offside24.gr
Image default
NBAΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Μαϊάμι Χιτ κάνουν υπομονή για να “χτυπήσουν” τον Ντέιμιαν Λίλαρντ

Κοινοποίηση

Οι Χιτ δεν κυνήγησαν τον Μπράντλι Μπιλ, επειδή έχουν κάτι μεγαλύτερο στο μυαλό τους. Να πάρουν στο Μαϊάμι τον Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Η συμμετοχή τους στους NBA Finals 2023 τους άνοιξε την όρεξη και οι Χιτ είναι έτοιμοι να ταράξουν τα νερά σε περίπτωση που δουν… πρόσφορο έδαφος. Αρνήθηκαν να διεκδικήσουν τον Μπράντλι Μπιλ και τον άφησαν να μετακομίσει στο Φοίνιξ, όχι επειδή δεν τον χρειάζονταν, αλλά γιατί έχουν βάλει άλλο παίκτη στο στόχαστρό τους. Τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, που λέγεται ότι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να ζητήσει ανταλλαγή από τους Μπλέιζερς.

Αν συμβεί αυτό κι ο 33χρονος πόιντ γκαρντ μπει στο trading block, η ομάδα του Πόρτλαντ θα προτιμήσει να τον στείλει σε οργανισμό της Ανατολής, οπότε το Μαϊάμι θα είναι ένας πολύ πιθανός προορισμός για εκείνον. Οι Χιτ θέλουν να βάλουν έναν πραγματικό σούπερσταρ δίπλα στον Τζίμι Μπάτλερ και τον Μπαμ Αντεμπάγιο και δεν υπάρχει καλύτερος από τον Λίλαρντ, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ή τέλος πάντων αν πράγματι αποφασίσει ότι ήρθε γι’ αυτόν το τέλος στους Μπλέιζερς.

Το δύσκολο, πάντως, θα είναι να χωρέσουν οι Χιτ τον Λίλαρντ στο μισθολόγιό τους, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027 και φτάνει έως τα 63.2 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που εκείνο του Μπάτλερ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026 και φτάνει τα 52.4 εκατομμύρια κι αυτό του Αντεμπάγιο τελειώνει επίσης το καλοκαίρι του 2026 και φτάνει τα 37 εκατομμύρια.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, την 11η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, ο Λίλαρντ είχε 32.2 πόντους, 4.8 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 36.3 λεπτά σε 58 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Αν Μπλέιζερς και Χιτ ξεκινήσουν φέτος διαπραγματεύσεις, τότε στο Μαϊάμι θα πρέπει να βάλουν τα 45.6 εκατομμύρια δολάρια του Λίλαρντ στο μισθολόγιό τους δίνοντας σίγουρα τον Τάιλερ Χίρο (27 εκατομμύρια δολάρια), πιθανότατα τον Ντάνκαν Ρόμπινσον (18.1 εκατομμύρια δολάρια) και σίγουρα κάτι ακόμη.

Γίνεται, δηλαδή, μία τέτοια ανταλλαγή απλώς οι Χιτ θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε μακροπρόθεσμα να διατηρήσουν τους Λίλαρντ, Μπάτλερ, Αντεμπάγιο στο ρόστερ τους.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

 Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών στις μικρές κατηγορίες των Europe Rankings του Νοεμβρίου μετά το τουρνουά του Λουτρακίου

Νικητές στο Ράλι Φθιώτιδος οι Τσουλόφτας-Ηλία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε πλάκα για τα συμβόλαια που δίνει η Σαουδική Αραβία: “Αν ψάχνετε για τερματοφύλακα, ενημερώστε με”