offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη επέστρεψε στην Ελλάδα κι αποθεώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος για τα ιστορικά μετάλλια

Κοινοποίηση

Την αποθέωση γνώρισαν κατά την υποδοχή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, κατά την επιστροφή τους από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το πρωί της Κυριακής 26/6 (λίγο μετά την άφιξη της Κολύμβησης).

Πρώτη και καλύτερη η Ευαγγελία Πλατανιώτη με τα δύο ιστορικά μετάλλια (χάλκινα) στο στήθος, αλλά και με τις υπόλοιπες διακρίσεις των κοριτσιών (4η θέση στο Κόμπο, την 5η θέση στο Τεχνικό Ομαδικό, την 6η θέση στο Ελεύθερο Ντουέτο με τις Πλατανιώτη / Μαλκογεώργου, την 6η θέση στο Highlight και την 8η στο Ελεύθερο Ομαδικό).

Την αποστολή υποδέχθηκαν από πλευράς Ομοσπονδίας η Ταμίας Ελευθερία Σαραντίδου και το μέλος του ΔΣ Τζώνη Καλημέρης, η ομοσπονδιακή τεχνικός Αναστασία Γκούτσεβα, η τεχνική σύμβουλος Ελένη Κουγιά, συγγενείς και φίλοι των μελών της αποστολής, αλλά και αρκετοί φίλοι του αθλήματος. Οι πρωταγωνίστριες, οι προπονήτριές τους, αλλά και οι άνθρωποι της ΚΟΕ δήλωσαν:

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Είναι μια δικαίωση για τους κόπους και την προσπάθεια πολλών χρόνων. Ήρθαν αυτές οι διακρίσεις που ονειρευόμουνα καιρό. Ήταν μια τεράστια ιστορική επιτυχία, ένας στόχος που κυνηγούσα πολλά χρόνια και τελικά επιτεύχθηκε. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και το χάρηκα. Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου και στο Ευρωπαϊκό. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, προπονήτριες, συναθλήτριες και Ομοσπονδία».

Ελένη Φραγκάκη: «Ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πάντα μια τεράστια απολαυστική εμπειρία (για μένα ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση). Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Από τα μετάλλια της Ευαγγελίας μέχρι την 4η θέση στο Κόμπο, την κορυφαία που έχει πάρει ποτέ σε ομαδικό αγώνισμα η Ελλάδα σε Παγκόσμιο, αλλά και μέχρι τις πολύ καλές θέσεις στα υπόλοιπα αγωνίσματα. Έχουμε τώρα το Ευρωπαϊκό Νεανίδων και ευελπιστούμε σε νέες διακρίσεις και, γιατί όχι, μετάλλια».

Αστασία Γκούτσεβα (ομοσπονδιακή τεχνικός): «Είμαι τόσο χαρούμενη και πολύ περήφανη, γι αυτές τις στιγμές τις ιστορικές, που θα μείνουν αξέχαστες. Αυτά τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρά τις δυσκολίες και τους δύσκολους αντιπάλους. Τα συναισθήματα είναι πάνω από τα όρια. Ευχαριστώ τα κορίτσια για τη σκληρή δουλειά και το φανταστικό αποτέλεσμα. Και εδικά για την Ευαγγελία, αλλά και για ολόκληρη την ομάδα. Είναι μόνο η αρχή. Είναι μια ανανεωμένη ομάδα, με προοπτικές, που –όπως μου λένε- ήρθε για να μείνει. Φεύγουμε, πλέον, για το Ευρωπαϊκό Νεανίδων. Ανυπομονώ να δω τα νεότερα κορίτσια να αγωνίζονται για καινούργιες διακρίσεις».

Βαρβάρα Λιθαδιώτη (προπονήτρια): «Ήταν μεγάλη η ευθύνη, μου έπεσε όλο το βάρος και κυρίως στο Σόλο και το Ντουέτο, γιατί μου είχε πει η κυρία Γκούτσεβα να είμαι κοντά. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Και η Ευαγγελία, αλλά και όλα τα κορίτσια ως ομάδα. Κι αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας, ότι είναι δεμένες ως ομάδα. Όσο για την Ευαγγελία είναι βασίλισσα, δεν τη φτάνει κανείς σε αυτό το κομμάτι. Πλέον ετοιμαζόμαστε να φύγουμε για το Ευρωπαϊκό Νεανίδων όπου κι εκεί τα κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Χριστίνα Θαλασσινίδου (προπονήτρια): «Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Συγχαρητήρια σε όλους, στις αθλήτριες, στην ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει. Κι ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια».

Δέσποινα Καράμπελα (αρχηγός αποστολής, ειδική γραμματέας ΚΟΕ): «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στη Βουδαπέστη, με την εξαιρετική εμφάνιση και τις διακρίσεις. Τα δύο ιστορικά μετάλλια της Ευαγγελίας, αλλά και η γενικότερη εμφάνιση της ομάδας και στο Ντουέτο και στα ομαδικά άνοιξαν τον δρόμο. Όμως, συνεχίζουμε τη σκληρή και μεθοδική δουλειά με απώτερο στόχο το Παρίσι. Όι αθλήτριες πρέπει να παραμείνουν προσημλωμένες στον στόχο και με την καθοδήγηση της Αναστασίας Γκούτσεβα, αλλά και με την υποστήριξη του πολύ καραρτισμένου τιμ».

Ελένη Κουγιά (Τεχνική σύμβουλος): «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από όλους, με σωστή και μεθοδική δουλειά, από αθλήτριες προπονήτριες και υποστηρικτικό τιμ και με τη στήριξη της Ομοσπονδίας. Κι αυτό βγαίνει στο νερό με το καλύτερο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια και η συνέχεια θα είναι ανάλογη και ακόμα καλύτερη».

Ελευθερία Σαραντίδου (Ταμίας ΚΟΕ): «Μπράβο στις αθλήτριες της Καλλιτεχνικής, αλλά και στα παιδιά της Κολύμβησης. Έχει γίνει τεράστια πρόοδος, οι επιτυχίες είναι πολύ σημαντικές. Μας έκαναν υπερήφανους. Να συνεχίσουν έτσι και στις επόμενες διοργανώσεις. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια. Γίνεται σπουδαία δουλειά σε όλα τα μέτωπα».

Τζώνη Καλημέρης (μέλος ΔΣ ΚΟΕ): «Δεν μπορεί παρά να είμαστε υπερήφαναοι με όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί και η προσπάθεια που γίνεται από τη νέα διοίκηση αποφέρει καρπούς. Σε προσωπικό επίπεδο να πω ότι, επειδή υπήρξα αθλητής πριν από πολλά χρόνια, αυτά για μας που συμβαίνουν τώρα σε πόλο, κολύμβηση, καλλιτεχνική κολύμβηση είναι συγκλονιστικές επιτυχίες. Ο πολύς κόσμος μπορεί να εκτιμήσει την τεράστια άνοδο επιπέδου που έχει επέλθει στους αθλητές του υγρού στίβου».

Τα μέλη της αποστολής
Την αποστολή στη Βουδαπέστη αποτελούσαν: Οι αθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη (Σόλο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ντουέτο Ελεύθερο, αναπλ. Κόμπο και Highlight), Σοφία Μαλκογεώργου (Ντουέτο Ελεύθερο, Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Ελένη Φραγκάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Μαρία Καραπαναγιώτη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Ζωή Αγραφιώτη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Δανάη Καριώρη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highligt), Αντριάνα Μισίκεβιτς (Ομαδικό Τεχνικό και ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Ζωή Καράγγελου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, αναπλ. Highlight), Λυδία Παπαναστασίου (Highlight, αναπλ. Κόμπο). Μαζί τους οι προπονήτριες Βαρβάρα Λιθαδιώτη και Χριστίνα Θαλασσινίδου, με αρχηγό αποστολής την έφορο του αθλήματος και Ειδικό Γραμματέα του ΔΣ της ΚΟΕ, Δέσποινα Καράμ

ΠΗΓΗ: newsit

Related posts

Γουίλιαμς: “Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και δεν νομίζω να μπορεί να τα λύσει ο Αταμάν”

Ολυμπιακός – Εθνικός: Ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup στο πόλο στο One

Χάλαντ: “Πρώτη σεζόν, 36 γκολ, πρωτάθλημα και δύο τελικοί, όχι κακό ξεκίνημα”