offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμπαπέ: Αυτό είναι το μίνιμουμ ποσό που θα ζητήσει η Παρί για την πώλησή του, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Η απροθυμία του Κιλιάν Εμπαπέ να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Παρί μετά απο το 2024 ξαναφέρνει τα σενάρια πώλησής του στο προσκήνιο, με τα γαλλικά ΜΜΕ να εκτιμούν πως οι πρωταθλητές είναι διατεθειμένοι να τον χάσουν μόνο αν χρυσωθούν.

Όταν το καλοκαίρι του 2022 ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί έκλεινε τη συμφωνία ανανέωσης με τον Κιλιάν Εμπαπέ εκτόξευε στα ύψη την ψυχολογία του κόσμου της Παρί, με δεδομένο πως ο Γάλλος σούπερ σταρ έμενε στο “Παρκ Ντε Πρενς” αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Ρεάλ και θα είχαν έτσι την ευκαιρία να κυνηγήσουν το όνειρο του Champions League με τους Μέσι και Νεϊμάρ ως σημαντικά στηρίγματά του.

Ωστόσο η φετινή σεζόν μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τους Παριζιάνους, αφού απέτυχαν παταγωδώς να διακριθούν στην Ευρώπη και εντός των συνόρων μπόρεσαν να πάρουν μόνο το πρωτάθλημα και αυτό με “χίλια ζόρια”.

Το γεγονός αυτό έφερε το διαζύγιο με τον Λιονέλ Μέσι, ωστόσο το χτύπημα που πόνεσε τους φίλους της ομάδας ήρθε από τον Κιλιάν Εμπαπέ την Δευτέρα (12/06) όταν έγινε γνωστό πως ο 24χρονος δεν επιθυμεί να κάνει χρήση της οψιόν που είχε για αυτόματη ανανεώση του συμβολαίου του ως το 2025.

Ο παίκτης είχε δικαίωμα μέχρι την 1η Αυγούστου 2023 να ενεργοποιήσει τη σχετική ρήτρα όμως με την απόφασή του να μην το κάνει, ουσιαστικά δημιούργησε νέα δεδομένα στη σχέση του με το σύλλογο, με τα γαλλικά ΜΜΕ να αποκαλυπτουν πως οι διοικούντες την Παρί αντιμετώπισαν αυτή την κίνησή του ως μέσο… εκβιασμού.

Ουσιαστικά, ο Εμπαπέ ξεκαθάρισε πως δεν θα μείνει στην ομάδα μετά από το 2024 και θέλει να βρει νέα επαγγελματική στέγη, με τους Παριζιάνους να είναι πλέον υποχρεωμένη να βρει αγοραστή ώστε να μην τον χάσει ελευθερο (από 1η Ιανουαρίου 2024 θα μπορεί να διαπραγμεύεται με ομάδες της αρεσκείας του).

Όσον αφορά στην αξία του, το σίγουρο είναι πως αυτή βρίσκεται σε στρατοσφαιρικό επίπεδο, με τη χρηματιστηριακή αξία του στο Transfer Markt να βρίσκεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ, όσα ακριβώς χρήματα είχαν δαπανηθεί το 2018 για την αγορά του από την Μονακό, την ώρα που το CIES (Διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο) τον κοστολογεί στα 163 εκατομμύρια ευρώ.

Τι θα κάνει όμως η Παρί από τη στιγμή που βρίσκεται ουσιαστικά εγκλωβισμένη; Τα γαλλικά ΜΜΕ εκτιμούν πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να έχει ανοιχτά τα μάτια της και τα αυτιά της σε προτάσεις από το εξωτερικό (η Ρεάλ εξακολουθεί να είναι ο Νο 1 προορισμός του αν αποχωρήσει), χωρίς όμως να έχει διάθεση να ζημιωθεί οικονομικά.

Αυτό σημαίνει πως ναι μεν θα δεχτεί να συζητήσει με μία πρόταση κάτω από τα χρήματα που έδωσε εκείνη για να τον πάρει το 2018 (80 εκατομμύρια ευρώ), όχι όμως κάτω από 160 εκατομμύρια ευρώ, θεωρώντας από την πλευρά της πως ήταν απολύτως εντάξει για μία πενταετία απέναντί του και σε περίπτωση που αποχωρήσει, τότε θα πρέπει να ικανοποιηθούν και οι τρεις πλευρές.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Λούκα Βιλντόσα ντύθηκε στα πράσινα κι επίσημα

GP Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Πέρεζ, άνετο 1-2 για τη Red Bull στο Μπακού

Παράταση από τη Γ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο θέμα της συμμετοχής των σωματείων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα με περισσότερες από μία ομάδες