offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων Ορεστιάδας-Όλα έτοιμα για τη γιορτή του αθλήματος

Κοινοποίηση

Η Ορεστιάδα φορά το πλέον επίσημο και λαμπερό της φόρεμα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις αποστολές για το 30ο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η ακριτική πόλη, που εμπράκτως αγαπά και προβάλλει εδώ και πολλά χρόνια το ολυμπιακό άθλημα, θα φιλοξενήσει την καθιερωμένη ετήσια διοργάνωση από μεθαύριο 28 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 2 Ιουλίου και από σήμερα δέχεται στα μέρη της την «αφρόκρεμα» των Βαλκανίων. Στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» θα δώσουν το «παρών» 149 αθλητές και αθλήτριες από τις κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, θα εκπροσωπηθούν 11 χώρες-μέλη της Βαλκανικής Ένωσης (μόνο η Σλοβενία δεν δήλωσε συμμετοχή) και γενικά θα βρεθούν στους αγώνες, με οποιαδήποτε ιδιότητα, κοντά στα 250 άτομα.

Ο σύνδεσμος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την ενημέρωση γύρω από το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων 2023 είναι https://app.ttscore.io/customer/844/event/259#. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν ήδη τον αριθμό συμμετοχών σε κάθε κατηγορία, τα ονόματα αθλητών και αθλητριών και την τοποθεσία του γυμναστηρίου, ενώ στην πορεία θα προστίθενται τα seeding, οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα.

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ο τοπικός Γυμναστικός Σύλλογος Φιλία υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης και την υποστήριξη του δήμου Ορεστιάδας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι δύο Αρχές και οι εταιρείες TransCombi Express Salonica L.t.d., Mediterra Institute, DONIC και www.ktelevrou.gr είναι οι βασικοί χορηγοί.

Οι αθλητές θα διαγωνιστούν στο ομαδικό των τεσσάρων ηλικιακών κατηγοριών, καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του διπλού μικτού. Στο ομαδικό οι συμμετοχές σε παίδες και κορασίδες (U15) είναι 11, ενώ στους εφήβους και τις νεάνιδες (U19) 10. Στα αγόρια της μεγάλης κατηγορίας δεν έχει δηλώσει η Μολδαβία και στα κορίτσια το Μαυροβούνιο. Στο απλό πρόκειται ν’ αγωνιστούν 38 έφηβοι, 41 νεάνιδες, 36 παίδες και 34 κορασίδες. Στα διπλά οι ακριβείς αριθμοί των ζευγαριών δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.

Οι εθνικές ομάδες φτάνουν από την Τρίτη στην Ορεστιάδα. Θα κάνουν την ίδια μέρα μία προπόνηση και το απόγευμα στις 19:30 θα παραστούν στην τελετή έναρξης.

Η κλήρωση για το ομαδικό γίνεται σήμερα 27/06 στις 20:00 στην αίθουσα συσκέψεων του «Νίκος Σαμαράς». Μπαίνουν σε αυτή οι χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Σερβία, Κόσοβο, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Μολδαβία.

Η κλήρωση για τα ατομικά αγωνίσματα θ’ ακολουθήσει στις 29 του μήνα.

Η σύνθεση των εθνικών ομάδων για το Βαλκανικό πρωτάθλημα με τα σωματεία των αθλητών/τριών:

Κατηγορία εφήβων:

Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)    

Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΑΣ Ίφιτος Πατρών)

Γιάννης Αναστασιάδης (ΑΣ Φάρος Αλεξανδρούπολης)

Κωνσταντίνος Μηλικούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

Κατηγορία νεανίδων:

Χρυσή Φωτιάδου (ΑΕΚ)

Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)

Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

Κατερίνα Αλεξούδη (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας)

Κατηγορία παίδων:

Γιάννη Κούτρα (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

Γιώργος Κοσμάς (ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου)

Κωνσταντίνος Φάκαρος (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

Πέτρος Λιώτσης (ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου)

Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

Κατηγορία κορασίδων:

Μαύρα Κοντοπούλου (ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου)

Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

Άλκηστις Κασίμη (ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου)

Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

Άντζελα Νούρε (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Η Ορεστιάδα γίνεται η πέμπτη πόλη της Ελλάδας, που θα φιλοξενήσει Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο θεσμός άρχισε το 1988. Όσον αφορά στη χώρα μας από τότε τον φιλοξένησαν η Καστοριά (1990), η Θεσσαλονίκη (1992), η Πάτρα (1996) και το Λουτράκι (2002).

Related posts

Μπέος: “Το Πανθεσσαλικό είναι στη διάθεση της ΕΠΟ, κεκλεισμένων των θυρών και με ονομαστικές προσκλήσεις”

Οι θέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στην συνάντηση στην ΕΠΟ: “Να παραιτηθεί ο Μπένετ, ούτε καν έκανε προσπάθεια για elite διαιτητές”

Αποκλεισμός στα προκριματικά για την Τέρπου στο Star Contender της Σλοβενίας