offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βραβεύει τον Καλλίνικο Κρεάνγκα

Κοινοποίηση

Μία ακόμα βράβευση από πολύ σημαντικό αθλητικό φορέα έρχεται για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα 10/01 ότι στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης βραβεύσεων, που έχει καθιερώσει, θα τιμήσει τον διαχρονικά κορυφαίο εκπρόσωπο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/01/2024 στις 19:00 στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής και αφορά κυρίως σε αθλητές και αθλήτριες, που μέσα στο προηγούμενο έτος κατέκτησαν μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, σε όσους προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και σε όσους πήραν μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» και το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων. Ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα θα λάβει τιμητική διάκριση «καθώς μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας βρήκε το χρόνο σε ηλικία 50 ετών να πάρει το πτυχίο του στα ΤΕΦΑΑ αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα», όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε..  

Ο κάτοχος 11 ευρωπαϊκών μεταλλίων με την Ελλάδα και δύο παγκόσμιων είχε βραβευτεί τον περασμένο μήνα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου στη διάρκεια της καθιερωμένης γιορτής για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, ομάδων και προπονητών της χρονιάς. Τότε, όχι μόνο με αφορμή το πτυχίο του, αλλά και γιατί γύρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από πάρα πολλά χρόνια και παραμένει ενεργός αγωνιστικά.

Με την Ε.Ο.Ε. βεβαίως, υπάρχει σύνδεση και συνεργασία από παλιά λόγω των ολυμπιακών συμμετοχών. Από την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ο Κρεάνγκα έχει τις περισσότερες παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες με πέντε (5) μαζί με τον Παναγιώτη Γκιώνη. Αγωνίστηκε πρώτη φορά στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση του πλανήτη το 1996 στην Ατλάντα και τελευταία το 2012 στο Λονδίνο.

Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι στο λινκ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΣΤΗΝ «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» | Ο θρύλος της Ελληνικής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Kalinikos Kreangka, επέστρεψε στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τον Άρη Νίκαιας, μετά από 28 χρόνια σε… | By Η Φωνή Της Ελλάδας – ΕΡΤ | Facebook μπορείτε να βρείτε την τελευταία συνέντευξη για το 2023, που είχε δώσει ο Κρεάνγκα και ήταν στο παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας» και την εκπομπή «Αθλητική Φωνή».

https://www.facebook.com/watch/?v=899602995219433

Kreangkaaaa 0

Related posts

ΑΕΚ: “Η μεγάλη βραδιά μάς περιμένει, η ομάδα του Αλμέιδα θα μπει στην OPAP Arena για να πάρει αυτό που της ανήκει”

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Λούκα Βιλντόσα ντύθηκε στα πράσινα κι επίσημα

Super League: Ο Κροάτης Γιόβιτς στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός