offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21: Δεύτερο χρυσό στο απλό ο Πολωνός Ρετζίμσκι, ισοφάρισε την επίδοση του Σγουρόπουλου

Κοινοποίηση

Στη σάλα SC Jane Sandanski των Σκοπίων ολοκληρώθηκε χτες Κυριακή (28/01) το απόγευμα το 8ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης αθλητών και αθλητριών μέχρι 21 ετών. Ο Μίλος Ρετζίμσκι, συμπαίκτης του Παναγιώτη Γκιώνη στην Μπογκόρια, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο χρυσά μετάλλια και το ένα έχει σχέση με τη χώρα μας. Ο Πολωνός άσος διατήρησε τα πρωτεία στο απλό Νέων ανδρών και ισοφάρισε την επίδοση του Γιάννη Σγουρόπουλου με τους δύο τίτλους στο ίδιο αγώνισμα του θεσμού! Απλά, ο 18άχρονος Ρετζίμσκι εμφανίζει δύο σερί πρωτιές, ενώ ο Ελευσίνιος άσος είχε πετύχει το ρεκόρ με το πρώτο χρυσό το 2019 και το δεύτερο το 2021. Σημειωτέον ότι στις Νέες γυναίκες είναι διαφορετική κάθε χρόνο η πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 2017. Φέτος στη Β. Μακεδονία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η Βερόνικα Ματιούνινα, η Ουκρανή, που θυμίζουμε ότι ήταν στο δίδυμο, που απέκλεισε οριακά τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου (με συμπαίκτρια την Κροάτισσα Ντόρα Κόσικ) στη 16άδα του διπλού γυναικών. Ο Ρετζίμσκι αναδείχτηκε νικητής και στο διπλό ανδρών Under 21 με τον συμπατριώτη του Μασιέ Κούμπικ. Στη Ρουμανία και την Κροατία πήγαν τα χρυσά μετάλλια από το διπλό γυναικών Under 21 και το διπλό μικτό Under 21. Στα πρόσωπα των αγώνων και η Έλενα Ζαχαρία, αδερφή της αθλήτριας της ΑΕΚ, Αλίνα, καθώς μετείχε σε τρεις τελικούς!

Στο απλό ανδρών ο Ρετζίμσκι επανέλαβε μέσα σε εννέα μήνες την κορυφαία διάκριση του Σεράγεβο. Μία ακόμα απόδειξη μάλιστα, για την πρόοδο της πολωνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι ότι είχε δικούς της αθλητές στον τελικό. Ο Ρετζίμσκι κατέβαλλε τον (συμπαίκτη του στο διπλό) Κούμπικ με 4-2 σετ (11-9, 11-9, 11-3, 7-11, 9-11, 11-9). Επιπλέον, είναι το 3ο σερί χρυσό για την Πολωνία, καθώς το 2022 είχε επικρατήσει ο Σάμουελ Κουλζίκι! Στην 3η θέση του πόντιουμ βρέθηκαν ο Γάλλος Τιμπό Πορέ και ο Γερμανός Αντρέ Μπερτελσμάιερ.

Στο απλό γυναικών του European Under 21 Championships η Ματιούνινα έδωσε συναρπαστικό τελικό με τη Ρουμάνα Ζαχαρία. Προηγήθηκε τρεις φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες, ώσπου επικράτησε με 4-3 σετ (11-9, 6-11, 11-4, 4-11, 11-9, 12-14, 11-5) και χάρισε στη (βαριά χτυπημένη από τον πόλεμο) χώρα της το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Σημειωτέον ότι η Ζαχαρία ήταν πρωταθλήτρια το 2022. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η (περσινή νικήτρια) Χάνα Αράποβιτς από την Κροατία και η Άννα Μπρίσκα από την Πολωνία.

Στο διπλό Νέων ανδρών πανηγύρισαν την πρωτιά οι Πολωνοί Μίλος Ρετζίμσκι/Μασιέ Κούμπικ. Στον αμφίρροπο τελικό ξεπέρασαν τους Ρουμάνους Έντουαρντ Ιονέσκου/Ντάριους Μοβιλεάνου με 3-2 σετ (11-9, 11-2, 11-13, 9-11, 11-5). Ο Κούμπικ είχε πάει και πέρσι στον τελικό της διοργάνωσης με συμπαίκτη τον Κουλζίκι. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Κροάτες Ιβόρ Μπαν/Μπόρνα Πέτεκ και οι Ρουμάνοι Αντρέι Ιστράτε/Ιούλιαν Τσιρίτα.

Στο διπλό Νέων γυναικών αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Μπιάνκα Μέι Ρόζου/Έλενα Ζαχαρία από τη Ρουμανία. Στον τελικό κατέβαλλαν τις Λουτσιάνα Μιτροφάν/Σάρα Τόκιτς από τη Ρουμανία και τη Σλοβενία αντίστοιχα με 3-1 σετ (11-5, 8-11, 11-0, 11-3). Η Μέι Ρόζου μάλιστα, χάρηκε τον δεύτερο σερί τίτλο της στον θεσμό, καθώς τον Απρίλιο του 2023 ήταν νικήτρια με τη Γερμανίδα Μία Γκρίεζελ. Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Γαλλίδες Λεάνα Χοσάρ/Ελίζ Πουγιόλ και οι Σοφία Κλε/Χάνα Αράποβιτς από τη Γερμανία και την Κροατία αντίστοιχα.

Στο διπλό μικτό Under 21 τέλος, φόρεσαν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος οι Κροάτες Ιβόρ Μπαν/Χάνα Αράποβιτς. Στον ισορροπημένο τελικό έκαμψαν με 3-2 σετ τους Ρουμάνους Ντάριους Μοβιλεάνου/Έλενα Ζαχαρία (8-11, 11-9, 11-7, 11-13, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Πολωνοί Μασιέ Κούμπικ/Άννα Μπρίσκα και οι Γάλλοι Χούγο Ντεσάμπ/Λεάνα Χοσάρ.

Στο περιθώριο των αγώνων συνεδρίασαν το διοικητικό συμβούλιο, καθώς και Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU). Μία εκκρεμότητα, που ανυπόμονα περιμένει ο κόσμος του αθλήματος να κλείσει, αφορά στον τόπο και τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης. Στα Σκόπια έγινε σχετική ψηφοφορία, η ETTU δεν έχει προβεί ακόμα σε ανακοινώσεις, πάντως έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του απλού ανέλαβε το Σεράγεβο για το διάστημα 15 με 19 Μαΐου 2024.

53493840249 4922499d99 K

Related posts

Final Four 2023, Ολυμπιακός – Μονακό: Πού θα δείτε τον μεγάλο ημιτελικό, ώρα και κανάλι

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αναντολού Εφές, πού θα δείτε το παιχνίδι

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ υπέγραψε για 2+1 χρόνια και φέρνει τρεις συνεργάτες του