offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Στις θέσεις 17-32 πλασαρίστηκαν πέντε ζευγάρια για την Ελλάδα

Κοινοποίηση

Δεν κατέστη δυνατό τελικά στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων να έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ένα υψηλό πλασάρισμα στα αγωνίσματα του διπλού. Σήμερα 21/07 στο Γκλίβιτσε είχε επτά (7) ζευγάρια στον γύρο των «32», κυνήγησε κάποια είσοδο στη 16άδα, έστω από τη θέση του αουτσάιντερ στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά δεν ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Εκείνες που πλησίασαν ήταν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου με την Αναστασία Στέρνερ από την Αυστρία, οι οποίες είχαν από πριν θεωρητικά πολλές πιθανότητες για καλή θέση στο διπλό κοριτσιών Under 19. Το έδειξαν και στην πορεία όταν προηγήθηκαν με 2-0 σετ απέναντι σε τσέχικο δίδυμο, όμως δέχτηκαν την ανατροπή κι έχασαν οριακά. Στις θέσεις 17-32 κατετάγησαν επίσης η Χρυσή Φωτιάδου με την Κύπρια Φωτεινή Μελετιέ στο διπλό νεανίδων, οι Στάθης Μανωλόπουλος/ Μαλαματένια/Παπαδημητρίου στο διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων, οι Γιώργος Κοσμά/Μαύρα Κοντοπούλου, Γιάννη Κούτρα/Άλκηστις Κασίμη στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων, οι Γιώργος Κοσμάς/Γιάννη Κούτρα και ο Κώστας Φάκαρος με τον Τούρκο Μουσταφά Νεμπχάν στο διπλό παίδων. Οι αγώνες για την ελληνική αποστολή συνεχίζονται με το απλό.

Μεγάλη ευκαιρία για είσοδο στην πρώτη 16άδα του διπλού νεανίδων λοιπόν, έχασε η Παπαδημητρίου, που πρόπερσι (με άλλη ξένη παρτενέρ) είχε φτάσει στο ματς μπολ για εξασφάλιση μεταλλίου. Με την Αναστασία Στέρνερ από την Αυστρία βρέθηκαν 2-0 σετ μπροστά απέναντι στις Τσέχες Τερέζα Μπάρτοβα/Έλενα Σομέροβα, αλλά στο τέλος γνώρισαν την ήττα με 3-2 και στην παράταση του καθοριστικού 5ου σετ. Ο επίλογος ήταν συγκλονιστικός. Το ελληνοαυστριακό δίδυμο (σύμφωνα με το live scoring της ETTU) προηγήθηκε 4-2 και δέχτηκε 7 πόντους στη σειρά. Αντέδρασε με τη σειρά του και ισοφάρισε 9-9 με δικό του σερί, μετά έσωσε και ματς μπολ (10-9), αλλά τελικά λύγισε με 12-10! Η εξέλιξη στα σετ 11-5, 11-8, 9-11, 5-11 και 10-12. Θυμίζουμε ότι οι Τσέχες αθλήτριες είχαν αποκλείσει χτες στον γύρο των «64», με ανάλογα μεγάλη δυσκολία, τις Στέλλα Τζαρίδου/Λεμονιά Γκαϊντατζή.

Επίσης στον γύρο των «32» η Χρυσή Φωτιάδου με την Κύπρια Φωτεινή Μελετιέ κάμφθηκαν με 3-0 σετ από τις Άννα Μπρίσκα/Ζουζάνα Βιέλγκος από την Πολωνία (7-11, 8-11, 9-11).

Στα διπλά μικτά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η ελληνική παρουσία ολοκληρώθηκε με τρία πλασαρίσματα στις θέσεις 17-32. Στον 3ο γύρο και τα τρία δίδυμα «έπεσαν» πάνω σε πολύ δυνατούς αντιπάλους και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

Το διπλό μικτό παίδων-κορασίδων είχε ανοίξει το σημερινό πρόγραμμα. Ο Γιώργος Κοσμάς και η Μαύρα Κοντοπούλου (νούμερο 72 στα seeding του αγωνίσματος) έχασαν με 3-0 από τους Ντανίλο Φάσο/Σοφία Μινούρι (3-11, 2-11, 7-11). Το ιταλικό δίδυμο είναι νούμερο 13 στα φαβορί στο Γκλίβιτσε και ο Φάσο είναι ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό Under 13.

Ο Γιάννη Κούτρα και η Άλκηστις Κασίμη (Νο 81) ήταν επίσης ξεκάθαρο αουτσάιντερ στην αναμέτρηση με τους Γάλλους Νάθαν Πιλάρ/Νίνα Γκούο Ζενγκ. Πίεσαν στα δύο πρώτα σετ όσο μπορούσαν το 5ο φαβορί του μικτού, εν τέλει έχασαν με 3-0 και αποκλείστηκαν (7-11, 6-11, 1-11). Κέρδος βεβαίως, η εμπειρία για τα παιδιά και το γεγονός ότι προχώρησαν δύο γύρους, αποκλείοντας μάλιστα στον 2ο ζευγάρια με πολύ υψηλότερη θέση στα seeding.

Αργότερα το πρωί έπαιξαν για την είσοδο στη 16άδα οι Στάθης Μανωλόπουλος/ Μαλαματένια/Παπαδημητρίου (Νο 72), αλλά με εξίσου δύσκολο έργο. Ο Τεοντόρ Ιστράτε και η Νικόλ Άρλια από τη Ρουμανία και την Ιταλία αντίστοιχα (4ο φαβορί του αγωνίσματος) ήταν τόσο σταθεροί στα χτυπήματα από επίθεση και άμυνα, που φάνηκαν ασυναγώνιστοι. Το ελληνικό δίδυμο, που είχε προχωρήσει στο ταμπλό επίσης με δύο νίκες, ηττήθηκε με 3-0 σετ (3-11, 6-11, 7-11). Ο Μανωλόπουλος είχε κάνει πέρσι το καλύτερο πλασάρισμα για την ελληνική πλευρά στα διπλά όταν μπήκε 16άδα στο διπλό εφήβων με τον Ούγγρο Κρεμπς.

Στη συνέχεια είχαμε για τα γαλανόλευκα χρώματα αποκλεισμούς και στον 2ο γύρο του διπλού παίδων από δυνατά ζευγάρια, που πρόσφατα είδαμε και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Οι Γιώργος Κοσμάς/Γιάννη Κούτρα κάμφθηκαν με 3-1 σετ από τους Τούρκους Κενάν Καχραμάν/Γκορκέμ Οτσάλ, που ήταν 2οι στο αγώνισμα στην Ορεστιάδα (2-11, 6-11, 11-9, 5-11).

Ο Κώστας Φάκαρος με τον Τούρκο Μουσταφά Νεμπχάν έχασαν τρία σετ στο όριο για ν’ αποκλειστούν από τους «χάλκινους» Βαλκανιονίκες του αγωνίσματος Γιάκσα Κριβοκάπιτς/Στέφαν Ράντονιτς από το Μαυροβούνιο (9-11, 9-11, 9-11). Οι διεθνείς μας πλασαρίστηκαν στις θέσεις 17-32 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Related posts

Πινγκ-Πονγκ: Κι άλλες πρεμιέρες για Έλληνες «ξενιτεμένους» σε Πορτογαλία, Σουηδία και Γαλλία

Γκουαρδιόλα: “Απίστευτη απειλή ο Χάλαντ, εξωπραγματική η σύνδεσή του με τον Ντε Μπρόινε”

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Κράτησαν τον τίτλο στο διπλό μικτό οι Κινέζοι Βανγκ Τσουκίν/Σουν Γινγκσά