offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Χρυσό μετάλλιο και στο τσέχικο Para Table Tennis Open η Μπουρνιά

Κοινοποίηση

Εξαιρετική για μία ακόμα φορά η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά κατέκτησε την 1η θέση και στο τσέχικο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες, που άρχισε χθες 22/06 στην Οστράβα. Στους συγκεκριμένους αγώνες μάλιστα, η κλάση της συγχωνεύτηκε με την αμέσως επόμενη, έγινε κατηγορία 1-2 με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής (πάντα βέβαια στις αθλήτριες σε αμαξίδιο), αλλά και πάλι εμφανίστηκε δυνατή και απόλυτα έτοιμη από κάθε πλευρά για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο. Στο καθοριστικό ματς του ενιαίου ομίλου αντιμετώπισε αθλήτρια από την κλάση 2, είχε δηλαδή επιπλέον βαθμό δυσκολίας, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει στα πέντε σετ. Έδωσε έτσι ιδανική συνέχεια στην πρωτιά, που είχε πετύχει στο αντίστοιχο ITTF Fa20 Para Open της Ιορδανίας πριν από τρεις εβδομάδες στην κλάση 1. Η νεαρή πρωταθλήτρια εξασφαλίζει παράλληλα νέα βαθμολογική βελτίωση και θεωρείται βέβαιο ότι τον επόμενο μήνα θα βρεθεί στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης της κλάσης 1 από το 4 του Ιουνίου. Στην τεχνική καθοδήγηση είχε και σε αυτό το τουρνουά την προπονήτριά της Ελευθερία Νταουντάκη.

Η κλάση 1 επρόκειτο να γίνει και στην Οστράβα, έστω με τις συνηθισμένες λίγες συμμετοχές, όμως μία διαφοροποίηση της τελευταίας στιγμής έφερε τη συγχώνευση με την κλάση 2. Η Άινο Σίρι Τάπολα από τη Φινλανδία, αθλήτρια που βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν πήγε τελικά στους αγώνες και η κατηγορία 1 των γυναικών δεν μπορούσε να γίνει. Σχηματίστηκε ενοποιημένη κλάση 1-2 και ενιαίος όμιλος των 4ων αθλητριών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς μάλιστα, αυτό σήμαινε ότι δεν θα δοθούν τα κλασικά τρία μετάλλια, αλλά θα προκύψουν μόνο δύο νικήτριες, μία για το χρυσό και μία για το ασημένιο.  

Στον πρώτο της αγώνα η Μπουρνιά κατέβαλλε τη Σέρβα Ζελγιάνα Ρίστις με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 11-4, 11-4). Η αντίπαλος είναι από την ίδια κλάση. Στη 2η αγωνιστική δεν προέκυψαν δυσκολίες απέναντι στην Ολλανδέζα Ελίζαμπεθ Μαρία Μπόερς (νούμερο 9 αυτόν τον μήνα στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης της κλάσης 1) και ήρθε νέα νίκη με 3-0 σετ  (11-3, 11-3, 11-5).

Όλα θα κρίνοντα στην 3η και τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την επίσης Ολλανδέζα Φέμκε Κόμπεν, η οποία είχε επίσης δύο θετικά αποτελέσματα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Σε ματς με διακυμάνσεις η Μπουρνιά προηγήθηκε με 2-0 σετ και δέχτηκε την ισοφάριση σε 2-2. Στο «κόντρα» σετ όμως, ήταν πολύ σταθερή κι έφτασε στην τελική επικράτηση. Σημειωτέον ότι η Κόμπεν είναι νούμερο 10 στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητριών της κλάσης 2. Η εξέλιξη 11-7, 11-8, 4-11, 9-11 και 11-3.

Related posts

ΠΑΟΚ: Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι και Ντάντας, το απόγευμα η μαγνητική του Κεντζιόρα

Παναθηναϊκός: Εποχή Εργκίν Αταμάν και επίσημα στους “πράσινους”, για δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου απέκλεισε τις διεμφυλικές γυναίκες από τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες