offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης αναχωρούν αύριο 13/07 για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Κοινοποίηση

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων 2023, η κορυφαία διοργάνωση για τις ηλικίες μέχρι 15 και μέχρι 19 ετών. είναι προ των πυλών κι έρχεται να φέρει ανυπομονησία και να «προκαλέσει» αγωνιστικά και τους καλύτερους Έλληνες αθλητές αυτών των κατηγοριών. Το φετινό European Youth Championships διεξάγεται στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας από μεθαύριο Παρασκευή 14/07 μέχρι την Κυριακή 23/07, συγκεντρώνει εκατοντάδες αθλητές κι αθλήτριες από κάθε ευρωπαϊκή χώρα και η Ελλάδα μετέχει με πλήρεις ομάδες φιλοδοξώντας να δείξει τη δική της δυναμική. Οι εθνικές μας ομάδες ολοκλήρωσαν σήμερα 12/07 το μεσημέρι την κοινή προετοιμασία τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αναχωρούν νωρίς αύριο 13/07 το πρωί, φτάνουν μέσω Βιέννης στην Κρακοβία κι από εκεί θα πάνε οδικώς στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων για να κάνουν και μία προπόνηση στο Arena Gliwice. Την αποστολή συγκροτούν οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Στάθης Μανωλόπουλος, Διονύσης Τιμαμόπουλος, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή, Στέλλα Τζαρίδου, οι παίδες Γιάννη Κούτρα, Γιώργος Κοσμάς, Κωνσταντίνος Φάκαρος, οι κορασίδες Μαύρα Κοντοπούλου, Βασιλική Μπουλά, Άλκηστις Κασίμη και οι προπονητές Γιώργος Καρύτσας (υπεύθυνος για τις νεάνιδες), Χρήστος Βατσακλής (στους εφήβους), Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (στους παίδες) και Δημήτρης Παπαδημητρίου (στις κορασίδες).

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 10 το πρωί της Παρασκευής (09:00 τοπική) με τα γκρουπ του ομαδικού. Κλασικά το συγκεκριμένο αγώνισμα καλύπτει την πρώτη ενότητα της διοργάνωσης και από τις 19 του μήνα μέχρι την τελευταία μέρα θα γίνουν τα ατομικά αγωνίσματα του απλού, του διπλού για αγόρια και κορίτσια και του διπλού μικτού. Όλα τα ελληνικά συγκροτήματα μετέχουν στη Β κατηγορία της Ευρώπης (level B) και το κάθε ένα μπορεί να κυνηγήσει τις δικές του πιθανότητες για την άνοδο. Αρχική επιδίωξη η πρωτιά στο γκρουπ, που αυξάνει τις ελπίδες για τον μεγάλο στόχο, ωστόσο και η 2η θέση διατηρεί τις ομάδες στη διεκδίκηση (αύριο η εκτενέστερη αναφορά στο σύστημα διεξαγωγής, όπως και το πρόγραμμα των αγώνων). Πέρσι στο Βελιγράδι οι έφηβοι και οι κορασίδες είχαν τερματίσει στις θέσεις 19-20, οι παίδες είχαν μπει στο κυρίως ταμπλό, αλλά μετά κατετάγησαν 16οι με αποτέλεσμα να μείνουν στη 2η κατηγορία, ενώ οι νεάνιδες βρέθηκαν στις θέσεις 23-24.   

Η εθνική εφήβων θ’ αγωνιστεί στο 6ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής το Λουξεμβούργο και αντιπάλους επίσης τη Λιθουανία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Η εθνική νεανίδων βρίσκεται στο 8ο γκρουπ. Θα συναντήσει την Αυστρία (επικεφαλής), την Εσθονία και τη Φιλανδία.

Οι παίδες που έχουν εντελώς νέα σύνθεση σε σχέση με το 2022, έχουν κληρωθεί στο 9ο γκρουπ. Θα βρουν μπροστά τους το Αζερμπαϊτζάν (επικεφαλής), το Κόσοβο και τη Μολδαβία.

Η εθνική κορασίδων, που επίσης εμφανίζει νέα τριάδα συγκριτικά με πέρσι, είναι στο 7ο και προτελευταίο γκρου.  Τίθεται αντιμέτωπη με την Κροατία (επικεφαλής), τη Σουηδία και την Εσθονία.

Ο ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ: «ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ»

Μετά το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων της Ορεστιάδας οι διεθνείς ακολούθησαν για 9 μέρες δυνατό κοινό πρόγραμμα στο ΣΕΦ, όπου συνέδραμαν αθλητές της εθνικής ομάδας ανδρών κι έδειξαν τη στήριξή τους και άλλα κορυφαία ονόματα του χώρου. Ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και επί σειρά ετών αρχηγός της εθνικής ανδρών Κώστας Παπαγεωργίου επισκέφτηκε και χτες την προπόνηση, ενώ σήμερα βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα κι όταν προσκλήθηκε από τους προπονητές να πει δυο λόγια στους νεαρούς διεθνείς δέχτηκε με χαρά. Δεν ξεχνά άλλωστε, ότι σε αυτόν τον θεσμό άρχισε να χτίζει την τεράστια καριέρα του και πριν γίνει κάτοχος 11 μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, ακόμα και πριν έρθει στην Ελλάδα, είχε αναδειχτεί το 1986 πρωταθλητής Ευρώπης του απλού παίδων με τη Ρουμανία! Ο διαχρονικά τοπ εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης υπογράμμισε στα παιδιά ότι πρέπει να έχουν ομαδικό πνεύμα, κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνη στους προπονητές «οι οποίοι κοιτούν πάντα το καλύτερο της ομάδας» και πως χρειάζεται ν’ αγωνιστούν με θετική σκέψη και ελεγχόμενο άγχος «καθώς ό,τι πετύχατε με τη δουλειά σας πετύχατε, κάτι άλλο δεν γίνεται να βελτιώσετε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, συνεπώς να κοιτάξετε απλά να προσεγγίσετε τις πραγματικές σας δυνατότητες».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στην τελευταία προπόνηση στο ΣΕΦ τραβήχτηκαν μικρά πλάνα, οι αθλητές φωτογραφήθηκαν μαζί (έλειπε ο Γιάννη Κούτρα, ενώ έχασε τα πρώτα λεπτά της προπόνησης, λόγω του μεγάλου ταξιδιού από τη Χίο, η Βασιλική Μπουλά), ενώ έγιναν και δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ενός αθλητή ή μία αθλήτριας – εκπροσώπου της κάθε ομάδας. Έμπειροι ή πρωτοεμφανιζόμενοι στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αθλητές περιέγραψαν πως περιμένουν τη νέα πρόκληση, ανέφεραν τους στόχους των ελληνικών χρωμάτων, τις δυσκολίες και στάθηκαν σε κίνητρα.    

Από την εθνική εφήβων μίλησε ο Στάθης Μανωλόπουλος και οι δηλώσεις του είναι στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/289000143541306

Από την εθνική νεανίδων πήρε τον λόγο η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και οι δηλώσεις της βρίσκονται στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/266559949349824

Εκ μέρους της εθνικής παίδων μίλησε ο Κώστας Φάκαρος και τις δηλώσεις του τις βλέπει κάποιος στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/967066587961508

Από την πλευρά της εθνικής κορασίδων στάθηκε μπροστά στην κάμερα η Βασιλική Μπουλά και οι δηλώσεις της είναι στον σύνδεσμο  https://www.facebook.com/efoepa/videos/799541265001005

Στον ιστότοπο https://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/general-information/ θα δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος όλες τις πληροφορίες για την κορυφαία διοργάνωση.

Φυσικά θα υπάρχει και φέτος καθημερινό live streaming από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αύριο η ETTU θα γνωστοποιήσει το πρόγραμμα από την διαδικτυακή πλατφόρμα της https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu.

Related posts

Έξαλλος ο Ρονάλντο μετά το 0-0 της Αλ Νασρ: Τα έβαλε με αντίπαλο και έφυγε για τα αποδυτήρια

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Βack to back από τον Φαν Ζεντόνγκ, η Σουν Γινγκσά τον τίτλο στο απλό γυναικών

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Ασημένια η Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών