offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε καθαρισμό στο αριστερό γόνατο: Τα δεδομένα για την Εθνική και η ανάγκη για ξεκούραση

Κοινοποίηση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε καθαρισμό στο αριστερό γόνατο, μια διαδικασία που ήταν απαραίτητη μετά από την καταπόνηση της περσινής σεζόν.

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο MundoBasket 2023 εξακολουθεί να συνοδεύεται από ένα μεγάλο ερωτηματικό. Κι ο λόγος δεν είναι άλλος από την καταπόνηση που έχει υποστεί το κορμί του (και δη τα γόνατά του) τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν την περσινή σεζόν στο NBA, όπου έπαιξε σε 66 αγώνες (63/82 στη regular season συν 3/5 στα playoffs).

Η επιβάρυνση που έχει υποστεί (και λόγω της συμμετοχής στο EuroBasket 2022) είναι μεγάλη και είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί ένας καθαρισμός στο αριστερό γόνατο.

Αυτός είναι κι ο λόγος άλλωστε που στις τελευταίες φωτογραφίες που δημοσιεύει ο ίδιος στα social media, φορά ένα ειδικό καλσόν στο αριστερό πόδι.

Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά πρόκειται για κάτι αναγκαίο, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο συγκεκριμένο γόνατο. Μπορεί όμως αυτό να προδικάσει τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή του, στο MundoBasket 2023;

Στην παρούσα φάση ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά αναφορικά με το “ναι” ή το “όχι” του ιδίου στην πρόκληση του φετινού καλοκαιριού. Είναι δεδομένο πως επιθυμεί να ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας στα παρκέ των Φιλιππίνων –εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσεις τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία σε πρώτη φάση-, πλην όμως ο ιατρικός αστερίσκος που έχει μπει είναι αρκετός για να κρατήσει την υπόθεση ανοιχτή, μέχρις αυτή την ώρα.

Το “εθνικό μας γόνατο” όπως είχε γράψει κι ο Βασίλης Σκουντής πριν από μερικές ημέρες είναι αυτό που απασχολεί άπαντες και θα καθορίσει τις εξελίξεις γύρω από τη συμμετοχή του Greek Freak στο MundoBasket 2023.

Προς το παρόν ο Γιάννης μαζί με τα αδέλφια του βρίσκονται στην Κίνα για εμπορικούς λόγους, πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα για μερικές ημέρες ξεκούρασης ακόμη.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Formula 1 GP Σιγκαπούρης: Ο Σάινθ έσπασε την κυριαρχία της Red Bull, βάθρο για Νόρις και Χάμιλτον

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό: Το τουρνουά της μιας ανάσας με τέσσερις αγώνες σε πέντε ημέρες

Η Εθνική Γυναικών ξεκινάει προετοιμασία για το EuroBasket 2023, οι 16 αθλήτριες που κλήθηκαν