offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Δηλώσεις των ομοσπονδιακών προπονητών Βατσακλή και Καρύτσα για τον στόχο της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού

Κοινοποίηση

Στους ρυθμούς των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023 κινούνται ξανά οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μετά από την αήττητη πρωτιά στους ομίλους τους, τον περασμένο Οκτώβριο, για το στάδιο 1 της Β κατηγορίας, αγωνίζονται από την Παρασκευή 05/05 έως την Κυριακή 07/05 στο Όσιγιεκ για το προκριματικό στάδιο 2, που είναι και το καθοριστικό για την πρόκριση στα τελικά του θεσμού (Μάλμε, Σουηδία, 10-17 Σεπτεμβρίου 2023). Αναχώρησαν σήμερα 03/05 το απόγευμα με τελικό προορισμό την πόλη της Κροατίας κι επιδιώκουν την πρόκριση από τα νέα γκρουπ κιόλας, χωρίς να χρειαστεί να πάνε στα νοκ άουτ της τελευταίας ευκαιρίας. Στην αποστολή είναι οι αθλητές Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός), Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός) και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός), Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός). Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής (ανδρών) και Γιώργος Καρύτσας (γυναικών), οι οποίοι πριν από την πτήση έδωσαν με λίγα λόγια το πνεύμα στον νέο σημαντικό στόχο των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων.

Οι διεθνείς μας, αφού μεταβούν αεροπορικώς στο Ζάγκρεμπ αναμένεται να φτάσουν αργότερα οδικώς σε βραδινή ώρα στο Όσιγιεκ, συνεπώς πολύ δύσκολα θα προλάβουν να προπονηθούν σήμερα. Θα ολοκληρώσουν αύριο Πέμπτη 04/05 την προετοιμασία τους, με τους αγώνες στο γυμναστήριο NŠD Gradski VRT ν’ αρχίζουν μεθαύριο το πρωί.

Στους άνδρες η Ελλάδα έχει κληρωθεί στο 5ο και τελευταίο γκρουπ του σταδίου 2 και θ’ αναμετρηθεί με την Ισπανία (επικεφαλής), τη Νορβηγία και την Ιρλανδία. Στις γυναίκες η χώρα μας βρίσκεται στο 2ο γκρουπ με αντιπάλους την Ιταλία (επικεφαλής) και τη Φινλανδία. Οι 2 πρώτες θέσεις σε κάθε γκρουπ δίνουν αυτομάτως την πρόκριση στο European Teams Championships 2023, ενώ οι 3ες ομάδες των γκρουπ θα μπορούν να δώσουν ματς πλέι οφ για 2 εναπομείναντα εισιτήρια στις γυναίκες και 1 στους άνδρες.

«Ξεκάθαρα ο στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση από το γκρουπ. Θεωρώ ότι είμαστε φαβορί να βρεθούμε στην προνομιούχο πρώτη δυάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να είμαστε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον προσεχή Σεπτέμβριο», τόνισε ο Κώστας Βατσακλής και πρόσθεσε: «Ως γνωστόν μένει στην Αθήνα ο Γκιώνης για να συνεχίσει κανονικά τη θεραπεία στον τραυματισμό στον ώμο εν όψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος, όμως στους αγώνες στο Όσιγιεκ μπορούμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα και χωρίς αυτόν».

Στο προκριματικό στάδιο 1 η Ισπανία είχε πάρει μέρος στο 4ο γκρουπ της Α κατηγορίας. Είχε χάσει 3-2 από την Αυστρία και 3-1 από την Κροατία και περιορίστηκε στην τελευταία θέση.

Η Νορβηγία και η Ιρλανδία ήταν μαζί στο 2ο γκρουπ του Β επιπέδου. Είχαν καταλάβει τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα. Η Νορβηγία είχε επικρατήσει 3-1 της Ιρλανδίας και γνώρισε την ήττα 3-0 από την Ολλανδία. Η Ιρλανδία έχασε 3-2 από την Ολλανδία, κανονικά θα είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια των προκριματικών, όμως μετά την απόσυρση της Εσθονίας (σε άνδρες και γυναίκες) και του Μαυροβουνίου (στους άνδρες) η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος αποφάσισε να προσφέρει κενές θέσεις σε ομάδες που τερμάτισαν 3ες στα τουρνουά των γκρουπ της Β κατηγορίας. Η Ιρλανδία ήταν μέσα σε αυτές, που υπέβαλλαν αίτημα συμμετοχής στο προκριματικό στάδιο 2 κι έτυχε να κληρωθεί ξανά με τη Νορβηγία. Η Ελλάδα είχε αγωνιστεί μέσα Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είχε κυριαρχήσει στο 1ο γκρουπ της Β κατηγορίας με νίκες 3-0 απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Λιθουανία.

Από την πλευρά της εθνικής γυναικών ο Γιώργος Καρύτσας σημείωσε: «Σίγουρα η υπόθεση της πρόκρισης εξαρτάται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από μας. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας είναι αυξημένες οι πιθανότητες να πετύχουμε τον στόχο της εισόδου στα τελικά της Σουηδίας. Μετράει σίγουρα το γεγονός ότι σταθερά τα καταφέρνουμε στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αλλά είναι δύσκολη η αποστολή μας λόγω της ιδιαιτερότητας της διαδικασίας. Γνωρίζουμε την Ιταλία, όχι όμως τόσο καλά τη Φινλανδία. Την έχουμε δει από βίντεο, διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αθλήτριες εγνωσμένα υψηλής αξίας, αλλά θέλει προσοχή».

Στο προκριματικό στάδιο 2 η Ιταλία πήγε μένοντας στην 3η θέση του 2ου γκρουπ της Α κατηγορίας. Είχε ηττηθεί με 3-1 από την Πορτογαλία και την Τσεχία.

Η Φινλανδία αντίστοιχα, είχε αγωνιστεί στη Β κατηγορία του σταδίου 1 και πέρασε στην επόμενη φάση με τη 2η θέση από το 1ο γκρουπ. Είχε νικήσει 3-2 τη Νορβηγία και είχε χάσει 3-0 από την Κροατία. Για την εθνική μας ομάδα θυμίζουμε ότι στο στάδιο 1, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, είχε επιβληθεί 3-0 της Ουαλίας και του Μαυροβούνιου και είχε πάρει την πρωτιά στο 4ο γκρουπ της Β κατηγορίας.  

Το πρόγραμμα στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων σε ώρες Ελλάδας:

Στο 5ο γκρουπ των ανδρών:

Παρασκευή 05/05/23:

10:30 Ιρλανδία-Ελλάδα

17:30 Ισπανία-Ελλάδα

Σάββατο 06/05/23:

10:30 Ελλάδα-Νορβηγία

Στο 2ο γκρουπ των γυναικών:

Παρασκευή 05/05/23:

20:30 Ιταλία-Ελλάδα

Σάββατο 06/05/23:

13:30 Ελλάδα-Φινλανδία

Related posts

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τένις Κωφών στον Δήμο Χερσονήσου: Η κλήρωση των αγώνων της διοργάνωσης

Όσιμεν: “Ουδείς μας είχε ως φαβορί για τον τίτλο αλλά πιστέψαμε μέχρι το τέλος”

Θριαμβευτικό με συμμετοχές από 11 χώρεςτο Κύπελλο Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2023