offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Τα ερυθρόλευκα κίνητρα στο ντέρμπι αιωνίων, το σχέδιο του Ανιγκό και και τα προβλήματα με Χουάνγκ, Εμβιλά και Παπασταθόπουλο

Κοινοποίηση

Την Δευτέρα (7/5, 21:00, COSMOTE 2HD, LIVE SPORT24) ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο ντέρμπι αιωνίων για τη φετινή σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκης.

Οι Πειραιώτες έχουν χάσει μεν το πρωτάθλημα, όμως η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τερματίσει στην τρίτη θέση της Stoiximan Super League, ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για τα προκριματικά του Europa League. Αυτό θα γίνει, εάν βγει 3ος και ο ΠΑΟΚ δεν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για το πρεστίζ απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, όπως φυσικά και να πανηγυρίσει και μία νίκη κόντρα στους πράσινους. Μέχρι σήμερα, οι ερυθρόλευκοι μετρούν δύο ισοπαλίες (1-1 στο Απόστολος Νικολαϊδης και 0-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης) και μία ήττα (0-2 στη Λεωφόρο).

“Αποτελεί πραγματικά ένα επιπλέον κίνητρο για μας το γεγονός πως παίζουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε εμείς να τον ‘βοηθήσουμε’ για να πάρει το πρωτάθλημα, όπως το ίδιο ακριβώς θέλαμε και κόντρα στην ΑΕΚ” δήλωσε ο Ζοζέ Ανιγκό στην COSMOTE TV.

Το πλάνο του Γάλλου προπονητή
Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με προπόνηση το βράδυ της Κυριακής (7/5). Έπειτα από τις αρχέ του Απρίλη, στην αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε ο Σέρτζι Κανός. Παράλληλα, έτοιμος κρίθηκε και ο Ουσεϊνού Μπα, που έφυγε με ενοχλήσεις απ’ το ματς με την ΑΕΚ. Την ίδια ώρα αμφίβολοι είναι οι Παπασταθόπουλος, Χουάνγκ, Εμβιλά, παρά το γεγονός πως είναι αποστολή.

Ο Ανιγκό αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το ματς της OPAP Arena. Ο Τζολάκης θα βρίσκεται δηλαδή κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπα και τον Ντόη μπροστά του, ενώ θέση διεκδικεί και ο Σισέ, εφόσον ο Σωκράτης μείνει στα πιτς. Στα άκρα αναμένεται να κινούνται οι Ρέαμπτσουκ και Ροντινέι.

Στον άξονα, εάν δεν αγωνιστούν οι Χουάνγκ – Εμβιλά, τότε οι Σαμασέκου, Κασάμι θα έχουν το προβάδισμα. Κάπως έτσι, ο Φορτούνης θα κινείται στο ένα άκρο και ο Μπιέλ ή ο Μασούρας στο άλλο, με τον Βαλμπουενά στη θέση “10”. Ο Βρουσάι επίσης είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί στις πτέρυγες. Στην κορυφή θα τοποθετηθεί ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Βέβαια, δεν αποκλείεται ο Ανιγκό να προχωρήσει σε εκπλήξεις, όπως ακριβώς έκανε και στο παιχνίδι κόντρα στην Ένωση. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ραμόν, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Σισέ, Ντόη, Εμβιλά, Φορτούνης, Μπουτούτσι, Βρουσάι, Μασούρας, Μπιέλ, Κασάμι, Βαλμπουενά, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Κανός, Αραμπί, Μπακαμπού.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Κρίσιμο Σαββατοκύριακο σε Α1 και Α2 κατηγορία, ξεχωρίζουν οι δύο αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

ΑΕΚ μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Κουζέλογλου

Εθνική Ελλάδας: Κλειστές τρεις θύρες της OPAP Arena, τι ισχύει με τα εισιτήρια κόντρα στη Λιθουανία