offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ο Ολυμπιακός 4-1 τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Α1 γυναικών – Σπουδαία νίκη της ΑΕΚ απέναντι στις Σάρισες

Κοινοποίηση

Με δυνατές αναμετρήσεις, θέαμα και συγκινήσεις έκαναν πρεμιέρα σήμερα 11/11 τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας 2023-2024 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Άρχισαν σε τρεις πόλεις της χώρας με δύο αγωνιστικές και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα. Στην εναρκτήρια αγωνιστική ήρθε το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Α1 γυναικών κι αυτός ήταν ο αγώνας που ξεχώριζε στο πρόγραμμα. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ήταν φαβορί και το επιβεβαίωσε με σκορ 4-1. Στη Φλώρινα η ΑΕΚ πέτυχε, στην ιδανική αρχή της, και σπουδαία νίκη με 4-2 κόντρα στις 2ες του περσινού πρωταθλήματος Σάρισες. Στους άνδρες Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έφτασαν στις πρώτες νίκες τους, αλλά πέρα από τα αποτελέσματα υπήρχαν κι άλλα δυνατά σημεία από την εναρκτήρια μέρα. Ο τεράστιος Καλλίνικος Κρεάνγκα φόρεσε στο ΣΕΦ τη φανέλα του Άρη Νικαίας, επανεμφανίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 28 χρόνια και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό, ενώ στο γυμναστήριο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό ένας πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών, ο Γάλλος Εμμανουέλ Λεμπεσόν (πήρε τον τίτλο το 2016)!

Στην κορυφαία κατηγορία των γυναικών τα πρώτα ματς μοιράστηκαν στο ΣΕΦ και το κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κατέληξε στον Ολυμπιακό, ο οποίος εξακολουθεί να εμφανίζεται πολύ δυνατός με τις κορυφαίες Ευρωπαίες Πεσότσκα και Πότα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4:

Κατερίνα Τόλιου-Τζορτζίνα Πότα 1-3 (5-11, 4-11, 11-6, 4-11)

Άνα Τοφάντ-Μαργαρίτα Πεσότσκα 0-3 (7-11, 7-11, 2-11)

Κωνσταντίνα Παρίδη-Αλίκη Κιούφη 3-0 (11-9, 11-6, 11-9)

Τόλιου-Πεσότσκα 0-3 (10-12, 8-11, 8-11)

Παρίδη-Πότα 0-3 (7-11, 10-12, 5-11)

Στο δημοτικό γυμναστήριο της Φλώρινας ξεχώρισε η νίκη της ΑΕΚ επί των Σαρισών με 4-2. Στα πιο αξιοσημείωτα επί μέρους αποτελέσματα η Βουλγάρα Γιόβκοβα νίκησε τη Σέρβα Μακσούτι και η Γερασιμάτου στο φινάλε τη Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΝΓΚΑ

Στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών η κορυφαία στιγμή δεν ήταν κάποιο αγωνιστικό δρώμενο αλλά η αποθέωση του Κρεάνγκα όταν μπήκε στο τραπέζι για τον πρώτο του αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 28 ολόκληρα χρόνια! Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό τέθηκε αντίπαλος με τον Κροάτη Πουκάρ κι έχασε 3-0 με «γεμάτα» σετ. Οι δεκάδες φίλοι του Άρη Νικαίας, αλλά και πολλοί ακόμα που ήταν στην κερκίδα τον επευφήμησαν και τον χειροκρότησαν παρατεταμένα επί ένα λεπτό. Ήταν μία συγκινητική στιγμή απόλυτης αναγνώρισης και επιβράβευσης στην ανεκτίμητη προσφορά του θρυλικού πρωταθλητή μας στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Μάλιστα ακριβώς γι αυτή τη στιγμή σταμάτησαν οι αγώνες σε όλα τα τραπέζια και χειροκροτούσαν και τα στελέχη ομάδων. Κοντά στον Κρεάνγκα σε αυτή τον ξεχωριστό αγώνα ήταν η οικογένειά του, η σύζυγός του και οι δύο κόρες του.  Στο λινκ Ο αξεπέραστος Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο πρωήν πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, που παραμένει δυνατός αγωνιστικά στα 52 του χρόνια, μίλησε στη WEB TV της… | By Hellenic Table Tennis Federation GRE Ομοσπονδία table tennis | Facebook οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις δηλώσεις του στo

WEB TV της ΕΦΟΕπΑ.

Στις ειδήσεις βεβαίως, της εναρκτήριας ημέρας στην Α1 κατηγορία και οι πρώτοι αγώνες του Εμμανουέλ Λεμπεσόν. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2016 έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη και φυσικά έδωσε ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο πρωτάθλημα. Να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα του ο Γάλλος δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να κάμψει με 3-2 σετ τον Βούλγαρο Πετιό Κράστεφ, που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στους «πράσινους» και φέτος γύρισε στο Πέρα.  

Ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε άλλο ξένο στη σύνθεσή του, σημείωσε δύο νίκες με 4-0. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που δεν έφερε στο πρώτο διήμερο το πρώην νούμερο 1 του κόσμου, τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, είχε επίσης δύο εύκολες νίκες στο ΣΕΦ με τους φιλάθλους να θαυμάζουν Γιάννη Σγουρόπουλο και Γιώργο Σταματούρο, που φέτος μπορούν και αγωνίζονται κανονικά στην Α1 παράλληλα με το εξωτερικό. Ξεκίνημα με δύο νίκες έκανε και η ενισχυμένη ΑΕΚ απέναντι σε Ρέθυμνο και Άρη. Στα νέα πρόσωπα της Α1, που τράβηξαν τα βλέμματα στην ίδια αίθουσα, ο πολύπειρος πρώην διεθνής Ισπανός Καντέρο ο Γάλλος Ντουέν της ΑΕΚ, ο Πολωνός Βίντουρεκ του ΟΕΑ Ρεθύμνου κ.α.

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα στην Α1 εθνική κατηγορία: 

Στην Α1 ανδρών στην Αθήνα:

ΟΕΑ Ρεθύμνου-ΑΕΚ             1-4

Άρης Νικαίας-Ολυμπιακός     0-4

Ολυμπιακός-ΟΕΑ Ρεθύμνου   4-0

ΑΕΚ-Άρης Νικαίας                4-0

Στην Α1 ανδρών στη Θεσσαλονίκη:

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης-ΑΟ Ταταύλα       4-1

Παναθηναϊκός-Πέρα Αθηνών           4-0

Παναθηναϊκός-ΑΟ Ταταύλα             4-0

Πέρα Αθηνών-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης    4-1

Στην Α1 γυναικών στην Αθήνα:

Πέρα Αθηνών-ΓΑΟ Πειραιά              4-0

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός             1-4

Παναθηναϊκός-ΓΑΟ Πειραιά              4-0

Ολυμπιακός-Πέρα Αθηνών              4-0

Στην Α1 γυναικών στη Φλώρινα:

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΕΚ                      0-4

Σάρισες Φλώρινας-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης        4-1

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΑΣΕΑ Καβάλας            4-1

ΑΕΚ-Σάρισες Φλώρινας                           4-2

Related posts

Εθνική Μπάσκετ: Στις 27 Νοεμβρίου θα μάθει αν θα φιλοξενήσει Προολυμπιακό

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Στο καθοριστικό ματς για την άνοδο νεάνιδες και παίδες, στις θέσεις 21-22 τερμάτισαν οι έφηβοι

Εθνική πόλο γυναικών: Οι εκλεκτές της Καμμένου για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου