και ψυχολογικά σαφές πλεονέκτημα στην ομάδα του.   

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΔΑΟ Ταύρου-Ποσειδών Λουτρακίου 1-3:

Γιώργος Κοσμάς-Γιάννης Κιοσελόγλου 3-1 (11-8, 11-6, 8-11, 11-6)

Ραφαήλ Δήμος-Γιάννη Κούτρα 0-3 (8-11, 7-11, 7-11)

Πέτρος Λιώτσης-Κώστας Φάκαρος 2-3 (11-9, 11-6, 8-11, 5-11, 7-11)

Κοσμάς-Κούτρα 0-3 (8-11, 9-11, 8-11)

Οι πρωταθλητές είχαν επίσης στη σύνθεση τον Ραφαήλ Καρακώστα, τον Νίκο Καραγεώργο και τον Μιχάλη Μπιτχάβα και τεχνικό δίδυμο τον Χρήστο Τσαρσιταλίδη και τον Τάκη Τσαρσιταλίδη. Στον ΔΑΟΤ είχε επίσης συμμετοχές ο Γρηγόρης Τσιλόπουλος και στον πάγκο κάθισαν ο Αλέξης Αρσενιάδης και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Ο Ποσειδών Λουτρακίου αναδείχτηκε αρχικά νικητής στο 1ο γκρουπ. Κατέβαλλε τον ΟΕΑ Χίου με 3-1 και τον Τελαμώνα Σαλαμίνας με το ίδιο σκορ. Στα προημιτελικά το απόγευμα της Πέμπτης 20/04 επιβλήθηκε του ΟΑ Χανίων με 3-0. Το πρωί της Παρασκευής στην 4άδα απέκλεισε την περσινή φιναλίστ του τελικού Φιλία Ορεστιάδας με 3-0.

Ο ΔΑΟ Ταύρου κατέλαβε την 1η θέση στο 2ο γκρουπ. Ξεπέρασε τον ΟΑ Χανίων με 3-0 και την Παγώνα Πάτρας με 3-1. Χτες 20/04 στην 8άδα επιβλήθηκε του Τελαμώνα Σαλαμίνας με 3-0 και σήμερα 21/04 στην 4άδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1.

Οι ομάδες του Έβρου Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Φιλία Ορεστιάδας πήραν την 3η θέση. Ο Φανούρης-Γιώργος Μήτκας, ο Χρήστος Αϊβάζης, ο Πέτρος Παπαναστασίου και ο Ραφαήλ Νούλας συγκρότησαν την ομάδα του Εθνικού και στο κοουτσάρισμα ήταν ο Παύλος Τελόπουλος. Για τον ΓΣ Φιλία αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Τζιαμαλίδης, Μηνάς Χατζιόγλου, Γιώργος Γιώτης, Κωνσταντίνος Αλεξούδης υπό τις οδηγίες του Γκεόργκι Δασκάλοφ.  

Στις κορασίδες καταγράφηκε η γερή «μάχη», που περίμεναν οι περισσότεροι. Επιφύλαξε μάλιστα και ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις, πέρα από το θέαμα. Τα πρώτα τρία ματς κρίθηκαν στα τρία σετ και υπέρ των φαβορί. Οι συγκινήσεις ήρθαν αμέσως μετά και ειδικά στο 4ο στη σειρά παιχνίδι, όπου η Κοντοπούλου  προηγήθηκε με 2-0 σετ και 4-1 στους πόντους της Μπουλά και βάδιζε προς την εξασφάλιση του τροπαίου για το ΠΚΔΤ. Η Χιώτισσα όμως, έκανε μεγάλη ανατροπή και με 3-2 σετ έστειλε τον τελικό στο διπλό. Συναρπαστική κι εκεί η εξέλιξη, καθώς η Μπιτχάβα (που μπήκε τότε στο τραπέζι ως 4η παίκτρια του Ωρίωνα) με την Α. Νούρε προηγήθηκαν 10-8 στο 3ο σετ κι έχασαν 4 διαδοχικούς πόντους. Η Κασίμη με την Τσιλοπούλου πήραν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε εκείνο το σημείο και με 3-1 σετ πανηγύρισαν συγκινημένες την πρωτιά. Να προστεθεί ότι πριν από δύο βδομάδες στη Σαλαμίνα η ομάδα του Ταύρου είχε φτάσει στον τελικό του ομαδικού νεανίδων. Όπως επίσης, να σημειωθεί ότι αυτός ο τελικός Πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν ο πρώτος, που έδωσε στη μικρή ιστορία του ο Ωρίων (τα κορίτσια του οποίου βεβαίως, είχαν ως Πανιώνιος Χίου τον τίτλο στο ομαδικό παγκορασίδων το 2021).    

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ωρίων ΑΠΟ Χίου-ΠΚΔ Ταύρου 2-3:

Βασιλική Μπουλά-Χρυσαυγή Τσιλοπούλου 3-0 (11-4, 11-4, 12-10)

Φαμπιόλα Νούρε-Μαύρα Κοντοπούλου 0-3 (6-11, 1-11, 5-11)

Άντζελα Νούρε-Άλκηστις Κασίμη 0-3 (8-11, 6-11, 3-11)

Μπουλά-Κοντοπούλου 3-2 (7-11, 7-11, 11-4, 11-7, 12-10)

Αλεξάνδρα Μπιτχάβα/Α.Νούρε-Κασίμη/Τσιλοπούλου 1-3 (4-11, 11-9, 10-12, 5-11)

Το ΠΚΔ Ταύρου στηρίχτηκε και στην Άννα Παγάνη, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Μιχάλης Τσαχάκης. Την 4άδα του Ωρίωνα κοούτσαρε η Ρούλα Λαμπρινίδη. Το ΠΚΔ Ταύρου άρχισε την πορεία του από το 1ο γκρουπ. Εκεί κυριάρχησε με νίκες απέναντι στον ΟΑ Χανίων (σκορ 3-1), τον ΑΟ Ταταύλα (3-1) και τον ΑΟ Θέρμης Θερμαίος (3-0). Την Παρασκευή στα ημιτελικά έκαμψε τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 3-1.

Ο Ωρίων ΑΠΟ Χίου κατέκτησε αρχικά την 1η θέση στο 2ο γκρουπ. Επικράτησε του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας με 3-1, της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 3-0 και του ΓΑΣ Ελευσίς με 3-1. Σήμερα στα χιαστί ημιτελικά νίκησε πολύ δύσκολα 3-2 τον ΟΑ Χανίων με την αναμέτρηση να κρίνεται στο διπλό (έβαλε και 4η παίκτρια, την Μπιτχάβα για δίδυμο με τη Α. Νούρε και έκαμψαν τις Μαυροματάκη/Φρυτάκη).

Τα Χανιά και η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Η ομάδα της Κρήτης παρατάχθηκε με τις αθλήτριες Στέλλα Μαυροματάκη, Αφροδίτη Μαρούλη, Μαρία Φρυτάκη και προπονητή τον Μιχάλη Αγγελίδη. Η ΧΑΝΘ χάρηκε δεύτερο σερί χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Πανελληνίου πρωταθλήματος ύστερα από εκείνο στις νεάνιδες πριν από δύο βδομάδες. Αγωνίστηκε με τις Χριστίνα Τζενίδη, Άννα-Φανουρία Μήτκα, Θεοδώρα Γιάγκου και προπονητή τον Λευτέρη Τσόκανο.

Την απονομή των επάθλων στο ομαδικό κορασίδων έκαναν ο πρόεδρος του ΔΑΟ Ταύρου Στέλιος Μαστρογιαννόπουλος και η ειδικής γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη. Στους παίδες απένειμε τα έπαθλα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παπαγεωργίου. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

* Το κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» είχε την Παρασκευή επισκέπτες από τον Εφυραίο Άθλο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Εφήβων και Ατόμων Με Αναπηρία, που εδρεύει στο Λουτράκι. Περίπου 20 άτομα βρέθηκαν στις κερκίδες την ώρα των ημιτελικών του ομαδικού και απόλαυσαν το θέαμα. Ο σύλλογος έκανε και ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, τη συνόδευσε με φωτογραφίες και έγραψε: «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Παίδων. Παρακολουθήσαμε με χαρά την προσπάθεια των παιδιών που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα να διαγωνιστούν στην  πόλη μας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες!!!».

* Το σώμα του Ερυθρού Σταυρού στον νομό Κορινθίας είναι σε συνεχή ετοιμότητα στο κλειστό γυμναστήριο και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του όποτε χρειαστεί.

Related posts

NBA: Αλλάζουν χέρια οι Χόρνετς, εγκρίθηκε η πώλησή τους

ΠΑΟΚ: Η διαχείριση του Λουτσέσκου πριν από την τελική ευθεία

Formula 1, GP Αζερμπαϊτζάν: Πώς ο Πέρεζ διεκδικεί την τεράστια υπέρβαση του τίτλου