offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υψηλά πλασαρίσματα για τους Έλληνες αθλητές στην πολύτιμη εμπειρία του Mediterranean Cup Under 12

Κοινοποίηση

«Γεμάτη» από χρήσιμες παραστάσεις και με τις καλύτερες εντυπώσεις γενικά από μία διεθνή συμμετοχή επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Mediterranean Cup Under 12, που έγινε στο διάστημα 01 με 03/12 στο Σαν Μαρίνο. Οι δύο αθλητές και οι ισάριθμες αθλήτριες, επίλεκτα παιδιά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων, άφησαν δείγματα του ταλέντου τους, κατάφεραν υψηλά πλασαρίσματα με τις καλές εμφανίσεις τους και το κυριότερο, αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία μέσα από ένα σωστά οργανωμένο τουρνουά με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Με τον 12χρονο Απόστολο Βατσακλή και τη συνομήλική του Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη η Ελλάδα 2 κατέκτησε την 5η θέση στο ομαδικό, με τον 12χρονο Σπύρο Φουσέκη και την 11χρονη Αναστασία Μιχάλαρου η Ελλάδα 1 πήρε την 7η θέση ανάμεσα σε 25 ομάδες. Επίσης, οι Βατσακλής, Φουσέκης, Σαρικάκη κατετάγησαν στις θέσεις 9-16 του απλού, ενώ η Μιχάλαρου τερμάτισε στα προημιτελικά του consolation. Συνολικά 10 οι συμμετοχές στην καθιερωμένη διοργάνωση, δεν ήταν μόνο με χώρες της Μεσογείου, ενώ η Ιταλία παρέταξε ομάδες Περιφερειών με πολλούς δυνατούς αθλητές της κατηγορίας. Στην τεχνική καθοδήγηση των δύο ελληνικών ομάδων ήταν ο Λουίτζι Σκέμβρης από την Πρόοδο Βουτζά Ραφήνας και η Λουκία Γιανναδάκη από τον ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης, στην αποστολή στο τουριστικό μικροκράτος ήταν και αρκετοί γονείς.

Tο επονομαζόμενο International Table Tennis Transalpine Trophy Mediterranean Cup 2023 συγκέντρωσε παιδιά, που έχουν γεννηθεί μετά τις 31/12/2010. Άρχισε με το ομαδικό και οι ελληνικές ομάδες, που φάνηκε ότι δεν απέχουν πολύ σε ποιότητα από τις ισχυρές χώρες αυτών των ηλικιών, έδειξαν από εκεί τη δυναμική τους. Όχι μόνο με τις πρωτιές στο γκρουπ και την πρόκριση στην 8άδα (δηλαδή, τον καθοριστικό γύρο για την είσοδο στα μετάλλια), αλλά και με ατομικά αποτελέσματα.

Η Ελλάδα 2 νίκησε στην πρώτη φάση το νούμερο 1 του όπεν την Ισπανία κι αυτό έπαιξε ρόλο στο να έχει η τελευταία δύσκολη κλήρωση μετά στο ταμπλό και τελικά να μένει εκτός 8άδας. Απέναντι στη χώρα της ιβηρικής η Σαρικάκη κατέβαλλε με 3-1 σετ την πρωταθλήτρια Ισπανίας Κ12 Ελόιζα Μπαρέντα, η οποία ήταν 1ο φαβορί στο Σαν Μαρίνο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο χάνοντας μόλις ένα σετ.  

H Ελλάδα 1, αφού προχώρησε με τρεις νίκες, συνάντησε στο ματς προς την 4άδα το 2ο φαβορί, την Αγγλία. Έχασε 2-0, ωστόσο ήταν ανταγωνιστική απέναντι σε πολύ δυνατή ομάδα, η οποία έφτασε αργότερα στον τελικό και πήρε τη 2η θέση.

Γενικά, η γαλανόλευκη αποστολή στάθηκε πολύ καλά με αντίπαλες αντιπροσωπευτικές ομάδες επαρχιών από την Ιταλία κι ακόμα την Ουγγαρία, το Μαρόκο, την Ισπανία, τη Λετονία, τη Μάλτα, την Αγγλία, τον Λίβανο και το Σαν Μαρίνο. Κι όλα αυτά από παιδιά με ελάχιστη εμπειρία από διεθνή τουρνουά, μάλιστα η Σαρικάκη και η Μιχάλαρου βγήκαν πρώτη φορά εκτός συνόρων.

Στο ατομικό ο Φουσέκης αποκλείστηκε από Ιταλό αθλητή, που βγήκε 2ος στο τουρνουά και ο Βατσακλής από Ισπανό, ο οποίος κατέκτησε τα χάλκινο μετάλλιο.

Η διοργάνωση (για την οποία ανάρτησε αναλυτικά τα αποτελέσματα η ιταλική ομοσπονδία στην ιστοσελίδα της) άρχισε με το ομαδικό. Μετείχαν συνολικά 25 ομάδες και χωρίστηκαν σε 8 γκρουπ. Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα προέβλεπε τρία επί μέρους ματς με δύο απλά κι ένα διπλό.

Η Ελλάδα 2 αγωνίστηκε στο 1ο γκρουπ και τερμάτισε στην κορυφή με 2 νίκες. Κατέβαλλε την Ισπανία 1 με 2-1 (από μία νίκη στο απλό Βατσακλής και Σαρικάκη) και την Ουγγαρία 2 με 3-0.  

Η Ελλάδα 1 μετείχε στο 4ο γκρουπ και πήρε επίσης την πρωτιά με 2 θετικά αποτελέσματα. Ξεπέρασε την ομάδα Alto Adige με 3-0 και τη Φρίουλι Βενέτσια με 2-1 (η Μιχάλαρου επικράτησε στο απλό και μετά κατακτήθηκε το διπλό).

Ακολούθησαν τα νοκ άουτ ματς, όπου επικρατούσε η ομάδα, που έφτανε πρώτη στις δύο επί μέρους νίκες. Η Ελλάδα 2 νίκησε με 2-0 την ιταλική Abruzzo/Marche και κάμφθηκε στα προημιτελικά από τη Λομβαρδία με 2-0. Η Ελλάδα 1 απέκλεισε στη 16άδα τη Λιγούρια με 2-1 (καθοριστικό τα διπλό, ενώ πριν είχε νίκη ο Φουσέκης) κι έχασε στην 8άδα από την Αγγλία με 2-0.

Για τις θέσεις 5-8 οι ελληνικές ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες! Ο Βατσακλής και η Σαρικάκη νίκησαν στο απλό και η Ελλάδα 2 προχώρησε με σκορ 2-0. Στο τελευταίο ματς κατάταξης έκαμψε και τη Σαρδηνία με 2-1 και πήρε την 5η θέση (νίκη στο καθοριστικό διπλό και νωρίτερα η Σαρικάκη). Η Ελλάδα 1 κατέβαλλε για τις θέσεις 7-8 τη Λετονία με 2-1 (επικράτηση ξανά στο διπλό και νίκη πριν ο Φουσέκης).  

Στο απλό αθλητών Under 12 σχηματίστηκαν 9 γκρουπ. Ο Βατσακλής προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό ως 2ος από το 6ο γκρουπ με 2 νίκες και 1 ήττα και ο Φουσέκης έκανε ακριβώς το ίδιο από το 7ο γκρουπ.

Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος ο Βατσακλής ξεπέρασε τον Ιταλό Φεντερίκο Καζούλα με 3-2 σετ και αποκλείστηκε από τον Ισπανό Σέρτζιο Μέντεθ με 3-1 σετ. Ο Φουσέκης είχε bye στον 1ο γύρο και στη 16άδα έχασε από τον Πιέτρο Καμπάνια  με 3-0 σετ.

Στο απλό αθλητριών Under 12 έγιναν 7 γκρουπ. Η Σαρικάκη προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό ως 2η στο 5ο γκρουπ με 2 νίκες και 1 ήττα, μάλιστα έχασε την πρωτιά με οριακή ήττα και ανατροπή από 2-1 σετ. Στον γύρο των «16» κάμφθηκε από την Ιταλίδα Γκάια Μαροκόλι με 3-1 σετ.  

Η Μιχάλαρου δεν πέρασε από το 7ο γκρουπ, καθώς κατετάγη 3η με 1 νίκη και 2 ήττες. Συνέχισε στο ταμπλό της «παρηγοριάς» κι αφού στον 1ο γύρο είχε bye αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ιταλίδα Πάκια Κομίνι με 3-0 σετ.

Το Mediterranean Cup Under 12 διεξάγεται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας. Στο Σαν Μαρίνο παρείχε εξαιρετικό γυμναστήριο με 12 αγωνιστικά τραπέζια στην κεντρική σάλα και 8 στο προθερμαντήριο. Προβλεπόταν να γίνει πλήρης διαβάθμιση και στο απλό, όμως δεν έβγαινε ο χρόνος στους διοργανωτές λόγω των πολλών συμμετοχών.

Related posts

Παναθηναϊκός: Διάστρεμμα ο Γκριγκόνις, αμφίβολος για το ματς με την Παρτίζαν

Stoiximan AegeanBall Festival: Βεζένκοβ, Διαμαντίδης, Λεσόρ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου & άλλα παγκόσμια αστέρια στη Σύρο

Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την κατάκτηση της πρώτης του EuroLeague το 1997 στην Ρώμη