offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Οι νικητές στα Περιφερειακά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων

Κοινοποίηση

Δυνατές αναμετρήσεις, καλό αγωνιστικό επίπεδο και έντονη διάθεση από τα παιδιά χαρακτήρισαν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου στα Περιφερειακά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων για να γίνει ξεκάθαρο και πάλι ότι ο νέος θεσμός προσφέρει επιπλέον κίνητρα στους αθλητές. Η ατομική διοργάνωση, που πάντοτε έχει και χαρακτήρα προκριματικών για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας, διεξήχθη σε τέσσερις περιοχές της χώρας με περισσότερα από 200 παιδιά. Στον Πειραιά για την Αττική, στη Βέροια για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και στα Χανιά για την Κρήτη. Τοπικοί πρωταθλητές αναδείχτηκαν ο Παναγιώτης Σκούντζος και η Ευγενία Κοσμά στην Αττική, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης και η Γεωργία Σπανού στη Βόρεια Ελλάδα, ο Γιάννης Κιοσελόγλου και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου στη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και ο Δημήτρης Πετράκης στην Κρήτη, όπου το πρωτάθλημα ήταν μόνο για τους παίδες. Οι αγώνες της Αττικής είχαν και live μετάδοση από το τραπέζι 1 σε όλο το διήμερο μέσα από το κανάλι gre78 στο youtube. Επίσης, ετοιμάστηκαν και ρεπορτάζ με πλάνα των δύο τελικών και δηλώσεις των νικητών (στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=dspmDF3QOH4 το θέμα για τις κορασίδες και στο λινκ Περιφερειακό Αττική Π-Κ 2024 Πρωταθλητής παίδων ο Παναγιώτης Σκούντζος 21/01/2024 το θέμα για τους παίδες), ενώ βιντεοσκοπήθηκαν όλα τα υπόλοιπα ματς στο ΣΕΦ για ν’ αναρτηθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες στον ίδιο ιστότοπο.

Στην περιοχή της Αττικής και την ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αγωνίστηκαν 55 παίδες και 19 κορασίδες. Στα αγόρια ο Παναγιώτης Σκούντζος άρχισε ως νούμερο 6 στα seeding και αναδείχτηκε νικητής χωρίς να χάσει σετ. Στον τελικό ο αθλητής του Ρουφ 80 επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Δημήτρη Γεωργαλλίδη (Νο 1) από τον ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης (11-8, 11-5, 12-10). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Ματθαίος Ζαχαριουδάκης (ΑΣ Πέρα Αθηνών) και ο Κωνσταντίνος Τούλιας (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας).

Στα κορίτσια οι αγώνες έγιναν το Σάββατο και πρώτευσε η Ευγενία Κοσμά, που ήταν 3ο φαβορί. Η αθλήτρια από τον ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ Ζην & Άθληση κατέβαλλε στον τελικό την Αθανασία Γκόγκα του ΓΑΣ Ελευσίς (Νο 2) με 3-0 σετ (11-8, 13-11, 11-3). Την 3η θέση πήραν η Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς) και η Σοφία Μελιγκώνη (ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ Ζην & Άθληση).

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Βόρειας Ελλάδας διεξήχθη την Κυριακή 21/01 στο Φιλίππειο γυμναστήριο της Βέροιας, το οποίο θα κάνει σερί με διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ, καθώς την περασμένη βδομάδα είχε το 5ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της σεζόν και την ερχόμενη (27-28/01) θα φιλοξενήσει αγώνες της Α1 ανδρών με το Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τα Ταταύλα και τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης! Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα αγωνίστηκαν 45 παίδες και 15 κορασίδες.

Στα αγόρια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1ο φαβορί, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Ο αθλητής της Φιλία Ορεστιάδας προχώρησε χωρίς να χάσει σετ και στον τελικό νίκησε με 3-0 τον Χρήστο Τσιώτο από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που ήταν 2ο φαβορί (11-6, 11-4, 11-2). Στην 3η θέση αρκέστηκαν ο Μενέλαος Στογιάννης του ΟΕΑ Θεσσαλονίκης και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης της Φιλίας Ορεστιάδας

Στα κορίτσια έφτασε στην πρωτιά η Γεωργία Σπανού από τις Σάρισες Φλώρινας. Προχώρησε από τη θέση 3 των seeding, στο καθοριστικό ματς επιβλήθηκε με 3-0 σετ της συμπαίκτριάς της στις Σάρισες Ειρήνης Χρυσοστομίδου (Νο 2) και γενικά επιβλήθηκε σε όλα τα παιχνίδια της με αυτό το σκορ (11-9, 11-7, 11-6). Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) και η Νεστορία Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας)

Οι αντίστοιχοι αγώνες για τη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο έγιναν επίσης σήμερα Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο «Κ. Πετρόπουλος», στο Κουκούλι της Πάτρας. Πήραν μέρος 34 αθλητές και 6 αθλήτριες. Πρωταθλητής παίδων αναδείχτηκε ο Γιάννης Κιοσελόγλου. Στον συναρπαστικό τελικό το νούμερο 1 του πρωταθλήματος ξεπέρασε με 3-2 και ανατροπή από 0-2 σετ τον Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή (Νο 3), αμφότεροι από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου (11-13, 7-11, 13-11, 11-6, 11-5). Στην 3η θέση έφτασαν ο Σπύρος Φουσέκης από τον ΑΕΣ Ίκαρος Κατσριτσίου και ο Μιχάλης Μπιτχαβάς από το ίδιο σωματείο.  

Στις κορασίδες πήρε την 1η θέση η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου του ΑΟ Ξυλοκάστρου. Στον αμφίρροπο τελικό έκαμψε με 3-2 σετ τη Χριστίνα Λαιζίνου από τον ίδιο σύλλογο (11-8, 11-8, 7-11, 7-11, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Ελένη Ζαμπέτη και η Ηρώ Σκριβάνου, από τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη και οι δύο.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Κρήτης φιλοξενήθηκε την Κυριακή στο EAK Χανίων με 9 αθλητές. Την πρωτιά κατέκτησε ο Δημήτρης Πετράκης, ο οποίος άρχισε την πορεία του ως 3ο φαβορί. Στον τελικό ο αθλητής του ΟΑ Χανίων έκαμψε με 3-1 σετ τον συμπαίκτη του στο ίδιο σωματείο Στέφανο Παπαντζίμα, που ήταν νούμερο 6 του πρωταθλήματος (11-9, 9-11, 11-5, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν τον λαιμό τους ο Δημήτρης Μαρκαντωνάκης και ο Γεώργος Πετράκης, επίσης από τον ΟΑ Χανίων.  

Θυμίζουμε τέλος, ότι αναβλήθηκαν οι αντίστοιχοι αγώνες της Χίου και μετατέθηκαν για τις αρχές Φεβρουαρίου, στην ίδια ημερομηνία, που θα διεξαχθεί και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του νησιού.

Related posts

ΠΑΟΚ: Η διάγνωση για Νάρεϊ, μικροθρομβώσεις σε αγγεία του πνεύμονα λόγω κορονοϊού

Απέκλεισε το Νο1 του κόσμου και πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σεούλ η Γκουντούρα

Εθνική Ελλάδας: Ο Σλούκας ενημέρωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023