offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα απογείωσε τον Σιμάνσκι και η αγωνιστική εκτόξευση (του) έφερε νέο συμβόλαιο

Κοινοποίηση

ΑΕΚ και Νταμιάν Σιμάνσκι επέκτειναν τη συνεργασία τους μέχρι και το καλοκαίρι του 2027 σε μια συμφωνία που και οι δύο πλευρές βγαίνουν κερδισμένες στο εγγύς μέλλον ενδεχομένως και τα επόμενα χρόνια. Ο Ματίας Αλμέιδα αναμόρφωσε τον Πολωνό, ο οποίος δείχνει καλύτερος από ποτέ με τα κιτρινόμαυρα, ενώ έγινε και τακτικό μέλος της Εθνικής του.

Η ΑΕΚ προχώρησε σε μια ακόμα ανανέωση συμβολαίου, καθώς μετά τον Σίμο Μήτογλου ανανέωσε και τον Νταμιάν Σιμάνσκι μέχρι το 2027, κλείνοντας έτσι μια ακόμα “εκκρεμότητα” στο πλαίσιο του προσεχούς καλοκαιριού.

Ο Πολωνός μέσος εντάχθηκε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ με δανεισμό τον Ιανουάριο του 2020 από την Αχμάτ Γκρόζνι με δανεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Ένωση δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς, ωστόσο μπήκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή εκείνο το καλοκαίρι. Φέτος έφτασε και τον τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Δίχως αμφιβολία η φετινή σεζόν είναι η καλύτερη που διανύει με τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς τις προηγούμενες έμεινε (και) αυτός σε μέτριες πτήσεις λόγω της ανάλογης πορείας της ομάδας. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και έχει βάλει κι’ αυτός το λιθαράκι στο σύνολο που έχει χτίσει ο Ματίας Αλμέιδα. Κι ο ίδιος το βιώνει διαφορετικά, καθώς φέτος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο (ή το νταμπλ).

Ο Αλμέιδα τον καθιέρωσε σε “εξάρι” και εκτοξεύτηκε

Ο Σιμάνσκι ήρθε στην ΑΕΚ ως ένα “οκτάρι”, με τον Μάσιμο Καρέρα να τον χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο σε αυτή τη θέση, αλλά σταδιακά και ειδικότερα την περσινή σεζόν φάνηκε ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα ως ένα “εξάρι”. με αρκετές αμυντικές αρετές και υψηλή ένταση στο παιχνίδι του.

Ο Αλμέιδα διέκρινε αυτές τις αρετές του και από τις πρώτες του μέρες στην Ένωση μονιμοποίησε τον Σιμάνσκι στο “έξι” και μάλιστα του επέβαλε να κινείται χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο, ελαφρώς πιο μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, προσθέτοντας ασφάλεια στα μετόπισθεν. Το συγκεκριμένο ρόλο υπηρετεί έχοντας μπροστά του ήταν τον Πινέδα που είναι ένας πασπαρτού του άξονα είτε του Γιόνσον που μοιάζει αρκετά με τον Πινέδα.

Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι οι κιτρινόμαυροι απέκτησαν και τον Γιόνσον για την ίδια θέση, με την προοπτική ο Δανός να είναι ο βασικός και ο Σιμάνσκι να τον πλαισιώνει. Ωστόσο ο 27χρονος μέσος εκτοξεύτηκε και δίκαια έγινε βασικός, παίζοντας περισσότερο σε σχέση με τον Γιόνσον.

Μάλιστα με τις εμφανίσεις στο πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας με τα κιτρινόμαυρα κατάφερε να κερδίσει και μια θέση στο ρόστερ της εθνικής Πολωνίας στο Μουντιάλ 2022, όπως και στις πρώτες κλήσεις του Σάντος στην Πολωνία.

Τα ντέρμπι που κατάφερε να ξεχωρίσει φέτος

Φέτος ο Σιμάνσκι έχει μια γεμάτη σεζόν με τα κιτρινόμαυρα με 28 συμμετοχές και απολογισμό ένα γκολ, στο ντέρμπι με τον Άρη στο Βικελίδης στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας.

Ο ρόλος του Πολωνού δεν του επιτρέπει να προκαλεί θόρυβο με τις εμφανίσεις του, καθώς η αλήθεια είναι ότι όταν γίνεται αισθητή η παρουσία του, η Ένωση δεν θα έχει κυριαρχήσει του αντιπάλου. Με τον Άρη στο Βικελίδης κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη στο γκολ που έβαλε και την εν γένει καλή παρουσία του στο ανασταλτικό κομμάτι. Άλλωστε παρότι δεν σκοράρει συχνά, κατά κύριο λόγο το κάνει σε ντέρμπι.

Είχε δύο πολύ καλές εμφανίσεις και με τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια. Στο ματς της κανονικής διάρκειας στην OPAP Arena είχε το προσωπικό του ρεκόρ σε κλεψίματα φέτος (συνολικά 6), ενώ στην ήττα της Τούμπας στην κανονική διάρκεια είχε οκτώ ανακτήσεις κατοχής (από τις καλύτερες επιδόσεις του φέτος).

Με τον Ολυμπιακό απουσίασε από το ματς στο Καραϊσκάκης, ενώ στην OPAP Arena παρασύρθηκε από την… κακή ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ που οδήγησε και στην τριάρα, ενώ με τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να ξεχωρίσει σε κάποιο παιχνίδι. Όχι ότι ήταν κακός, αλλά απλά σε εκείνα τα παιχνίδια αναδύθηκαν άλλοι πρωταγωνιστές.

Δεδομένα πάντως πρόκειται για μια αξιόπιστη λύση στη μεσοαμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Άλλωστε ο Αλμέιδα εμπιστεύεται με “κλειστά μάτια” το δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον και δύσκολα θα το αλλάξει στο τελευταίο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Εξετάζει την περίπτωση του Τιάγκο η Μπαρτσελόνα

Final Four 2023: Η ιστορία του θεσμού

Αθλητικές μεταδόσεις: Οι Μπακς κάνουν πρεμιέρα στα playoffs με τους Χιτ, μάχη Μπαρτσελόνα – Ρεάλ στην Ισπανία