offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Έφτασε στην Πολωνία η ελληνική αποστολή

Κοινοποίηση

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, η μεγάλη πολυαθλητική διοργάνωση, που γίνεται κάθε τέσσερα έτη και συγκεντρώνει αθλητές απ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, είναι προ των πυλών για την 3η έκδοσή τους στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα της Πολωνίας και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είναι έτοιμη να κάνει τη δική της προσπάθεια για διάκριση. Τα πρώτα δύο ονόματα αθλητών και αθλητριών της χώρας στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και δύο ομοσπονδιακοί προπονητές δίνουν το «παρών» στους πολύ σημαντικούς Αγώνες, οι οποίοι προβλέπονται και ρυθμίζονται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και όπως στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2015 και το Μινσκ της Λευκορωσίας το 2019, θα επιδιώξουν και φέτος να πετύχουν ό,τι μπορούν παραπάνω. Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου βρίσκονται από το πρωί σήμερα 20/06 στην Πολωνία μαζί με τους δύο εθνικούς προπονητές, τον Κώστα Βατσακλή των ανδρών και τον Γιώργο Καρύτσα των γυναικών. Εγκαθίστανται στο Χωριό και κάνουν και την πρώτη προπόνηση. Ταξίδεψαν με πολλούς ακόμα Έλληνες πρωταθλητές από άλλα αθλήματα, όπως και τον επί σειρά ετών πρώην πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και νυν γενικό γραμματέα της Ε.Ο.Ε. Μανώλη Κολυμπάδη.  

Οι 3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες διαρκούν από τις 21/06 μέχρι τις 02/07, το τουρνουά του αθλήματος θα γίνει στη Hutnik Arena της Κρακοβίας από τις 23/06 έως τη 01/07. Περιλαμβάνει τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων δηλαδή ομαδικό, απλό και διπλό μικτό, απλά οι Έλληνες εκπρόσωποι μπορούν να μετάσχουν μόνο στο απλό. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο 22/06, νοκ άουτ ταμπλό από την αρχή προβλέπει το σύστημα διεξαγωγής σε όλα τα αγωνίσματα. Για τα seeding θα υπολογιστούν οι παγκόσμιοι πίνακες αξιολόγησης της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο Γκιώνης κάνει το δικό του …σερί στον θεσμό με τρίτη συμμετοχή, μάλιστα στο Μινσκ γνώρισε την ύψιστη τιμή και περηφάνια να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής! Ο Σγουρόπουλος και η Τόλιου είχαν τη χαρά ν’ αγωνιστούν και πριν από τέσσερα χρόνια στη Λευκορωσία, ενώ η Τέρπου θα ζήσει πρώτη φορά στην καριέρα της αυτή τη σπουδαία εμπειρία. Στο απλό πρόκειται ν’ αγωνιστούν 49 αθλητές και 51 αθλήτριες. Στο ομαδικό θα έχουμε από 12 χώρες σε άνδρες και γυναίκες και στο διπλό μικτό 16 ζευγάρια. Όλες μαζί οι συμμετοχές είναι από 32 χώρες.  

Θυμίζουμε ότι ο Σγουρόπουλος, η Τόλιου και η Τέρπου έχουν δηλώσει συμμετοχή στο World Table Tennis Contender της Κροατίας, που θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Ωστόσο, θ’ αγωνιστούν κανονικά στο Ζάγκρεμπ μόνο αν αποκλειστούν στις πρώτες ημέρες του απλού στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Related posts

WTT Feeder Ιταλίας: Άνετα στους «32» του απλού ο Γκιώνης

Η Γουέστ Χαμ κάλεσε στον τελικό του Conference League τον οπαδό που σταμάτησε μόνος του τους χούλιγκαν της Άλκμααρ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Οι κληρώσεις των διεθνών μας στα ατομικά αγωνίσματα