offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουβέντους: Κίνδυνος αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Κοινοποίηση

Παρότι η CONI δικαίωσε προσωρινά τη Γιουβέντους και τις έδωσε πίσω τους 15 βαθμούς ποινής, οι “μπιανκονέρι” κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport.

Δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport αναφέρει την Τρίτη (25/4) πώς η UEFA παρακολουθεί στενά τα νομικά προβλήματα της Γιουβέντους τον τελευταίο χρόνο και διεξάγει τη δική της έρευνα για τις οικονομικές πρακτικές του συλλόγου.

Η ιταλική ολυμπιακή επιτροπή έδωσε προσωρινά πίσω τους 15 βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί από τους “μπιανκονέρι”, ύστερα από την εκδίκαση της έφεσης.

Αυτό που όμως, αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Γιουβέντους τη δεδομένη στιγμή είναι το Financial Fair Play. Τον Σεπτέμβριο του 2022 επιβλήθηκε στον σύλλογο πρόστιμο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από την UEFA για παραποίηση εγγράφων.

Η Γιουβέντους είναι τρίτη μετά την επιστροφή των βαθμών και και κινείται σε τροχιά Champions League. Ωστόσο είναι πιθανό να μη βγει καν στην Ευρώπη, αν υπάρξει τελικά αφαίρεση βαθμών. Εφόσον η ιταλική ομάδα δεν κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, η UEFA δεν θα επισπεύσει τις διαδικασίες αποκλεισμού της, αφού δεν θα υπάρχει αντίκρισμα.

Την ίδια στιγμή όμως, μπορεί να την τιμωρήσει για την περίοδο 2024/25. Αν η Γιουβέντους εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, τότε είναι πιθανό η UEFA να επιβάλει ποινή αποκλεισμού μέχρι τα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

1οι Παγκόσμιοι Αγώνες Νεότητας Κωφών: Τα αποτελέσματα του Έλληνα κολυμβητή

«Ράγισαν καρδιές» στο Παλέ: Με σημαία του Άρη το φέρετρο του «Ξανθού»

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Αλλαγή ώρας στη ρεβάνς Ολυμπιακός – ΑΕΚ