offside24.gr
Image default
EUROPA LEAGUEΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβερκούζεν: Το Τσάμπι Αλόνσο effect και το όνειρο για ευρωπαϊκή κούπα μετά από 35 χρόνια

Κοινοποίηση

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν προκρίθηκε στο Europa League, με το effect του Τσάμπι Αλόνσο να κάνει τις ασπιρίνες να ονειρεύονται ευρωπαϊκή κούπα έπειτα από 35 χρόνια.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι ασπιρίνες επικράτησαν 4-1 εκτός έδρας της Ουνιόν Σεν Σιλουάζ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Europa League. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, με το συγκεκριμένο ζευγάρι να υπόσχεται συγκινήσεις.

Η Λεβερκούζεν βρίσκεται λοιπόν σε ημιτελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια. Τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν οι ασπιρίνες είχαν καταφέρει να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Champions League και είχαν ηττηθεί 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το όνειρο για ευρωπαϊκή κούπα είναι κάτι παραπάνω από ζωντανό. Η Λεβερκούζεν θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του δεύτερου τρόπαιου της στην Ευρώπη. Το πρώτο ήταν πριν από 35 χρόνια και συγκεκριμένα το 1988, όταν είχε κατακτήσει το UEFA Cup στους τελικούς με την Εσπανιόλ.

Το Τσάμπι Αλόνσο effect

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι η μεγαλύτερη πρόκριση στην προπονητική καριέρα του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός τεχνικός στο παρελθόν ήταν στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ και είχε καθίσει στον πάγκο της β’ ομάδας της Σοθιεδάδ.

“Είναι αλήθεια πως ο Τσάμπι δεν είχε την εμπειρία ως πρώτος προπονητής σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή την κατάσταση. Αλλά για εμένα σημασία έχει η ποιότητα και ήξερα ότι έχει την ποιότητα να βελτιώσει την ομάδα” δήλωσε είχε δηλώσει ο τεχνικός διευθυντής, Σιμόν Ρόλφες στο Sky Sports.

Ο Αλόνσο ανέλαβε σε μία δύσκολη περίοδο για τη Λεβερκούζεν. Ο Ζεράρντο Σεοάνε ήταν παρελθόν με τις ασπιρίνες έπειτα από οκτώ αγωνιστικές να είναι στην προτελευταία θέση με μόλις πέντε βαθμούς. Σταδιακά, όμως η Μπάγερ με την καθοδήγηση του Ισπανού προπονητή άρχισε να χτίζει σερί.

Μάλιστα, στο δεύτερο μισό της Bundesliga η Λεβερκούζεν έχει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα έντεκα παιχνίδια, τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των ομάδων του γερμανικού πρωταθλήματος. Πλέον, οι ασπιρίνες είναι στην 6η θέση στο -7 από την 4η θέση και ψάχνουν μία θέση στο Champions League.

Η τριάδα στην άμυνα και η ταχύτητα

Ο Τσάμπι Αλόνσο χρησιμοποιεί κυρίως τριάδα στην άμυνα, ενώ στα πιο απαιτητικά παιχνίδια γυρίζει σε τετράδα. Οι Τα, Ταπσόμπα, Κοσουνού και Ινκαπιέ είναι εκείνοι που έχουν αγωνιστεί τις περισσότερες φορές σε αυτή την τριάδα (με διαφορετικούς συνδυασμούς).

Επιπλέον, η Λεβερκούζεν βασίζεται στην ταχύτητά της. Μάλιστα, η δεξιά πλευρά των Ντιαμπί και Φριμπόνγκ είναι από τις ταχύτερες της Bundesliga. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι και οι κορυφαίοι σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ο Ντιαμπί έχει πετύχει εννέα γκολ, ενώ ο Ζερεμί Φριμπόνγκ οκτώ. Μάλιστα, είναι στην κορυφή της Λεβερκούζεν και στις ασίστ. Μαζί με τον Φλόριαν Βιρτς, έχουν “φτιάξει” έξι γκολ στο πρωτάθλημα.

Να τονιστεί πως ο 19χρονος επιθετικός μέσος, Βιρτς, επέστρεψε τον Ιανουάριο από βαρύ τραυματισμό και έχει ήδη έχει αρχίσει να υπενθυμίζει στους πάντες την αξία του: “Πρέπει να δίνεις σε έναν τέτοιο ιδιαίτερο παίκτη την δυνατότητα να κάνει ιδιαίτερα πράγματα στο γήπεδο” είχε δηλώσει για εκείνον ο Αλόνσο.

Ο Ισπανός προπονητής έχει διαμορφώσει ένα σύνολο με χαρακτήρα και ξεκάθαρους στόχους στον αγωνιστικό χώρο. Η Λεβερκούζεν είναι μία ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις, ενώ ονειρεύεται φέτος σημαντικές επιτυχίες.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Παγκόσμιο στίβου: Με τρεις ελληνικές συμμετοχές το πρόγραμμα της Δευτέρας

Τσούμπερ: “Ήταν μία νίκη για όλους, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες και τους οπαδούς”

Σάκκαρη – Κορνέ 0-2: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Μαρία στον 2ο γύρο του Nottingham Open