offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Διακόσιοι αθλητές άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο στην Πεύκη τη φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά

Κοινοποίηση

Άριστη διάθεση, καλές αγωνιστικές συνθήκες, συναρπαστικές αναμετρήσεις και  άφθονο ταλέντο. Τα στοιχεία, στα οποία έχει συνηθίσει τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο κορυφαίος θεσμός των αναπτυξιακών τουρνουά, έκαναν την εμφάνισή τους και αυτό το Σαββατοκύριακο (30/09-01/10), στην Πεύκη, στο άνοιγμα της σειράς για την περίοδο 2023-2024. Τα παιδιά επανήλθαν μετά από μήνες με πολύ κέφι στα αγωνιστικά τραπέζια, προπονητές, γονείς και άλλοι συνοδοί τούς έδωσαν την απαραίτητη «ώθηση» και μαζί με την καλή οργάνωση προέκυψε η τιμητική για το άθλημα εικόνα με περισσότερες από 22 ώρες συνολικής δράσης στο κλειστό γυμναστήριο της Πεύκης.  Το ανοιχτό τουρνουά «ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας – ΑΣ Το Γυμνάσιο» συγκέντρωσε 200 αγόρια και κορίτσια (με 9 απουσίες της τελευταίας στιγμής) και ήταν το 6ο, που φιλοξένησε η πόλη με την πλούσια δραστηριότητα και τη μεγάλη αγάπη στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Συνδιοργανωτής στο όπεν της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν ακόμα το Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕ.Α.Π.) του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος στους εφήβους, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις νεάνιδες, ο Γιάννης Κιοσελόγλου στους παίδες, η Στέλλα Μαυροματάκη στις κορασίδες, ο Γιώργος Σασσάνης στους παμπαίδες, η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη στις παγκορασίδες, ο Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης στους μίνι παμπαίδες και η Κλειώ Μαδέση στις μίνι παγκορασίδες.

Στην κατηγορία των εφήβων έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το νούμερο 3 των φαβορί, ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος. Στον τελικό, κι αφού προηγήθηκαν απρόσμενα αποτελέσματα στην κατηγορία, ο 17άχρονος αθλητής νίκησε με 3-0 σετ τον αριστερόχειρα Δημήτρη Σωτηρόπουλο (11-3, 11-5, 15-13), που ήταν νούμερο 7. Ο φιναλίστ είχε δημιουργήσει μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά αποκλείοντας με 3-2 σετ το 1ο φαβορί και μέλος της προεθνικής ομάδας ανδρών Αλέξανδρο Μαδέση. Αξιοσημείωτη και μία καινούργια παρουσία, αυτή του 17χρονου Ελληνοάγγλου Γιώργου-Νίκου Γεράκιου. Με Έλληνα πατέρα και Αγγλίδα μητέρα απέκτησε ελληνική υπηκοότητα μέσα στο έτος κι έκανε δελτίο στην ΑΕΚ. Η βάση του τα τελευταία τρία χρόνια είναι η Σουηδία, όπου προπονείται, ενώ βγάζει χρονικά διαστήματα και στην Αυστρία. Πρώτευσε στον όμιλο νικώντας και τον επικεφαλής Μάριο Κατσαπρακάκη με 3-2 σετ, ενώ στη 16άδα ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Γιάννη Μαλαμούδη, που ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό.

Στις νεάνιδες η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη επιβεβαίωσε τον ρόλο του 1ου φαβορί. Στο καθοριστικό ματς αντιμετώπισε το νούμερο 2, τη Μαύρα Κοντοπούλου και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-8, 11-8, 11-4). Νωρίτερα είχε ξεφύγει στα πέντε σετ από την πίεση της Qi Xinyu, η οποία είναι στη τελευταία της σεζόν στην κατηγορία των κορασίδων, αλλά επέλεξε ν’ αγωνιστεί με τις νεάνιδες.

Στους παίδες αναμετρήθηκαν για το χρυσό μετάλλιο ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Κώστας Φάκαρος, νούμερο 2 και 1 αντίστοιχα στα seeding. Πολλές οι αναμετρήσεις τους από πέρσι, πάντα αμφίρροπες και για πρώτη φορά σε τελικό αναπτυξιακού. Ο Κιοσελόγλου προηγήθηκε 2-0 σετ, δέχτηκε την ισοφάριση και πανηγύρισε τη νίκη στο καθοριστικό 5ο σετ (11-8, 11-9, 7-11, 5-11, 11-8).

Τα δύο πρώτα φαβορί συναντήθηκαν και στον τελικό των κορασίδων. Η Βασιλική Μπουλά και η Στέλλα Μαυροματάκη αντίστοιχα, οι οποίες μάλιστα, είχαν περάσει μέσα από πολύ δύσκολους ημιτελικούς όπου επικράτησαν στα πέντε σετ. Σήμερα η Χανιώτισσα Μαυροματάκη ήταν καλύτερη της Χιώτισσας Μπουλά και πήρε τη νίκη και το κύπελλο με 3-0 σετ (11-7, 11-8, 11-6).

Στους παμπαίδες έφτασε μέχρι την κορυφή από το νούμερο 1 των seeding ο Γιώργος Σασσάνης. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ τον Σπύρο Φουσέκη, ο οποίος ήταν 3ο φαβορί της κατηγορίας (11-5, 10-12, 11-4, 11-5). Στην πορεία του στο ταμπλό ο Σασσάνης είχε δύο πολύ δύσκολες νίκες με 3-2 κόντρα στον Μανωλη Τζουγκάρη του ΟΑ Χανίων και τον Μιχάλη Μπιτχαβά του Ίκαρου Καστριτσίου σε 16άδα και 8άδα αντίστοιχα.

Στις παγκορασίδες ο τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη και δυνατό φινάλε. Η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (Νο 1) βρέθηκε 1-2 πίσω στα σετ απέναντι στην Ελπίδα Τασιού (Νο 2) και τελικά νίκησε 3-2 με δύο ακόμα κλειστά σετ ( 11-7, 9-11, 10-12, 11-8, 11-9).

Στους μίνι παμπαίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο δύο παιδιά 10 ετών από τα Χανιά. O Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης εκμεταλλεύτηκε το ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στον Γιώργο Πετράκη και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-5, 11-3, 13-11).

Στις μίνι παγκορασίδες αναδείχτηκε νικήτρια η Κλειώ Μαδέση (Νο 3), η οποία μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα, στο φινάλε των περσινών ανοιχτών πρωταθλημάτων, είχε δώσει τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της. Στον αμφίρροπο τελικό έχασε το 1ο σετ από την Αργυρώ Κουτρουμπά (Νο 1) και μετά πήρε τα τρία επόμενα με οριακή διαφορά (7-11, 14-12, 13-11, 11-9).

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου)

2. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΓΑΟ Πειραιά)

2. Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου)

3. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κώστας Φάκαρος (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

3. Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

2. Βασιλική Μπουλά (ΟΑ Χανίων)

3. Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Σασσάνης (ΑΟ Τελαμών Σαλαμίνας)

2. Σπύρος Φουσέκης (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου)

3. Δημήτρης Αλεξανδρίδης (ΑΟ Τελαμών Σαλαμίνας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (ΓΑΣ Ελευσίς)

2. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

3. Αναστασία Μιχάλαρου (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

ΜΙΝΙ ΠΑΙΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης (ΟΑ Χανίων)

2. Γιώργος Πετράκης (ΟΑ Χανίων)

3. Νίκος Αλεξίδης (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Κλειώ Μαδέση (ΑΟ Ηράκλειο 2001)

2. Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων)

3. Ναταλία-Μαρία Μπιστόλα (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

Γερές και οι αναμετρήσεις για τις θέσεις 3-4, μάλιστα τρεις από αυτές κρίθηκαν στα πέντε σετ. Στις κορασίδες η Γεωργία Σπανού επικράτησε με 3-2 της Άντζελας Νούρε (ΟΑ Χανίων). Στους παμπαίδες ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης νίκησε επίσης με 3-2 τον Γιώργο Κούβελα του ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης και στους μίνι παμπαίδες ο Νίκος Αλεξίδης με το ίδιο σκορ τον Ιωάννη Στογιάννη του ΟΕΑ Θεσσαλονίκης.

Στους εφήβους ο Στάθης Μανωλόπουλος κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Μάριο Κατσαπρακάκη (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας) και στους παίδες ο Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας με το ίδιο σκορ τον Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή (Ποσειδών Λουτρακίου).

Στις νεάνιδες συναντήθηκαν δεύτερη φορά στο τουρνουά η Qi Xinyu και η Αγγελική Ευμορφιάδη. Σήμερα νίκησε με 3-0 σετ η Qi, ενώ χτες στον όμιλο είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ η αθλήτρια του ΠΚΔ Ταύρου. Στις παγκορασίδες η Αναστασία Μιχάλαρου επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Αλεξάνδρας Μαυρίδη από τον Προφήτη Ηλία Πειραιά. Τέλος στις μίνι παγκορασίδες η Ναταλία-Μαρία Μπιστόλα ξεπέρασε τη Μαρία-Μαρκέλλα Κοντοπούλου του ΟΕΑ Χίου με 3-1 σετ.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Εκτός από τον δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης πρόσφεραν σημαντική στήριξη στο τουρνουά πέντε χορηγοί. Ήταν οι επιχειρήσεις:

Φούρνος Βενέτη

Euro Catering Fresh & Natural

Κεμπαπτζίδικον Πρίγκηπος

Τεχνική Κατασκευαστική Easy Home

Προϊόντα διατροφής Φρεσκούλης  

Και αυτή τη χρονια ισχύουν τα μετάλλια και για τους νικητές των αγώνων “παρηγοριάς”. Οι οικοδεσπότες μοίρασαν στους συμμετέχοντες από μία σακουλίτσα με μπουκαλάκι νερό, μπανάνα και κρουασάν ή κερασόπιτα.

     

Related posts

Σταματούρος και Παπαδημητρίου πρωταθλητές Ελλάδας 2023 στο διπλό μικτό επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών

Champions League: Όλα τα ζευγάρια των play-offs

Η Λετονία θα πάει με τον Λούκα Μπάνκι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και το EuroBasket 2025