offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς διατηρεί το σκληρό προφίλ στον άξονα και την τριάδα των Ρουμπέν, Κουρμπέλη, Τσέριν

Κοινοποίηση

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στη “μητέρα των μαχών” στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Γιοβάνοβιτς διατηρεί το σκληρό προφίλ στον άξονα και την τριάδα των Ρουμπέν, Κουρμπέλη, Τσέριν, με τον Μπερνάρ να μένει στον πάγκο.

Το είχε τονίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι αμέσως μετά την πιο πρόσφατη μονομαχία των δύο “αιωνίων”, το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και το πολύ σημαντικό (όπως αποδείχθηκε) 0-0 που απέσπασε το “τριφύλλι”, έχοντας περάσει ένα “δύσκολο” δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Πειραιώτες.

“Μπορούμε να μάθουμε πολλά απ’ αυτό το παιχνίδι για τη συνέχεια των playoffs”, ήταν μια απ’ τις πολλές ατάκες του Σέρβου τεχνικού στην ανάλυση που έκανε στη συνέντευξη Τύπου όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, έχοντας δει τον Ολυμπιακό να “πειράζει” για πρώτη φορά τόσο έντονα το positioning της ομάδας του και να δημιουργεί συνθήκες “ασφυξίας” στον Παναθηναϊκό, σε ένα μεγάλο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως στο αυριανό (09/04, 21.00, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE στο SPORT24) Clasico θα πρέπει να “απαντήσει” με κάτι διαφορετικό. Διότι παρά το γεγονός πως οι “ερυθρόλευκοι” άλλαξαν προπονητή και δεν θα βρίσκεται στον απέναντι πάγκο ο Μίτσελ, είναι δεδομένο πως ο Ζοζέ Ανιγκό θα δοκιμάσει να κρατήσει στοιχεία του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τους “πράσινους” στο τελευταίο αντάμωμά τους.

Για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, βεβαίως, κάθε ματς είναι πάντα διαφορετικό. Το ίδιο και οι συνθήκες που δημιουργούνται κάθε φορά κι ένα μεγάλο κομμάτι του συγκεκριμένου αγώνα θα κριθεί (πέρα απ’ το τακτικό σκέλος) στην αποφασιστικότητα, τις δεύτερες μπάλες και τις μονομαχίες. Τομείς στους οποίους ο Παναθηναϊκός υστέρησε στο τελευταίο αντάμωμά του με τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να διαφοροποιήσει την προσέγγισή του.

Ιδίως στον άξονα της μεσαίας γραμμής, διότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό εκεί ακριβώς θα κριθεί και η ισορροπία του ντέρμπι. Κι εκεί ο Παναθηναϊκός είναι απαραίτητο να καταθέσει στο γήπεδο ένα πολύ πιο σκληρό προφίλ για να βάλει μεγαλύτερη πίεση στον “αιώνιο” αντίπαλό του στις ανακτήσεις της μπάλας και βρει τον τρόπο με τον οποίο θα “απαγορεύσει” στους Εμβιλά και Χουάνγκ να επιβάλλουν το δικό τους τέμπο “ανοίγοντας” το γήπεδο για τον Φορτούνη και τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού.

Μπερνάρ στον πάγκο και “τρίγωνο” έντασης

Όλα λοιπόν συγκλίνουν πως για δεύτερο σερί ματς ο Μπερνάρ Ντουάρτε θα μείνει στον πάγκο (και θα έρθει στο γήπεδο ως αλλαγή) με τον Γιοβάνοβιτς να επιλέγει τη διατήρηση της τριάδας των Ρουμπέν Πέρεθ, Δημήτρη Κουρμπέλη και Άνταμ Τσέριν στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Με τον Ισπανό μέσο ως καθαρό “6άρι”, τον “Κούρμπε” λίγα μέτρα πιο μπροστά του και δεξιά για τις καλύψεις που θα χρειαστεί να προσφέρει (και) στους ακραίους και τον Σλοβένο (που έδειξε και στο “Βικελίδης”, πολύ πιο “φρέσκος” και “γεμάτος” σε τρεξίματα) δύο “κλικ” πιο μπροστά τους, με εντολή για έξτρα πίεση στις πρώτες μπάλες απ’ την άμυνα προς τους δύο κεντρικούς χαφ του Ολυμπιακού.

Η συγκεκριμένη τριάδα, απλωμένη σ’ ένα ανισοσκελές τρίγωνο μέσα στο γήπεδο, είναι ξεκάθαρο πως προσφέρει στους “πράσινους” περισσότερη ένταση και τρεξίματα, μεγαλύτερη επιθετικότητα στο μαρκάρισμα και στην προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας και καλύτερη συνοχή, όποτε θα παίρνει ο Ολυμπιακός την μπάλα στα δικά του πόδια.

Σχηματισμός που λειτούργησε πολύ καλά στο προ τριών ημερών ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, καθώς απορρόφησε υποδειγματικά στο πρώτο ημίχρονο τη λογική πίεση που άσκησαν οι “κιτρινόμαυροι” και στο δεύτερο μέρος προσέφερε ασφάλεια στο κράτημα της μπάλας και στον ρυθμό που ήθελε να επιβάλλει πλέον ο Παναθηναϊκός, ειδικά απ’ την στιγμή που πέρασαν στο γήπεδο ο Ντάνιελ Μαντσίνι κι ο Άντραζ Σπόραρ.

Με τους “πράσινους” να επιβεβαιώνουν επίσης πως -σ’ αυτό το σημείο της σεζόν- είναι η ομάδα που έχει ίσως τα καλύτερα τρεξίματα και τις μεγαλύτερες αντοχές απ’ όσους συμμετέχουν στα playoffs, αυξάνοντας την ένταση και την πίεσή του, ειδικά στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, όπου ο αντίπαλος είχε αρχίσει να κουράζεται.

Θα παίξει κι αυτό το ρόλο του στην αυριανή (9/4) “μάχη” με τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που θα έχει πάρα πολύ τακτική και υπομονή, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να φέρει το ρυθμό στα δικά του μέτρα, προκειμένου να “χτυπήσει” ακολούθως με όλα τα δικά του “όπλα”.

Related posts

Εξέλεξε διοίκηση η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ε.Π.Ε.Α.)

Ο Μέσι έκανε unfollow τον Γκαρνάτσο γιατί είναι θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Νοητικής Αναπηρίας