offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U13: Οι νικητές των ατομικών αγωνισμάτων

Κοινοποίηση

Με τους τελικούς των ατομικών αγωνισμάτων πέρασε στην ιστορία νωρίς το βράδυ της Κυριακής 18/06, στο Ζάγκρεμπ, το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 στα χρονικά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το νέο event της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) συγκέντρωσε 160 παμπαίδες και παγκορασίδες από 33 χώρες, πέτυχε οργανωτικά και αγωνιστικά και αποτέλεσε την αντανάκλαση στο πλούσιο ταλέντο της ηπείρου μας. Σε αυτή τη «γιορτή» παρούσα και η χώρα μας με 3 αθλητές (Κωνσταντίνος Αλεξούδης, Γιάννης Κιοσελόγλου, Δημήτρης Γεωργαλλίδης) και 3 αθλήτριες (Χριστίνα Τζενίδη, Άννα-Φανουρία Μήτκα, Δέσποινα Δημητρίου) να δείχνουν τη δική τους αξία. Το απλό αγοριών, το απλό κοριτσιών και το διπλό μικτό ήταν τα τρία ατομικά αγωνίσματα. Με δύο χρυσά μετάλλια φεύγει από την κροατική πρωτεύουσα η Γαλλία. Επικράτησε με την Αλεξία Νοντίν στο απλό παγκορασίδων και τους Τιτουάν Μορέλ-Γκονζάλες/Έβα Λαμ στο διπλό μικτό. Στην Ιταλία με τον είχαν πρωτιά και με τον Ντανίλο Φάσο αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παμπαίδων, ενώ θυμίζουμε ότι το Σάββατο στο ομαδικό κατέκτησε την 1η θέση η Τουρκία.

Ο τελικός στο απλό αγοριών του European Under 13 Championships αποτέλεσε ιταλική υπόθεση. Αναμετρήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί, ο Ντανίλο Φάσο κααι ο Φραντσέσκο Τρεβιζάν αντίστοιχα, ο Φάσο ήταν ανώτερος και με 3-0 σετ έφτασε στο χρυσό μετάλλιο (11-3, 11-8, 11-2).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Τούρκος Κέναν Καχραμάν και ο Πολωνός Γιαν Μπουγκάλα. Στην 4άδα ο Φάσο κατέβαλλε τον Καχραμάν με 3-0 σετ και ο συμπατριώτης του τον Μπουγκάλα με 3-1.

Στο απλό κοριτσιών η Αλεξία Νοντίν βγήκε νικήτρια σε συγκλονιστικό τελικό με την Τσέχα Χάνκα Κοντέτοβα. Χάνοντας δύο σετ στην παράταση βρέθηκε πίσω με 2-1, αλλά τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σετ  (12-14, 11-5, 11-13, 11-9, 11-6). Την 3η θέση μοιράστηκαν η Ουγγαρέζα Λιζέτ Φαζέκας και η Γερμανίδα Γιοζεφίνα Νιούμαν. Στα ημιτελικά αποκλείστηκαν με 3-0 σετ από την Κοντέτοβα και τη Νοντίν αντίστοιχα.

Η Γαλλία πανηγύρισε μία ακόμα πρωτιά στο διπλό μικτό παμπαίδων-παγκορασίδων. Ο Τιτουάν Μορέλ-Γκονζάλες και η Έβα Λαμ αναδείχτηκαν νικητές. Στον τελικό ξεπέρασαν τους Γιαν Μπουγκάλα/Τζούλια Σάτζα από την Πολωνία με 3-0 σετ (11-6, 11-8, 11-8). Θυμίζουμε ότι το γαλλικό δίδυμο είχε αποκλείσει στον 2ο γύρο τους Κωνσταντίνο Αλεξούδη/Άννα-Φανουρία Μήτκα με 3-0 σετ και το πολωνικό στον 4ο γύρο τους Γιάννη Κιοσελόγλου/Χριστίνα Τζενίδη με 3-1 σετ. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Γερμανοί Λούκας Γουάνγκ/Γιοζεφίνα Νιούμαν και οι Ούγγροι Λέναρντ Σάμπο/Λιζέτ Φαζέκας.

Related posts

MundoBasket 2023: Με Ρούμπιο, Γιουλ και Ρούντι οι κλήσεις του Σκαριόλο

Ρεάλ: Ο Φιρμίνο μπήκε στη μεταγραφική λίστα των μερένγκες

Στις 30 Μαρτίου αναδεικνύεται ο πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 κατηγορία γυναικών