offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ και η συζήτηση για τους τερματοφύλακες που έχει ή πρέπει να έχει

Κοινοποίηση

Όταν μία ομάδα κατακτά το νταμπλ με δύο διαφορετικούς τερματοφύλακες βασικούς και πρωταγωνιστές σε κάθε μία από τις δύο διοργανώσεις, υπάρχει αλήθεια χώρος συζήτησης για το αν πρέπει να επέμβει ενισχυτικά σε αυτό το κομμάτι; Προφανώς ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και η ΑΕΚ έχει ανοιχτά τα μάτια της για όλες τις θέσεις. Είναι ωστόσο επείγον το να αλλάξει κάτι στη συγκεκριμένη θέση;

Στην παρούσα φάση δεν προκύπτει θέμα αντικατάστασης ούτε του Γιώργου Αθανασιάδη που ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα ούτε του Τσίτσαν Στάνκοβιτς που ήταν αντιστοίχως ο γκολκίπερ του κυπέλλου.

Υπάρχει σαφώς μία διάθεση οι δύο τερματοφύλακες να γίνουν τρεις και εκείνος που θα προστεθεί να μην προέρχεται από τη δεύτερη ομάδα, αλλά να είναι εξίσου ενεργός και ανταγωνιστικός. Πόσες ομάδες όμως μπορεί να βρει κάποιος με τρεις που να είναι στο ίδιο επίπεδο, όταν είναι δύσκολο να μένει στον πάγκο ο ένας στους δύο;

Τερματοφύλακες που αρέσουν σίγουρα υπάρχουν, όπως για παράδειγμα από το εγχώριο πρωτάθλημα ο Χρήστος Μανδας του ΟΦΗ. Προφανώς θα εξετάζονται κι άλλοι, ποικίλουν εδώ οι απόψεις για το αν η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν γκολκίπερ που θα είναι καλύτερος από τους δύο που έχει σήμερα.

Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι η Ένωση πρέπει να βρει τον έναν που θα έρθει και θα σκεπάσει όλους τους άλλους, όμως περί τούτου, ένας και μοναδικός πρέπει να έχει το λόγο και αυτός είναι ο Ματίας Αλμέιδα.

Οι υποθέσεις γύρω από τον Στάνκοβιτς
Υπάρχουν και ζητήματα πρακτικής φύσεως. Επί παραδείγματι, πολλά λέγονται και γράφονται για τη δυσκολία του Στάνκοβιτς να προσαρμοστεί στο ρόλο του αναπληρωματικού στο πρωτάθλημα με την επισήμανση ότι δεν είναι ευχαριστημένος που τους συμβαίνει αυτό. Αλίμονο αν ήταν! Κάθε ποδοσφαιριστής που μένει πιο πίσω οφείλει να έχει τον εγωισμό και να προσπαθεί ώστε να βγει ξανά μπροστά.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει να φύγει. Άλλωστε αν μείνουν τελικά οι δυο τους, από την ίδια αφετηρία θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Ας μη λησμονούμε ότι ο Αυστριακός ήταν ο βασικός μέχρι να αρρωστήσει και να χάσει τη θέση του ανεπιστρεπτί.

Επιπροσθέτως, ο Στάνκοβιτς έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για επιπλέον δύο χρόνια. Έχει λαμβάνειν 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ένα πάρα πολύ καλό συμβόλαιο για έναν τερματοφύλακα που θα είναι 32 όταν αυτό ολοκληρωθεί και θα έχει μπροστά του κάμποσα ακόμα καλά χρόνια. Ουδείς μπορεί να του εξασφαλίσει ότι αν φύγει από την ΑΕΚ θα πάει κάπου και θα είναι οπωσδήποτε βασικός, άλλωστε με το ίδιο σκεπτικό έφυγε από την Ζάλτσμπουργκ, αλλά τελικά φέτος έμεινε στον πάγκο.

Τέτοιες υποσχέσεις δεν δίνονται σε κανέναν, οπότε ακόμα κι αν βρεθεί ομάδα που να τον θέλει λέγοντάς του ότι θα είναι το αδιαμφισβήτητο νο. 1, θα πρέπει αφενός να του δώσει αυτό το πολύ υψηλό συμβόλαιο κι αφετέρου να του εξασφαλίσει ότι θα παίζει ακόμα κι αν δεν πηγαίνει καλά. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά.

Ο Αθανασιάδης στο πρωτάθλημα και ο Στάνκοβιτς στο Κύπελλο, με τις καλές και τις άσχημες στιγμές τους, στο τέλος της σεζόν ήταν αμφότεροι τροπαιούχοι ως πρωταγωνιστές. Ενδεχομένως στους δύο να χωράει ένας τρίτος ίδιου επιπέδου, αν πράγματι αυτή είναι η προσέγγιση του Ματίας Αλμέιδα. Όμως στην παρούσα φάση αυτό που δεν προκύπτει είναι ότι η ΑΕΚ φουλάρει για να πάρει έναν τερματοφύλακα που θα έρθει και θα βάλει στο περιθώριο τους άλλους δύο.

Αν στην πορεία προκύψει κάποια σοβαρή πρόταση αγοράς τους, ή αν κάποιος εκ των δύο ζητήσει να φύγει και φέρει την προσφορά που θα ικανοποιήσει την ομάδα, τότε το πράγμα αλλάζει. Έως τότε όμως, ό,τι κυκλοφορεί θα στέκεται μόνο σε επίπεδο φημών.

Related posts

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Μαρία Κάσσου και Γιώργος Σταμούλης επικράτησαν στα 5χλμ. ΟΠΑΠ

Στις θέσεις 17-32 της κατηγορίας Under 17 ο Κοσμάς στο Youth Contender της Τουρκίας

Μεγάλο φαβορί στον Βόρειο ο Πανσερραϊκός, μάχη τριών ομάδων για την πρωτιά στο Νότιο