offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στις θέσεις 9-16 του Contender της Ντόχα ο Γκιώνης

Κοινοποίηση

Στη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και στη μεγάλη πρόκληση, που έχει μπροστά του να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του και στο Παρίσι, ο Παναγιώτης Γκιώνης πέτυχε έναν ακόμα στόχο του σε διεθνές τουρνουά. Στο World Table Tennis Contender του Κατάρ, που ολοκληρώνεται μεθαύριο Σάββατο 20/01 στην Ντόχα, πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 του απλού. Σήμερα Πέμπτη 18/01 στον 2ο γύρο πίεσε πολύ και τον σπουδαίο Κορεάτη Λι Σανγκσού, «χάλκινο» στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017. Υστερώντας μόνο στο τελευταίο κομμάτι του ματς αποκλείστηκε με 3-1 σετ, αλλά ήδη είχε υλοποιήσει την επιδίωξή του να προχωρήσει με διαδοχικές νίκες από τα προκριματικά σε δυνατότερο τουρνουά της WTT μετά τη 2η θέση στο ιταλικό Feeder τον προηγούμενο μήνα. Ο κορυφαίος εκπρόσωπός μας περιμένει και την άνοδο στο παγκόσμιο ranking list την ερχόμενη βδομάδα, βασικό ζητούμενο στη δύσκολη προσπάθειά του να καταφέρει την 6η ολυμπιακή συμμετοχή στην εντυπωσιακή καριέρα του!

Στην Ντόχα θυμίζουμε, αγωνίστηκαν ακόμα ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Ελισάβετ Τέρπου υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή. Εκεί δούλεψε και η επαγγελματίας επιδιαιτήτρια της ITTF Τίνα Κρόττα.

Ο Γκιώνης (νούμερο 124 στο τρέχον ranking list) είχε σημειώσει τρεις νίκες στο ταμπλό των προκριματικών και μία χτες στον 1ο γύρο με το εμφατικό 3-0 σετ κόντρα τον Ιζάκ Κουέκ από τη Σιγκαπούρη (Νο 55 στους άνδρες και 12 στους εφήβους). Η καλή του κατάσταση φάνηκε και στον αγώνα με τον Λι Σανγκσού, αθλητή παγκόσμιας κλάσης, από τον οποίο στη μοναδική μέχρι σήμερα αναμέτρησή τους σε μεγάλη διοργάνωση είχε χάσει 4-3 και στην παράταση του 7ου σετ! Ήταν για τον γύρο των «32» στο World Tour της Βρέμης το 2019 (προηγούμενη ονομασία των επαμειβόμενων τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας).  

Ο τοπ αμυντικός μπήκε στο τραπέζι με αυτοπεποίθηση και άρχισε ιδανικά. Στο 8-8 του 1ου σετ αξιοποίησε και τα δύο σερβίς του και τελικά πήρε το προβάδισμα. Στο 2ο σετ και το 7-6 υπέρ του είδε τον Κορεάτη (νούμερο 26 στην παγκόσμια κατάταξη) να απαντά με τρεις σερί πόντους και να μετά να ισοφαρίζει παίζοντας σταθερές επιθέσεις κυρίως στο backhand.  

Ίδια ήταν η τακτική του και στη συνέχεια προκειμένου να κουράσει τον Έλληνα άσο και βέβαια να μην του δώσει πολλές ευκαιρίες για επίθεση με το forehand. Ο Γκιώνης προηγήθηκε 4-2 κι έχασε τέσσερις πόντους στη σειρά. Ξεγελώντας σε κάποιες κομμένες μπάλες τον Ασιάτη κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και το 3ο κρίσιμο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Λι Σανγκσού πήρε τους πόντους στα σερβίς του και μετά το 2-1 και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Στο 4ο σετ ο πρωταθλητής μας έκανε και ορισμένα λάθη και όταν το σκορ πήγε στο 1-7 δεν μπορούσε ν’ αλλάξει κάτι (11-8, 8-11, 9-11, 4-11).

Στην πλούσια καριέρα του o Λι Σανγκσού αναδείχτηκε επίσης πρωταθλητής Ασίας στο απλό ανδρών το 2021, έχει άλλα δύο χρυσά μετάλλια στον θεσμό, όπως και έξι ακόμα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (το ένα ασημένιο στο διπλό μικτό) και 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο εθνικών ομάδων.

Related posts

Οι πρώτες επιτυχίες του Powerlifting στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Berlin 2023

Παρί: Ο Εμπαπέ επιμένει να θέλει να φύγει το καλοκαίρι του 2024

Ο Προμηθέας υποδέχεται την Παρί με φόντο το πλεονέκτημα έδρας στα νοκ-άουτ του EuroCup, πού θα δείτε το παιχνίδι