offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

 Οι τοπικοί πρωταθλητές στους Περιφερειακούς αγώνες παμπαίδων-παγκορασίδων

Κοινοποίηση

Με επιτυχία έγινε σε τέσσερις περιοχές της χώρας, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου, το Περιφερειακό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παμπαίδων-παγκορασίδων (αθλητές και αθλήτριες έως 13 ετών). Η διοργάνωση διεξήχθη στον Πειραιά για την Αττική, στην Καβάλα για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και στη Χίο για το νησί. Ανέδειξε τους νικητές σε κάθε Περιφέρεια και παράλληλα έδωσε προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας, που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο στην Πάτρα. Τοπικοί πρωταθλητές αναδείχτηκαν ο Απόστολος Βατσακλής και η Chen Yudie στην Αττική, ο Μάριος Σερίδης και η Ελπίδα Τασιού στη Βόρεια Ελλάδα, ο Σπύρος Φουσέκης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου στη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο, ο Ευστράτιος-Κωνσταντίνος Δαλέκος και η Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα στη Χίο.

Το κανάλι gre78 στο youtube βρέθηκε δίπλα στα παιδιά και σε αυτό το πρωτάθλημα στην Αττική. Κάλυψε με live streaming τα ματς, που έγιναν στο τραπέζι 1 και βιντεοσκόπησε όλους τους αγώνες. Οι Περιφερειακοί αγώνες για την Αττική (που συμπεριλάμβαναν και παιδιά από την Κρήτη και την Τήνο) φιλοξενήθηκαν το διήμερο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι συνολικές συμμετοχές ήταν 74, με τις παγκορασίδες να δίνουν τα παιχνίδια τους χτες Σάββατο 10/02.

Στα αγόρια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ ο Απόστολος Βατσακλής. Ο αθλητής του ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης (που ήταν νούμερο 1 στα φαβορί) επικράτησε στον τελικό του 12χρονου Γιώργου Κούβελα (Νο 4 κι επίσης από τον ΣΠΑΛΠ) με 3-0 σετ (11-4, 11-8, 11-4). Στην 3η θέση έφτασαν ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης (Τελαμών Σαλαμίνας) και ο Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης (ΟΑ Χανίων). Έντεκα χρονών ο τελευταίος και απέκλεισε με 3-0 σετ στα προημιτελικά το 2ο φαβορί, τον Γιώργο Σασσάνη (Τελαμών Σαλαμίνας).   

Στις παγκορασίδες πρώτευσε η Chen Yudie από τον ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας. Η κινεζικής καταγωγής 12χρονη αθλήτρια ξεπέρασε στον αμφίρροπο τελικό την Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη από τον ΓΑΣ Ελευσίς με 3-2 σετ (11-7, 11-1, 8-11, 13-15, 13-11). Στο 3ο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν η Αναστασία Μιχάλαρου (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας) και η Κλειώ Μαδέση ΑΟ Ηράκλειο 2001.

Το πρωτάθλημα της Β. Ελλάδας έγινε το Σάββατο 10/02 στην Καβάλα, στο γυμναστήριο του 6ου ΓΕΛ με 65 αθλητές και αθλήτριες. Στην πρωτιά έφτασε ο Μάριος Σερίδης, που ήταν και 1ο φαβορί. Ο αθλητής από τις Σάρισες νίκησε στον τελικό με 3-0 σετ τον συμπαίκτη του στο σωματείο της Φλώρινας Παντελεήμονα Μιχαηλίδη (11-5, 12-10, 11-4). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Παναγιώτης Μητσόπουλος από τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης και ο Ευάγγελος Χρυσοστομίδης από τις Σάρισες Φλώρινας.

Στις παγκορασίδες πήρε την 1η θέση η Ελπίδα Τασιού από τον ΑΟ Θέρμης Θερμαίος. Η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας μίνι παγκορασίδων έκαμψε στον τελικό τη Μιχαέλα Λαγκουβάρδου από τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 3-1 σετ (13-11, 8-11, 11-9, 11-2). Ακολούθησαν η Παναγιώτα Τσέκαρη (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας) και η Ιωάννα Κομπούρη (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος).

Με την ευκαιρία των αγώνων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε αίθουσα του λυκείου η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Παρούσα στη μικρή εκδήλωση και τους αγώνες ήταν και η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ξένια Στάθη. Ο πρόεδρος της Τ.Ε. Β. Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Χρήστος Τασιός καλωσόρισε αθλητές, προπονητές και παράγοντες, ευχήθηκε καλή χρονιά κι έκοψε την πίτα.

Το κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» στο Κουκούλι φιλοξένησε σήμερα το πρωτάθλημα της Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου. Οι συνολικές συμμετοχές ήταν 44. Στα αγόρια αναδείχτηκε νικητής ο Σπύρος Φουσέκης, νούμερο 1 του τουρνουά. Ο αθλητής του Ίκαρου Καστριτσίου κατέβαλλε στον τελικό τον Μιχάλη Μπιτχαβά από τον ίδιο σύλλογο με 3-0 σετ (13-11, 11-7, 11-8). Ακολούθησαν ο Μάξιμος Πολυχρονόπουλος, επίσης του ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου και ο Σταύρος Κριτσινέλιας από τον ΑΟ Αχαΐας η Γαλήνη. 

Στα κορίτσια κατέκτησε την πρωτιά η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου. Η αθλήτρια του ΑΟ Ξυλοκάστρου ξεπέρασε στον τελικό τη Χριστίνα Λαιζίνου (Νο 3) από το ίδιο σωματείο με 3-0 σετ (11-4, 11-4, 13-11). Την 3η θέση μοιράστηκαν η Μαρία Ψαρρού και η Αθανασία Κιντή, αμφότερες από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Στη Χίο 16 παιδιά αγωνίστηκαν σήμερα Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων. Στους παμπαίδες αναδείχτηκε τοπικός πρωταθλητής ο Ευστράτιος-Κωνσταντίνος Δαλέκος, νούμερο 2 στα seeding. Στον τελικό νίκησε τον συμπαίκτη του στον Ωρίωνα Χίου Αργύρη Λουρεντζάκη (Νο 1) με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-9). Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Δημήτρης Κουνούπης (ΟΕΑ Χίου) και ο Απόστολος Κοντόπουλος (Ωρίων ΑΠΟ Χίου).

Στις παγκορασίδες τον τίτλο στο νησί κατέκτησε η 12χρονη Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα, που άρχισε και ως 1ο φαβορί. Στο καθοριστικό ματς η αθλήτρια του ΟΕΑ Χίου επιβλήθηκε με 3-0 σετ της 11χρονης Μαρίας-Μαρκέλλας Κοντοπούλου (Νο 2) από το ίδιο σωματείο (11-6, 11-6, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Μυρτώ-Γιούλα Κοντοπούλου και η Ελευθερία Καλαϊτζή, επίσης από τον ΟΕΑ Χίου.

Perifereiako Pp Pk 23 24 Attiki Agoria

Related posts

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κρόος αποδοκιμάστηκε στο Ριάντ και έδωσε ειρωνική απάντηση

Εθνική Γαλλίας: Εκτός αποστολής ο Καμαβινγκά λόγω τραυματισμού, δεν παίζει κόντρα στην Ελλάδα

Στην Κωνσταντινούπολη ο Τζαβέλλας για να υπογράψει στην Πεντίκσπορ