offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Με συνολικά θετικό αποτέλεσμα το 12ο αναπτυξιακό τουρνουά της Πάτρας

Κοινοποίηση

Με δυνατές και θεαματικές αναμετρήσεις, με αμείωτη διάθεση για καλούς αγώνες απ’ όλα τα παιδιά, με χρώματα, παλμό και εξαιρετική οργάνωση, όπως τα μετέφερε και η εικόνα μέσα από τις πολύωρες ζωντανές μεταδόσεις στο διαδίκτυο, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής 19/11, στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», το καθιερωμένο ανοιχτό αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Πάτρας. Πήραν μέρος 206 αθλητές κι αθλήτριες από 46 σωματεία της χώρας με μόνο μία απουσία της τελευταίας στιγμής. Η Ε.Φ.Ο.Ε.π.Α. σε συνεργασία με την Τοπική της Επιτροπή στη Δυτική Ελλάδα και τη στήριξη των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χορηγών, παρουσίασε στο 12ο όπεν της αχαϊκής πρωτεύουσας ένα συνολικά θετικό αποτέλεσμα. Όπως πάντα, το τουρνουά ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού προέδρου της Τοπικής Επιτροπής και μέλους της διοίκησης της ομοσπονδίας Ιωάννη Ασημακόπουλου, τίμησε και πρόβαλλε τα παιδιά. Σε όλη τη διάρκειά τους οι αγώνες είχαν live streaming (Αναπτυξιακό πρωτάθλημα Πάτρας – 2 Μέρα “ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ” το λινκ της 2ης ημέρας) με συνεχείς εναλλαγές στην εικόνα ώστε να μεταδοθεί δράση από όλα τα τραπέζια, κάλυψη της απονομής επάθλων, αλλά και δηλώσεις που έμπαιναν «σφήνα» στη μετάδοση. Την πρωτιά κατέκτησαν ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις νεάνιδες, ο Κώστας Φάκαρος στους παίδες, η Ειρήνη Χρυσοστομίδου στις κορασίδες, ο Γιώργος Σασσάνης στους παμπαίδες, η

Chen Yudie στις παγκορασίδες, ο Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης στους μίνι παμπαίδες και η Κλειώ Μαδέση στις μίνι παγκορασίδες.

Σε 16 τραπέζια αγωνίστηκαν τα παιδιά, η δράση άρχισε νωρίς το πρωί χτες 18/11 και τελείωσε γύρω στις 7μμ σήμερα με μικρές και φυσιολογικές καθυστερήσεις στα ωράρια. Καταγράφηκαν εκπλήξεις και πολλά αμφίρροπα ματς, ειδικά στους εφήβους, ενώ κάποια παιδιά επέλεξαν να δοκιμαστούν σε αυτό το όπεν στην παραπάνω κατηγορία από τη δική τους. Οι νησιώτισσες Στέλλα Μαυροματάκη και Βασιλική Μπουλά για παράδειγμα, που βρέθηκαν στα μετάλλια των νεανίδων, είναι στην τελευταία τους σεζόν στις κορασίδες.

Στους εφήβους ο Στάθης Μανωλόπουλος προχώρησε δυνατά από τη 2η θέση των φαβορί και πήρε το πρώτο του κύπελλο φέτος. Ο διεθνής αμυντικός κατέβαλλε στον τελικό τον Γιάννη Κούτρα με 3-1 σετ (11-5, 11-9, 9-11, 12-10). Στην πρώτη του χρονιά στην εφηβική κατηγορία ο Κούτρα έφτασε στον τελικό δημιουργώντας έκπληξη στη 4άδα απέναντι στον Αλέξανδρο Μαδέση, νούμερο 1 και δις πρωταθλητή Ελλάδας της κατηγορίας.

Στις νεάνιδες η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη είχε τις πιθανότητες με το μέρος της κι αυτό φάνηκε και στο τραπέζι. Στον τελικό ξεπέρασε τη Στέλλα Μαυροματάκη με 3-1 σετ και πρόσθεσε αυτό το χρυσό μετάλλιο σε εκείνο της Πεύκης στο 1ο όπεν της σεζόν (11-4, 8-11, 11-6, 11-7).

Στους παίδες ο Κώστας Φάκαρος διέγραψε πορεία χωρίς αμφισβήτηση. Στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ το 2ο φαβορί, τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη (11-9, 11-6, 11-7) και γενικά έφτασε στο πρώτο φετινό του χρυσό χωρίς να χάσει σετ.

Στις κορασίδες η Ειρήνη Χρυσοστομίδου πανηγύρισε επίσης το πρώτο της κύπελλο. Το νούμερο 2 του όπεν έκαμψε στον ισορροπημένο τελικό τη Χριστίνα Τζενίδη (Νο 1) με 3-2 σετ (3-11, 14-12, 11-8, 8-11, 11-8).

Στους παμπαίδες ο Γιώργος Σασσάνης επικράτησε και στη Δυτική Ελλάδα. Νικώντας στο τελικό τον Σπύρο Φουσέκη με 3-0 σετ (11-2, 12-10 11-5) έκανε το 3 στα 3 στα αναπτυξιακά τουρνουά της τρέχουσας σεζόν. Σε αντίθεση με το όπεν του Βόλου, όπου δεν είχε χάσει σετ, η πορεία του στην Πάτρα είχε δυσκολίες, μάλιστα στα ημιτελικά χρειάστηκε να κάνει ανατροπή από 0-2 σετ κόντρα στον Απόστολο Βατσακλή. 

Στις παγκορασίδες η Chen Yudie έδωσε ιδανική συνέχεια στο χρυσό μετάλλιο της θεσσαλικής πόλης. Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια έκαμψε στον τελικό την Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη με 3-1 σετ (8-11, 11-2, 11-8, 13-11).

Νέα επιτυχία και για τον Θεοφάνη-Φρίξο Μαρκουλάκη στους μίνι παμπαίδες. Στον καθοριστικό αγώνα αναμετρήθηκε ξανά με τον συμπαίκτη του στον ΟΑ Χανίων Γιώργο Πετράκη (ήταν τα δύο πρώτα φαβορί) και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-4, 11-8, 11-8) για το 2ο χρυσό μετά την Πεύκη.

Ανάλογη διάκριση και για την Κλειώ Μαδέση στις μίνι παγκορασίδες. Είχε κυριαρχήσει στο εναρκτήριο τουρνουά της Αθήνας, κυριάρχησε και στην Πάτρα. Στον τελικό κατέβαλλε τη Φωτεινή Παπαλέξη με 3-1 σετ (11-5, 9-11, 11-9, 11-6).

ΗΤΤΑ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΦΕΡ ΠΛΕΪ!

Πέρα από τις γερές αναμετρήσεις και τα θεαματικά ματς είναι γνωστό ότι τα παιδιά προσφέρουν στους φίλους του αθλήματος και πολλές εικόνες φερ πλέι. Όσο συχνά κι αν εμφανίζονται, πάντα κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεχωρίζουν και μία ακόμα τέτοια είχαμε στον ημιτελικό των νεανίδων μεταξύ της Χρυσαυγής Τσιλοπούλου και της Στέλλας Μαυροματάκη. Η υψηλή αίσθηση του ευ αγωνίζεσθαι υπογραμμίζεται εδώ, γιατί παρουσιάστηκε κυριολεκτικά στην τελική έκβαση του αγώνα! Η Μαυροματάκη είχε ματς μπολ με 10-9 στο καθοριστικό 5ο σετ και σε επίθεσή της το μπαλάκι βρήκε ίσα-ίσα στο τραπέζι. Κανένας δεν το αντιλήφθηκε πλην της αντιπάλου. Η Τσιλοπούλου σήκωσε αμέσως το χέρι κι έδειξε το «σόρι» παρότι γνώριζε ότι έτσι χάνει τον αγώνα. Με την παραδοχή της ο διαιτητής έβαλε τον 11ο πόντο, η αθλήτρια του Ταύρου χειροκροτήθηκε για την κίνησή της και σίγουρα μέσα στην πίκρα της για τον αποκλεισμό από τον τελικό θα ξέρει ότι έκανε ενέργεια, που αξίζει πολλά περισσότερα…

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Τάκης Τζόβολος, ο  αντιπρόεδρος της Τ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Νίκος Φιλιππακόπουλος και ο γιος του Ιωάννη Ασημακόπουλου, Περικλής, αθλητής και προπονητής στην Παγώνα Πατρών. Από τη διοίκηση της ΕΦΟΕπΑ επισκέφτηκε τους αγώνες και η γενική γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ξένια Στάθη

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου)

2. Γιάννη Κούτρα (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΓΑΟ Πειραιά)

2. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

3. Βασιλική Μπουλά (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΙΔΕΣ

1. Κώστας Φάκαρος (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

2. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

3. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

2. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Κατερίνα Ιωάννου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1. Γιώργος Σασσάνης (Τελαμών Σαλαμίνας)

2. Σπύρος Φουσέκης (Ίκαρος Καστριτσίου)

3. Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Chen Yudie (ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας)

2. Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (ΓΑΣ Ελευσίς-Δήμητρα 1972)

3. Ναταλία Καπαγιαννίδου (ΓΑΣ Ελευσίς-Δήμητρα 1972)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1. Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης (ΟΑ Χανίων)

2. Γιώργος Πετράκης (ΟΑ Χανίων)

3. Νίκος Αλεξίδης (Πέρα Θεσσαλονίκης)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Κλειώ Μαδέση (ΑΟ Ηράκλειο 2001)

2. Φωτεινή-Αικατερίνη Παπαλέξη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων)

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΥΣ» ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Δύο από τους αγώνες για τις θέσεις 3-4 κρίθηκαν στα πέντε σετ. Στους εφήβους ο Αλέξανδρος Μαδέσης νίκησε με 3-2 τον Γιάννη Μαλαμούδη (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά) και στους μίνι παμπαίδες ο Νίκος Αλεξιδης με το ίδιο σκορ τον Κωνσταντίνο Μπελλή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης).

Από και κει πέρα στους παμπαίδες ο Απόστολος Βατσακλής επιβλήθηκε με 3-0 σετ του συμπαίκτη του στον ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης Γιώργου Κούβελα, επίσης με 3-0 στις παγκορασίδες η Ναταλία Καπαγιαννίδου της Άννας Μιχάλαρου (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας) και με το ίδιο σκορ η Βασιλική Μπουλά της Χρυσαυγής Τσιλοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου) στις νεάνιδες και ο Αναστάσιος Φουσέκης του Κωνσταντίνου Τούλια (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας) στους παίδες. Ακόμα, στις κορασίδες η Κατερίνα Ιωάννου έκαμψε τη Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς Δήμητρα 1972) με 3-1 σετ και στις μίνι παγκορασίδες η Αργυρώ Κουτρουμπά την Παναγιώτα Τσέκαρη (Σάρισες Φλώρινας) με 3-1 σετ.

Η Τοπική Επιτροπή ευτύχησε να έχει και φέτος υπερπολύτιμη υποστήριξη από τοπικές  επιχειρήσεις. Στους κλασικούς χορηγούς μάλιστα, πρόσθεσε αρκετούς καινούργιους, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγνώριση στη διαχρονικά μεγάλη της προσπάθεια για την καθιέρωση και την επιτυχία του όπεν.

Οι χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι εξής: 

Λουξ “Μαρλαφέκας “ΑΕΒΕ

ΑΝΔΡΙΚOΠΟΥΛΟΣ SUPER MARKET

Γάλα Πρώτο

Φάκαλος Catering Services and Entertaiment

ΚΟΥΛΟΥ Λουκούμι

GALAXY HOTEL

Λοτσάρης

Olympic Star Hotel

Ψαράδικο Μποζαίτικα

Achaia Beach Hotel

Mediterannee Hotel

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι gnomip.gr και ΜΑΡΚΑsport

Όλοι οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση πήραν αναμνηστικά μπλουζάκια του τουρνουά. Επίσης, χάρη σε χορηγίες οι αθλητές μοιράστηκαν σακουλίτσες με  χυμούς, αναψυκτικό, νερά, σοκολατούχο γάλα και μπάρα δημητριακών. Δόθηκαν επίσης και σβούρες πατρινού καρναβαλιού. Παροχές εξασφαλίστηκαν και για όσους δούλεψαν στο όπεν (γραμματεία, διαιτητές κτλ), προσφέρθηκαν λουκούμια, γεύματα και χάρτες της πόλης.

Related posts

Ολυμπιακός μεταγραφές: Κλεισμένος ο Πήλιος

Η Αλ Ετιφάκ θέλει τον Ντε Χέα

Δηλώσεις των ομοσπονδιακών προπονητών Βατσακλή και Καρύτσα για τον στόχο της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού