offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ήττα με 3-2 για την Ενεμπόν του Σγουρόπουλου στον πρώτο τελικό της γαλλικής Pro A

Κοινοποίηση

Σε πρώτη φάση δεν τα πήγε καλά η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου στην προσπάθειά της να επανέλθει στους τίτλους στη Γαλλία μετά από 14 χρόνια και τη «χρυσή» εποχή του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Το βράδυ της Τρίτης 06/06, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της γαλλικής λίγκας, γνώρισε την ήττα στο αθλητικό της κέντρο από τη Ρουέν με 3-2 κι έχει ντεζαβαντάζ εν όψει του καθοριστικού δεύτερου αγώνα στο Kindarena de Rouen την Παρασκευή 09/06. Ο Σγουρόπουλος δεν ήταν στη σύνθεση και η ομάδα είχε σε κακή μέρα τον σπουδαίο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, ο οποίος γνώρισε δύο ήττες. Τη μεγάλη …ζημιά από την άλλη πλευρά έκανε στους «μπλε» ένας αθλητής, που δεν βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης και δεν είναι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 208), ο Ούγγρος Άνταμ Ζούντι, ο οποίος σημείωσε δύο σπουδαίες νίκες στην αρχή και το τέλος του αγώνα! Ο δεύτερος τελικός θ’ αρχίσει στις 20:30 ώρα Ελλάδας και φυσικά ο Σγουρόπουλος θα ήθελε η νέα του μεγάλη πρόκληση σε ξένο πρωτάθλημα, ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου στη Σουηδία το 2019 με την Έσλοβ, να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του στη βασική τριάδα.

Η Ενεμπόν είχε κατακτήσει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια της Pro A, μάλιστα είχε επικρατήσει και στους δύο γύρους της Ρουέν, 3-2 ως φιλοξενούμενη και 3-1 ως γηπεδούχος. Οι πιθανότητες για τη νίκη ήταν και χτες με το μέρος της και πώς να μην ισχύει αυτό όταν έχει στην τριάδα της το νούμερο 20 (Τσουάν Τσι Γιουάν) και το 21 της παγκόσμιας κατάταξης (Κρίστιαν Κάρλσον), ενώ ο Άντερς Λιντ μόλις πριν από λίγες ημέρες προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στο τραπέζι όμως, δεν δικαιώθηκαν τα προγνωστικά, η Ρουέν (3η στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης) πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση κι έφτασε στην επικράτηση με 3-2. Προηγήθηκε 2-0, η Ενεμπόν αντέδρασε και πέτυχε την ισοφάριση (με τον Κάρλσον κιόλας να νικά με ανατροπή από 0-2 σετ τον Αυστριακό Γκάρντος), αλλά στο φινάλε ο Ζούντι επιφύλαξε και δεύτερο χτύπημα…   

Φυσικά τίποτα δεν έχει χαθεί για την Ενεμπόν, η οποία την Παρασκευή θα επιδιώξει την ανατροπή για να πάρει το 5ο της πρωτάθλημα Γαλλίας και να το προσθέσει στο φετινό τρόπαιο του Europe Cup.

Η εξέλιξη του τελικού Ενεμπόν-Ρουέν 2-3:

Κρίστιαν Κάρλσον-Άνταμ Ζούντι 1-3

Τσουάν Τσι Γιουάν-Ρόμπερτ Γκάρντος 1-3

Άντερς Λιντ-Αλεξάντρ Ρομπινό 3-0

Κάρλσον-Γκάρντος 3-2

Τσουάν-Ζούντι 1-3

Πέρα από τον Σγουρόπουλο, υπάρχουν και δύο συμπτώσεις με την ημερομηνία του χτεσινού τελικού, που σχετίζονται με τα ελληνικά χρώματα. Η βασική ότι στις 06/06/2017 ο τεράστιος Καλλίνικος Κρεάνγκα, που ήταν επίσημος προσκεκλημένος στον αγώνα από τη διοίκηση, αλλά ήταν αδύνατο να παραστεί λόγω υποχρεώσεων, είχε δώσει το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την Ενεμπόν στην ίδια ημερομηνία το 2017. Με το κλαμπ είχε πανηγυρίσει στην πολυετή και εντυπωσιακή διαδρομή του 4 πρωταθλήματα Γαλλίας.

Η δεύτερη σύμπτωση είναι ότι στη Ρουέν είχε αγωνιστεί αρκετό καιρό ο πρώην αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ανδρών και σημερινός πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου και επίσης στις 06/06/2017 είχε στεφθεί με τη φανέλα της πρωταθλητής στη 2η εθνική κατηγορία της χώρας (Pro B).

Related posts

Αθλητικές μεταδόσεις: Ο Παναθηναϊκός περιμένει την Άλμπα Βερολίνου, πού θα δείτε το παιχνίδι

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι αναμετρήσεις της Τρίτης

Παναθηναϊκός: Μέσα ο Πονίτκα με Περιστέρι bwin, εκτός ο Γουόλτερς