offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρχισε και η Γερασιμάτου τους φετινούς αγώνες της σε ξένο πρωτάθλημα

Κοινοποίηση

Η Ιωάννα Γερασιμάτου είναι το τελευταίο μέλος των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που έκανε τη φετινή πρεμιέρα του σε διασυλλογικό πρωτάθλημα του εξωτερικού. Αυτό το Σαββατοκύριακο, 25 και 26/11, μετείχε με την Κόμφορτ στις εναρκτήριες αγωνιστικές της 1ης εθνικής κατηγορίας της Βουλγαρίας. Η ομάδα της υπερασπίζεται τον περσινό τίτλο κι άρχισε την προσπάθειά της με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη Σόφια. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το βουλγαρικό κλαμπ και ήταν άκρως αποτελεσματική στο πρώτο διήμερο σε όσα ματς έπαιξε σε απλό και διπλό. Σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο μεταξύ, τέθηκαν αντιμέτωπες ομάδες Ελλήνων διεθνών, απλά δεν έτυχε να καταγραφούν «εμφύλιοι». Επίσης, αξίζει μία αναφορά και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της 2ης εθνικής κατηγορίας της Β. Μακεδονίας, όχι τόσο επειδή έχει ελληνική παρουσία, όσο γιατί υπάρχει το ασυνήθιστο σκηνικό οι ομάδες να είναι μικτές, δηλαδή να τις αποτελούν άνδρες και γυναίκες!

Στη Βουλγαρία, στην κορυφαία κατηγορία των γυναικών βρίσκονται 10 ομάδες και αναμετρώνται σε δύο γύρους χωρίς έδρες. Συγκεντρώνονται σε ένα γυμναστήριο κάθε φορά και δίνουν από τέσσερα ματς. Η Κόμφορτ επιβλήθηκε χτες Σάββατο της CSKA Sofia και της Dve Mogili με 4-0, ενώ σήμερα Κυριακή κατέβαλλε τη Stamboliyski με 4-0 και την Pi Pong Sofia με 4-1. Η Γερασιμάτου άρχισε με συμμετοχή στο διπλό και στον δεύτερο αγώνα είχε 1 απλό κι 1 διπλό. Σήμερα ως 1η παίκτρια έδωσε δύο ατομικά στο τελευταίο ματς του προγράμματος και γενικά είχε άλλα δύο παιχνίδια στο διπλό κι ένα στο απλό. Κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 σετ σε όλες τις συναντήσεις, με εξαίρεση τη δεύτερη της αναμέτρησης με τη Pi Pong Sofia, που κρίθηκε στα τέσσερα σετ.

Από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα οποία παίρνουν μέρος Έλληνες άσοι, είχαμε μεσοβδόμαδα αγώνα στη Σουηδία, όπου συναντήθηκαν η Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου με τη Σπαρβάγκεν του Κωνσταντίνου Αγγελάκη. Για την 5η αγωνιστική της Pingisligan Herrar η γηπεδούχος Έσλοβ πήρε τη νίκη με 4-1 και δεν χρειάστηκε το 6ο επί μέρους ματς όπου θα κοντράρονταν οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας. Ο Σγουρόπουλος είχε επικρατήσει νωρίτερα του Χάραλντ Άντερσον με 3-1 σετ, ενώ ο Αγγελάκης είχε χάσει από τον Άγγλο διεθνή Τομ Τζέρβις με 3-1. Στη βαθμολογία η Έσλοβ είναι 2η με 11 βαθμούς, η Σπαρβάγκεν 6η με 6, ενώ στην 4η θέση με 10 βαθμούς βρίσκεται η Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος συνέχισε με δύο ακόμα θετικά αποτελέσματα  (απέναντι στον Σουηδό Σιμόν Σόντερλουντ και τον Πορτογάλο Άντρε Σίλβα) στο 4-1 επί της Μούνκενταλ. Επί τη ευκαιρία, στην αντίστοιχη σουηδική λίγκα των γυναικών η Γιούνο είναι 5η μετά από τέσσερις αγωνιστικές (2 βαθμοί) με τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα να έχει ήδη πέντε ατομικές νίκες στο ενεργητικό της. Την περασμένη βδομάδα εξάλλου, αναμετρήθηκαν στην πολωνική λίγκα των ανδρών η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη με την Γκντανσκ του Γιώργου Σταματούρου. Επιβλήθηκε η πρώτη με 3-0, ο Γκιώνης είχε μία νίκη, πάντως ο Σταματούρος ήταν απών και δεν προέκυψε «εμφύλιος».  

Στη Β. Μακεδονία, όπου συμβαίνει το παράδοξο με τις μικτές ομάδες, δοκιμάζει με επιτυχία τις δυνάμεις του από πέρσι ο Νίκος Γραμμένος. Ο Θεσσαλονικιός αθλητής, που είναι υπεύθυνος μάρκετινγκ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αγωνίζεται στη Mega Spin Astraion, η οποία έχει έδρα τη Στρούμνιτσα.

Η ομάδα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία, όπου δεν υπάρχουν ξεχωριστά πρωταθλήματα για άνδρες και γυναίκες και τα δύο φύλα παίζουν μαζί! Ήδη ο Έλληνας αθλητής, που βοηθάει τα μέγιστα από πέρσι την ομάδα του και ήταν ο δεύτερος καλύτερος του πρωταθλήματος (άσχετα αν η Astraion τερμάτισε 3η και δεν μπόρεσε ν’ ανέβει κατηγορία), έχει αντιμετωπίσει φέτος γυναίκες αθλήτριες.

Μέσα Νοεμβρίου έδωσε τα τελευταία ματς η Astraion, ξεπέρασε τη Ράντοβις και την Μπόρετς με 4-1 και με το απόλυτο σε εννέα αγώνες είναι πρωταθλήτρια φθινοπώρου. Σε ατομικό επίπεδο ο Γραμμένος άρχισε και συνεχίζει μόνο με νίκες φέτος, επίσης αήττητος παραμένει από την ομάδα ο Μπόρις Σεκούλοφ.

Grammenos Skopia Me Ginaika

Related posts

Μπαρτσελόνα: Ο Σοφιάν Άμραμπατ πιέζει για να πάει στους “μπλαουγκράνα”

Ανασυγκρότηση διοικητικού συμβουλίου ΕΦΟΕπΑ

Η εξομολόγηση της Φουέντες μετά τη συγκλονιστική διάσωση της Άλβαρεζ: «Δεν είμαστε Μπάρμπι, αλλά υπερήρωες»