offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ρεντιώτης εθνικός προπονητής Powerlifting με καταγωγή απ’τα Δολιανα Αρκαδίας Ανδρέας Κωλέττης επέστρεψε με 12 μετάλλια από τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Berlin 2023

Κοινοποίηση

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics για αθλητές και αθλήτριες με νοητική αναπηρία, διεξήχθαν στο Βερολίνο από τις 17 έως τις 25 Ιουνίου με τη συμμετοχή 7.000 αθλητών και χιλιάδων μελών προπονητικών ομάδων και εθελοντών από 190 χώρες, σε 26 αθλήματα ολυμπιακού τύπου και την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής των Special Olympics Hellas με 100 άτομα. Nα αναφέρουμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στη Γερμανία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Ο Ρεντιώτης με καταγωγή από τα Δολιανά Αρκαδίας, ως επικεφαλής/εθνικός προπονητής S.O. Hellas Powerlifting κ. Κωλέττης Ανδρέας (απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και αστυνομικός στο επάγγελμα, με την 15 ετή εθελοντική προσφορά του στο άθλημα του Powerlifting των Special Olympics, με την 4η συνεχή συμμετοχή του σε Παγκόσμιους Αγώνες και με την βοήθεια του κ. Κουστένη Γεώργιου (βοηθός προπονητή), ο οποίος δεν μπόρεσε να βρίσκετε στην Γερμανία, κατάφεραν να συνεχίσουν την πετυχημένη παράδοση της ελληνικής ομάδας του αθλήματος S.O. Powerlifting στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2023, με την συγκομιδή 12 μεταλλίων ( 8 Χρυσά – 4 Χάλκινα) και την συμμετοχή 2 αθλητών & μίας αθλήτριας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα S.O. Powerlifting είναι μια από τις δυνατότερες ομάδες του αθλήματος Παγκοσμίως, καθώς η ιστορία έχει αρχίσει να γράφεται στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics από την Αθήνα 2011 (12 αθλητές – 39 μετάλλια), το Los Angeles 2015 (6 αθλητές – 24 μετάλλια), Abu Dhabi -UAE 2019 (4 αθλητές – 12 μετάλλια).

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο κ. Κωλέττης Ανδρέας πέρα από την εθελοντική του προσφορά που τον διακρύνει όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας χαμόγελο, χαρά και ευτυχία στον μαγικό κόσμο των Special Olympics, είναι κάτοχος των Guinness World Records επί 10 φορές με τίτλο ”The Most Referee Qualifications – 36 sports”Ασημένιος Πρωταθλητής στο Bench Press των Παγκόσμιων Αγώνων Αστυνομικών & Πυροσβεστών από το 2022, μέλος του Δ.Σ. της Διεθνής Ομοσπονδίας World Powerlifting και εθελοντής παραγωγός της εκπομπής ”La Famiglia Sports” με θέμα Εθελοντισμός – Αθλητισμός – ΑμεΑ του 1ου Φιλανθρωπικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, του Εθελοντικού Συλλόγου Λα Φαμίλια Παιδί.

Related posts

Ρεάλ: Ο Κρόος αποφάσισε να ανανεώσει και να κλείσει 10 χρόνια στο Μπερναμπέου

NBA: Οι Νάγκετς του τριπλού Γιόκιτς υπέταξαν του Σανς και έκλεισαν θέση στους τελικούς της Δύσης

Serie A: Η “χρυσή Βίβλος” του πρωταθλήματος Ιταλίας