offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Περιμένει τον Βεζένκοβ, παρακολουθεί αλλά δεν έχει μιλήσει για Μίροτιτς

Κοινοποίηση

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναμονή για την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ, αλλά την ίδια στιγμή παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περίπτωση του Νίκολα Μίροτιτς- που έχει μεγάλες προτάσεις από Μονακό και Ερυθρό Αστέρα – χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με τον πρώην φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

Η απόφαση του Σάσα Βεζένκοβ για το μέλλον του είναι γνωστό ότι θα κρίνει τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού για την σεζόν 2023/24. Η έναρξη της free agency πλησιάζει στο NBA (χαράματα 1ης Ιουλίου ώρα Ελλάδος) και τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν. Παράλληλα όμως οι “ερυθρόλευκοι” οφείλουν να είναι έτοιμοι για κάθε σενάριο.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του Νίκολα Μίροτιτς. Δεν έχει υπάρξει προσέγγιση, αφού η παραμονή του Σάσα Βεζένκοβ αποτελεί προτεραιότητα για τους “ερυθρόλευκους”.

Σε περίπτωση εξάλλου που ο MVP της EuroLeague απορρίψει την πρόταση των Κινγκς και μείνει στο λιμάνι, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα έχει λόγο να κοιτάξει προς την πλευρά του Μίροτιτς, παρά θα εστιάσει στο νέο συμβόλαιο του Βούλγαρου φόργουορντ.

Αν ωστόσο ο Βεζένκοβ αποφασίσει να πάει στο NBA – και μόνο σε αυτό το σενάριο – ο Ολυμπιακός τότε θα κινηθεί για την περίπτωση του Μίροτιτς, αφού θα έχουν εξοικονομηθεί περίπου 3.5 εκατ. ευρώ (συμβόλαιο Βεζένκοβ, σε συνδυασμό με το NBA out που θα έχουν καταβάλλει οι Κινγκς).

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι ο Μίροτιτς θα είναι ακόμα ελεύθερος αν τελικά αποχωρήσει ο Βούλγαρος φόργουορντ για το NBA. Κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί δηλαδή δεδομένο, αφού αυτή τη στιγμή ο άλλοτε NBAερ έχει στα χέρια του πρόταση της Μονακό με ετήσιες αποδοχές ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ – όπως αποκάλυψε το SPORT24 στο podcast Bald Brother με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Χάρη Σταύρου – την ίδια στιγμή ο Ερυθρός Αστέρας του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 2.7 εκατ. ευρώ.

Όπως και να έχει, γίνεται σαφές ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα ο Ολυμπιακός θα ενημερωθεί για τις προθέσεις του Σάσα Βεζένκοβ και θα μπορέσει να προχωρήσει και τον σχεδιασμό του.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Παναθηναϊκός: Οι ημερομηνίες των αγώνων με την Ντνίπρο

Ο Ολυμπιακός σε τουρνουά με Ζάλγκιρις, Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα στην Κύπρο

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Με ανατροπή οι ερυθρόλευκοι έκαναν το πρώτο βήμα για τον τίτλο