offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορικός τερματισμός για τη Ducati στο Γερμανικό Moto GP

Κοινοποίηση

Ο αγώνας στο Σάσενριγκ τα είχε όλα από απόψεως έντασης και θεάματος, ενώ εν τέλει, δεν έλειψαν και οι… ιστορικές πρωτιές.

Ο Φρανσέσκο Μπανάϊα (Ducati Lenovo Team) και ο Χόρχε Μάρτιν (Pramac Racing) έδωσαν μια συναρπαστική μάχη σώμα με σώμα στον 7ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto GP, στην πίστα του Σάσενριγκ στη Γερμανία. Οι δύο αναβάτες πέρασαν σχεδόν ταυτόχρονα τη γραμμή του τερματισμού, με τον Ισπανό να κατακτά τη νίκη –τη δεύτερη στην καριέρα του στο Moto GP– μόλις για 0,06 δευτερόλεπτα.

Από την αρχή της αναμέτρησης των 30 γύρων, ήταν ξεκάθαρο ότι για τη νίκη θα μονομαχούσαν ο Μπανάϊα, που ξεκίνησε από την pole position, και o Μάρτιν, που είχε κερδίσει τον αγώνα Sprint των 15 γύρων, την προηγουμένη μέρα. Ο Μπανάϊα οδήγησε τον αγώνα για τον πρώτο γύρο αλλά ο Μάρτιν που ξεκίνησε από την έκτη θέση, πέρασε μπροστά με ένα θεαματικό προσπέρασμα στο Waterfall, το σημείο όπου συνέβησαν πολλές προσπεράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Καθώς ξεμάκρυναν από τους υπόλοιπους, η μεταξύ τους διαφορά μέχρι το τέλος κυμαινόταν μεταξύ 0,6 και 0,4 δευτερολέπτων, μέχρι τους γύρους 17 έως 20, όταν ο Μπανάϊα πέρασε και πάλι μπροστά για τρεις γύρους. Με τον Μάρτιν να περνά ξανά μπροστά από τον 24ο γύρο και μετά, όλα έδειχναν ότι η νίκη θα κρινόταν στο slipstream λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού.

O ακόμα εκτός ρυθμού Ίνεα Μπαστιανίνι, ξεκινώντας δέκατος στο grid, είχε μια σταθερή κούρσα σε αυτή τη θέση μέχρι τον 17o γύρο, όταν προσπέρασε τον Εσπαργκαρό, για να ανέβει ένατος και τελικά να τερματίσει στην όγδοη θέση γενικής – αφού ο Μπίντερ είχε πτώση στον 19ο γύρο. Με τους Ζάρκο, Μπεζέκι και Μαρίνι να τερματίζουν τρίτος, τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα, η Ducati μονοπώλησε την πρώτη 5άδα στην κορυφαία κατηγορία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, 20 χρόνια μετά το GP του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, όπου η Honda είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως 8 Desmosedici μοτοσικλέτες της Ducati, βρέθηκαν στις πρώτες 9 θέσεις του αγώνα. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto GP, τέσσερις Ducati καταλαμβάνουν πλέον τις ισάριθμες πρώτες θέσεις της κατάταξης, με τον Μπανάϊα να προπορεύεται με 160 βαθμούς και να βρίσκεται 16 βαθμούς μπροστά από τον Μάρτιν.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Basket League: Ο Παναθηναϊκός περιμένει το Περιστέρι bwin στο Game 1

Στο Ζαντάρ της Κροατίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2025

Με ανατροπή 4-3 ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι, έσπασε αήττητο τεσσάρων χρόνων του Ολυμπιακού