offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντάνκαν: “Υπάρχει ρατσισμός στο γήπεδο μεταξύ των παικτών, δυστυχώς δεν φοράμε μικρόφωνα”

Κοινοποίηση

Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί θλιψη προχώρησε ο Άλφρεντ Ντάνκαν, με τον μέσο της Φιορεντίνα να υποστηρίζει πως μέσα στα γήπεδα υπάρχει ρατσισμός μεταξύ των παικτών ο οποίος θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός μόνο αν υπήρχαν μικρόφωνα.

Ο ρατσισμός είναι μία από τις σύγχρονες μάστιγες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που δεν έχει εξαλειφθεί παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλουν οι σύλλογοι και οι ποδοσφαιρικές αρχές, με τις περιπτώσεις παικτών που προχωρούν σε σχετικές καταγγελίες να είναι αρκετές.

Η τελευταία βγήκε από τα χείλη του Άλφρεντ Ντάνκαν και ήταν αρκετά σοκαριστική, με τον μέσο της Φιορεντίνα να δηλώνει μέσα από το επίσημο κανάλι των βιόλα πως πέρα από τις ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται σε παίκτες από οπαδούς στις εξέδρες, ζει και βασιλεύει ο ρατσισμός μεταξύ των παικτών στο χορτάρι.

“Μεταξύ των παικτών υπάρχει πάντα ρατσισμός εντός γηπέδου, δυστυχώς δεν φοράμε μικρόφωνα και είναι δύσκολο να γίνει αισθητός.

Για μένα δεν είναι να κάνει κάποιος τον ήχο της μαϊμούς για να θεωρηθεί ρατσιστής, σημασία έχει ο τρόπος που το λες και όταν το λες”, τόνισε αρχικά ο 30χρονος Γκανέζος μέσο, και πρόσθεσε με νόημα:

“”Όταν συμβαίνουν ορισμένα πράγματα μεταξύ των παικτών είναι ενοχλητικό, αλλά με τα χρόνια έχω μάθει να μην αντιδρώ.

Όποιος είναι στην κερκίδα μπορεί να πει ό,τι πιστεύει, πληρώνεις για να έρθεις να με δεις στο γήπεδο και ακόμη και μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις έχω μάθει να μην αντιδρώ γιατί είναι ανώφελο.

Όσο λιγότερο το λέμε, τόσο το καλύτερο. Δύσκολα θα τελειώσει, παίζω χρόνια και πάντα βλέπω τα ίδια πράγματα. Πηγαίνω να παίξω εκτός έδρας παιχνίδια, πριν το πούλμαν της ομάδας φτάσει στο γήπεδο βλέπεις τους αντίπαλους οπαδούς, ακόμα και γονείς με παιδιά στα χέρια να κάνουν χειρονομίες.

Related posts

Με τρεις αλλαγές στις πρώτες 5άδες οι ελληνικοί πίνακες αξιολόγησης του Ιουλίου

Ο Τζέραρντ έπιασε δουλειά στην Αλ Ετιφάκ και θέλει Χέντερσον και Ομπαμεγιάνγκ

Final Four 2023, Γουόκαπ: “Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε τα σουτ, εμείς τα χάσαμε”