offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Οι σίγουροι και τα διλήμματα στο πλάνο του Μαρτίνεθ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Κοινοποίηση

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακόμη ένα σπουδαίο παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι την Κυριακή (5/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24) υποδέχονται τον ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League στο κατάμεστο, όπως αναμένεται, Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν τις πολύ καλές τους εμφανίσεις και απέναντι στον Δικέφαλο. Οδηγός τους η νίκη κόντρα στην Γουέστ Χαμ (2-1), αλλά και η επιβλητική εμφάνιση με το 2-0 κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη. Το αγωνιστικό τμήμα των ερυθρόλευκων είναι συγκεντρωμένο στον στόχο του, παρά το γεγονός ότι άπαντες στον Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων για την τύχη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να δείξουν απέναντι στον ΠΑΟΚ την σταθερότητα που είχαν στα τελευταία παιχνίδια, όπως και την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, η οποία είναι ένα μεγάλο ζητούμενο. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναγνωρίζει πόσο απαιτητική είναι η αναμέτρηση, αλλά και γενικότερα οι επόμενες μέρες, καθώς ακολουθούν παιχνίδι με Γουέστ Χαμ (9/11, 22:00) και Αστέρα (12/11, 20:00) σε Λονδίνο και Τρίπολη αντίστοιχα.

“Έχουμε αποκτήσει σταθερότητα στις καλές εμφανίσεις, όμως το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να βελτιωθούμε κι άλλο. Αρχίζουμε μια εβδομάδα τώρα παίζοντας ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ απαιτητικό αντίπαλο. Αυτή η εβδομάδα μπορεί να θεωρηθεί ακόμα πιο απαιτητική από την προηγούμενη” ανέφερε στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV.

Το πλάνο του Μαρτίνεθ για το ντέρμπι

Ο Ισπανός προπονητής δεν ανακοίνωσε την αποστολή για το ντέρμπι. Ο Μαρτίνεθ θα στηριχθεί σ’ έναν κορμό ποδοσφαιριστών, ωστόσο υπάρχουν ακόμη και κάποια διλήμματα στο κεφάλι του τεχνικού του Ολυμπιακού, τα οποία θα λύσει την ύστατη στιγμή.

Έτσι, έχουμε και λέμε. Ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από την εστία, με τους Πορόζο και Ρέτσο να έχουν την πρωτοκαθεδρία στο κέντρο της άμυνας. Διαθέσιμος είναι ο Ντόη, ενώ τραυματίας παραμένει ο Νίκολας Φρέιρε. Στο ένα άκρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Ροντινέι, ο οποίος επιστρέφει μετά την απουσία του Κρήτη, και στο άλλο ο Κίνι. Όλα δείχνουν πως ο Ορτέγκα θα είναι εκείνος που θα “θυσιαστεί” από τους έξι μη κοινοτικούς παίκτες (έχουν δικαίωμα να είναι στην 20άδα οι πέντε).

Στον άξονα το δίδυμο Καμαρά – Έσε φαίνεται πως θα σπάσει εξαιρετικά δύσκολα. Από εκεί και πέρα, μεγάλη σημασία έχει ο σχηματισμός που θα επιλέξει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Σε περίπτωση 4-4-2, ο Φορτούνης, που επίσης επιστρέφει θα αγωνιστεί στο ένα επιθετικό άκρο και ο Ποντένσε στο άλλο, με τον Γιώργο Μασούρα να τοποθετείται στο πλευρό του κεντρικού επιθετικού.

Σε περίπτωση που ο Ισπανός προπονητής επιλέξει 4-3-3 τότε ο Αλεξανδρόπουλος θα αγωνιστεί στον άξονα, πλάι στους Καμαρά – Έσε, με τον Μασούρα να μένει στον πάγκο. Δίλημμα υπάρχει και για τη θέση του κεντρικού επιθετικού. Φαβορί παραμένει ο Ελ Κααμπί των πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά στο κάδρο είναι και ο Γιόβετιτς που πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση στην Κρήτη.

Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ερχόμενη Πέμπτη (9/11, 22:00) την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου σ’ ένα κρίσιμο παιχνίδι για τους ομίλους του Europa League και μένει να φανεί εάν αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Όλα φυσικά θα ξεκαθαρίσουν λίγη ώρα πριν από την έναρξη του ντέρμπι.

Related posts

Μελισσανίδης: “Η δική μου ειδοποίηση ήταν το γήπεδο, τώρα ειδοποιεί ο κόσμος, ο προπονητής και οι παίκτες”

Μπάγερν: Καταθέτει νέα πρόταση για τον Κέιν

 Στο Ζαντάρ της Κροατίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2025