offside24.gr
Image default
BCLΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Basketball Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα προημιτελικά, οι 7/8 κλεισμένες θέσεις και τα σενάρια

Κοινοποίηση

Η ΑΕΚ βρίσκεται με το σπαθί της στα προημιτελικά του Basketball Champions League, εξασφαλίζοντας μαθηματικά την πρόκρισή της χάρη στην νίκη επί της Γαλατάσαραϊ για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης, παίρνοντας το έβδομο εισιτήριο. Πλέον δηλαδή είναι γνωστές οι 7 από τις 8 ομάδες των προημιτελικών.

Η “Ένωση” έχει την ευκαιρία να προκριθεί μάλιστα ως πρώτη στην επόμενη φάση με νίκη επί της Μάλαγα την τελευταία αγωνιστική, κάτι που σημαίνει μία πιο ευνοϊκή κλήρωση ενόψει των προημιτελικών, όπου οι 4 πρώτες ομάδες θα αντιμετωπίσουν τις 4 δεύτερες ομάδες. με το βλέμμα στο Final Four.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει συστήματος διεξαγωγής η πρόκριση από τα προημιτελικά στο Final Four θα κριθεί στις 2 νίκες. Το 1ο και – αν χρειαστεί – το 3ο ματς θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που έχει πλεονέκτημα έδρας. Οι ομάδες δε που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο στην φάση των 16 δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους στα προημιτελικά. Κοινώς, η ΑΕΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με την Μάλαγα.

Οι 7 ομάδες που έχουν πάρει ήδη την πρόκρισή τους είναι οι εξής: Βόννη, ΑΕΚ, Μάλαγα, Στρασμπούρ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Τενερίφη, Μούρθια.

Σίγουρα πρώτες στους ομίλους τους: Βόννη και Τενερίφη
Σίγουρα δεύτερη στον όμιλό της: Μούρθια

Αναλυτικά σε κάθε όμιλο ισχύουν τα εξής:

Group I: Στρασμπούρ και Χάποελ Ιερουσαλήμ θέλουν την πρώτη θέση

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο Group I. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Στρασμπούρ έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους και την τελευταία αγωνιστική θα παλέψουν για την 1η θέση στην Γαλλία. Όποιος νικήσει θα κατακτήσει την πρωτιά.
Το πρόγραμμα (22/3):
Στρασμπούρ – Χάποελ Ιερουσαλήμ (21:00)
Χάποελ Χολόν – Ντιζόν (21:00)

Group J: Άνετα πρώτη η Βόννη, Μανρέσα και Ρίτας παλεύουν για το τελευταίο εισιτήριο

Στο Group J η Βόννη συνέχισε την προέλασή της και με ρεκόρ 5-0 έχει εξασφαλίσει ότι απλώς την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά του ομίλου. Την ίδια στιγμή όμως, ο συγκεκριμένος όμιλος είναι αυτός από τον οποίο θα προκύψει το 8ο εισιτήριο, αφού τα άλλα 7 έχουν ήδη βρει κάτοχο.

Η Μανρέσα και η Ρίτας Βίλνιους θα κοντραριστούν στην Λιθουανία για το τελευταίο εισιτήριο. Οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 13 πόντους διαφορά στο ματς του πρώτου γύρου (82-69), κάτι που σημαίνει ότι η Ρίτας πρέπει να νικήσει με 14 πόντους διαφορά για να πάρει την πρόκριση.
Το πρόγραμμα (22/3)
Ρίτας Βίλνιους – Μανρέσα (19:30)
Μπαχτσεσεχίρ – Βόννη (19:30)

Group K: ΑΕΚ και Μάλαγα με φόντο την πρώτη θέση

ΑΕΚ και Μάλαγα θα ριχτούν στην μάχη στα Άνω Λιόσια την τελευταία αγωνιστική των ομίλων παλεύοντας για την 1η θέση του ομίλου. Γαλατάσαραϊ και Λιμόζ έχουν ήδη αποκλειστεί.

Το πρόγραμμα (22/3)
Λιμόζ – ΓαλατάσαραΪ (19:30)
ΑΕΚ – Μάλαγα (19:30)

Group L: Ο πιο… χαλαρός όμιλος

Τενερίφη και Μούρθια έχουν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με την Τενερίφη να έχει κλειδώσει την πρώτη θέση και την συμπατριώτισσά της να είναι σίγουρα δεύτερη. Κοινώς, η τελευταία αγωνιστική έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα (21/3)
Τενερίφη – Νταρουσάφακα (21:30)
Μπιλμπάο – Μούρθια (21:30)

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Λούκα Βιλντόσα ντύθηκε στα πράσινα κι επίσημα

ΠΑΟΚ: Με το βλέμμα στους Τάισον και Αουγκούστο ενόψει του ντέρμπι στη Λεωφόρο

Το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό: Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο παραχώρησης