offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Το φινάλε στη 2η φάση των National κατηγοριών της Γαλλίας για τα κλαμπ των Ελλήνων αθλητών

Κοινοποίηση

Από τις National κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Γαλλίας «παρέλασε» και φέτος η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων «λεγεωνάριων» και, όπως κάθε φορά, έδειξε τη δυναμική και την αξία της. Το Σάββατο 13/05 ολοκληρώθηκε και η 2η φάση σε αυτά τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, που είναι από την 3η μέχρι την 5η εθνική κατηγορία της χώρας, μάλιστα και στην περίοδο 2022-2023 αρκετά κλαμπ έφτασαν σε διακρίσεις με τη συνδρομή Ελλήνων αθλητών. Κατ’ αρχάς η ASPTT Ρομάνς του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου, του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Γιώργου Σταματούρου πρώτευσε και στο νέο γκρουπ της National 1 και θα διεκδικήσει σε πλέι οφ την άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B). Στη National 2 η Καουντρί του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη αναδείχτηκε νικήτρια στον όμιλό της (με ισοβαθμία μάλιστα, στην κορυφή με την Κουρμπεβουά του Τάσου Ρηνιώτη) και προάγεται στη National 1 ό,τι κι αν γίνει στα ματς τελικής κατάταξης. Με ανάλογη πρωτιά ανεβαίνει στη National 2 των γυναικών (ανεξάρτητα από την τελική θέση της στα μπαράζ της Ν3) η Μπουργκουάν Τζαλιό 2 της Χριστίνας Αθανασοπούλου. Εξάλλου, θέση ανόδου στη National 1 πήρε στο γκρουπ της η Ερμόν/Ερμπλέ της Ιωάννας Γερασιμάτου, αλλά η ομάδα της δεν θα τη χρησιμοποιήσει. Στις National κατηγορίες αγωνίστηκαν ακόμα φέτος οι αθλητές Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Σωκράτης Γιαννούτσος, Γιάννης Βλοτινός, Γιάννης Μπόσκοβιτς, Αντώνης Μαλινάκης, Ιάσονας Κορδούτης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Ανέστης Καριοφυλλίδης και Φώτης Αρβανίτης και οι αθλήτριες Κωνσταντίνα Παρίδη και Αλίκη Κιούφη, συνολικά δηλαδή 20 παιδιά.

Με βάση πάντα τα στοιχεία, που δίνει η γαλλική ομοσπονδία του αθλήματος (FFTT), σημειώνουμε το φινάλε των ίδιων και των ομάδων τους στη χρονιά.

Στη National 1 των ανδρών η 2η φάση περιλάμβανε 4 γκρουπ των 8 ομάδων και οι 2 πρώτες έπαιρναν το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Η Ρομάνς των αδερφών Κωνσταντινόπουλων και του Σταματούρου κατέκτησε την κορυφή στο 4ο γκρουπ με 21 βαθμούς και το απόλυτο των νικών και πάει πλέον στην έξτρα διαδικασία για την άνοδο. Το περασμένο Σάββατο στην 7η και τελευταία αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας 8-4 τη 2η της βαθμολογίας Αβιόν. Στο συγκεκριμένο ματς ο Κ. Κωνσταντινόπουλος επικράτησε και στα 3 παιχνίδια του, ενώ ο Γ. Κωνσταντινόπουλος είχε 2 νίκες και 1 ήττα. Γενικά στις δύο φάσεις του πρωταθλήματος ο Κωνσταντίνος είχε προσωπικό απολογισμό 30 νίκες και 5 ήττες και ο Γιώργος 25 νίκες-8 ήττες. Ο Σταματούρος είχε κάνει συμφωνία για λίγα ματς, αγωνίστηκε τελευταία φορά τον Μάρτιο και εμφάνισε ατομικά 6 νίκες και 2 ήττες. Τα πλέι οφ για την άνοδο διεξάγονται στις αρχές Ιουνίου.

Επίσης στην 3η εθνική κατηγορία ήταν παρούσα η Ποντουάζ Σερζί 2 του Μπόσκοβιτς. Μετείχε στο 2ο γκρουπ της National 1 και κατετάγη 5η με 11 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική έχασε 8-1 εντός έδρας από τη Σεστάς. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων το 2019 πήγε μόνο σε έναν αγώνα στη 2η φάση και βασικά στήριξε την 3η ομάδα του σωματείου στην Pre-National. Εκεί η Ποντουάζ Σερζί 3 είναι μία αγωνιστική πριν από το τέλος στην 3η θέση του 2ου γκρουπ με 14 βαθμούς. Στις 13/05 είχε δράση για την 6η αγωνιστική κι έχασε ως φιλοξενούμενη από την πρωτοπόρο Ελανκούρ με 23-19 (άλλο το σύστημα διεξαγωγής στην 6η τη τάξει κατηγορία). Σε αυτό το ματς ο 22χρονος αθλητής πέτυχε 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και γενικά με χρήσιμες παραστάσεις από δύο πρωταθλήματα διαφορετικού επιπέδου είχε στο σύνολο 13 νίκες και 3 ήττες.

Στη National 2 των ανδρών σχηματίστηκαν στη 2η φάση 8 γκρουπ των 8 ομάδων. Στο 2ο γκρουπ πρωταγωνίστησαν δύο ομάδες Ελλήνων αθλητών κι έδωσαν μεγάλη «μάχη» για την προνομιούχο 1η θέση μέχρι το τέλος. Η Καουντρί του Χατζηλυγερούδη και η Κουρμπεβουά του Ρηνιώτη ισοβάθμησαν στους 19 βαθμούς και την κορυφή κατέκτησε η πρώτη χάρη στη νίκη της με 8-5 στον μεταξύ τους αγώνα τον Ιανουάριο. Διασφάλισε την άνοδο και καθώς τα έξτρα ματς για την τελική κατάταξη στην κατηγορία έχουν τυπικό χαρακτήρα η Καουντρί ειδοποίησε τον 3ο Βαλκανιονίκη του ομαδικού ανδρών ότι δεν χρειάζεται να πάει. Στην 7η αγωνιστική η Καουντρί επιβλήθηκε της Ρόνκο με 8-1 εκτός έδρας. Ο «χάλκινος» στο απλό ανδρών του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος, Χατζηλυγερούδης, σημείωσε 2 νίκες και γενικά στις δύο φάσεις είχε στατιστική 26 νίκες και 7 ήττες. Αξιοσημείωτη η επικράτηση τον Μάρτιο κόντρα στον σπουδαίο Νιγηριανό Σεγκούν Τοριόλα. Μεταξύ κορυφαίων διακρίσεων ο πρώην πρωταθλητής Αφρικής είναι από τους αθλητές με την επίδοση-ρεκόρ των 7 συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  

Επίσης στις 13/05 η Κουρμπεβουά νίκησε τη Χάβρη ως γηπεδούχος με 8-1. Ο «ασημένιος» στο απλό ανδρών του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος, Ρηνιώτης, πέτυχε 2 ακόμα θετικά αποτελέσματα και γενικά παρουσίασε 28 νίκες και 1 ήττα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ Ο ΜΑΛΙΝΑΚΗΣ

Στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας ήταν κι άλλο κλαμπ με Έλληνα αθλητή, η Βιλιέρ 1 του Μαλινάκη. Πήρε την 5η θέση με 13 βαθμούς και στο ακροτελεύτιο ματς του Σαββάτου έχασε εκτός έδρας 8-5 από την Καέν. Ο Χανιώτης πρωταθλητής έζησε ξεχωριστή εμπειρία αντιμετωπίζοντας τον Νιγηριανό θρύλο Σεγκούν Τοριόλα, άλλοτε νούμερο 1 της αφρικανικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο Μαλινάκης ηττήθηκε σε αυτό το ματς και επικράτησε στα υπόλοιπα 2 παιχνίδια του. Γενικά φέτος είχε στη Γαλλία 17 νίκες και 6 ήττες.

Μετά την επιστροφή του στην Κρήτη ο οικογενειάρχης πλέον Μαλινάκης ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο facebook την αποχώρησή του από τη δράση στα 36 του χρόνια. «1995-2023. Τι ταξίδι!!! Ελλάδα, Γαλλία, ταξίδια, νέα μέρη… Γέλια, χαρές, λύπες, νίκες, ήττες… Σπουδαίοι προπονητές, συναθλητές, αντίπαλοι όλα αυτά τα χρόνια μού κράτησαν συντροφιά μέσα και έξω από τα τραπέζια του πινγκ πονγκ. Ήρθε η ώρα να πούμε ένα αντίο», έγραψε μεταξύ άλλων και απηύθυνε ευχαριστίες σε όσους τον στήριξαν. Ο Μαλινάκης ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό Νέων ανδρών το 2006, δεύτερος Βαλκανιονίκης στο διπλό Νέων ανδρών το 2008, τρεις φορές «ασημένιος» στο ομαδικό των Βαλκανικών αγώνων στους νέους (2) και τους Νέους άνδρες (1), είχε πανελλήνιους τίτλους με τον ΟΑ Χανίων στις νεαρές ηλικίες και ήταν μέλος των εθνικών ομάδων σε όλες τις βαθμίδες των μικρών κατηγοριών.

Στη National 2 αγωνίστηκε και η Αντίμπ 1 του Δ. Κορδούτη και του Γιαννούτσου. Ήταν στο 3ο γκρουπ και κατέλαβε την 6η θέση με 12 βαθμούς. Στο φινάλε ήρθε ισόπαλη 7-7 στην έδρα της με την Κρεσιβοντάν. Ο 3ος Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών και ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων αντίστοιχα, είχαν μικρή παρουσία με την 1η ομάδα της Αντίμπ στη 2η φάση και δεν  αγωνίστηκαν στο τελευταίο ματς.

Κυρίως ενίσχυσαν την Αντίμπ 2 στη National 3. Στο ίδιο πρωτάθλημα πήρε μέρος με την ίδια φανέλα και ο Ι. Κορδούτης. Στο 2ο γκρουπ η ομάδα πήρε την 3η θέση με 15 βαθμούς και στην 7η αγωνιστική νίκησε εντός έδρας με 8-4 τη Λε Μιλ. Ο Δ. Κορδούτης είχε στο απλό 3 νίκες. Γενικά φέτος στα πρωταθλήματα National εμφάνισε 25 νίκες και 8 ήττες. Στην ίδια αναμέτρηση ο αδερφός του Ιάσονας σημείωσε 1 νίκη και 1 ήττα. Η συνολική στατιστική του περιλάμβανε 9 νίκες και 7 ήττες. Ο Γιαννούτσος έδωσε στα μέσα Απριλίου τα τελευταία παιχνίδια του, έχοντας συμμετοχές στη National 3 και με την Αντίμπ 3 (ήταν στο 12ο γκρουπ και κατέκτησε την 4η θέση με 14 βαθμούς). Ο απολογισμός του ήταν 15 νίκες και 9 ήττες. 

Στη National 3 και τη 2η φάση έγιναν 16 γκρουπ των 8 ομάδων. Η Σεν Ντενί 2 του Δαμιανή βρισκόταν στο 4ο και πήρε την 5η θέση με 15 βαθμούς. Το Σάββατο 13/05 έκλεισε τους αγώνες της χάνοντας 8-6 εκτός έδρας από την Τουρ 4S. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2020 στο απλό Νέων ανδρών επικράτησε και στις 3 ατομικές συναντήσεις του. Ο απολογισμός του σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν 27 νίκες-8 ήττες.  

Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε στη 2η φάση και η Κουντούν του Αντωνιάδη. Στην 7η αγωνιστική έχασε 8-2 στην έδρα της, χωρίς τον Έλληνα διεθνή στη σύνθεσή της, από τη Λογκνιέ και τερμάτισε στην 3η θέση του 6ου γκρουπ με 15 βαθμούς. Ο Αντωνιάδης είχε τον Μάρτιο την τελευταία συμμετοχή του και συνολικά παρουσίασε τέλεια στατιστική με το απόλυτο των νικών σε 18 αγώνες.

Στη National 3 με την Παρί 13 ΤΤ 3 έκλεισε τα παιχνίδια του ο Καριοφυλλίδης. Η ομάδα του βρέθηκε στο 3ο γκρουπ της 2ης φάσης και κατέλαβε την 5η θέση με 13 βαθμούς. Ο Θεσσαλονικιός αθλητής, που στην 1η φάση των πρωταθλημάτων είχε χρησιμοποιηθεί και στην 1η ομάδα της Παρί 13, στη National 2, αγωνίστηκε τελευταία φορά τον Απρίλιο και εμφάνισε στο σύνολο 9 νίκες-9 ήττες.

Στο ίδιο γκρουπ και την ίδια κατηγορία η Σεν Πιερέζ 2 του Βλοτινού κατέκτησε την πρωτιά με 21 βαθμούς και πάει για άνοδο. Ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων, που είχε συμφωνία με το κλαμπ για λίγα ματς φέτος, είχε κάποιες συμμετοχές σε Pro B και National 3. Τον Μάρτιο έδωσε τα τελευταία παιχνίδια του και συνολικά είχε 3 νίκες (όλες στη Ν3) και 3 ήττες (όλες στην Pro B). Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι η Σεν Πιερέζ 1 ήρθε 1η στα πλέι άουτ κι εξασφάλισε οριστικά την παραμονή της στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B).

Στη National 3 συνέχισε η Σεσόν 1 του Λυκοστράτη. Ολοκλήρωσε τα παιχνίδια της στο 16ο γκρουπ με εκτός έδρας νίκη 8-6 επί της Ρεν, έφτασε τους 15 βαθμούς και κατέλαβε την 4η θέση. Ο αριστερόχειρας αθλητής είχε αγωνιστεί τελευταία φορά τον Φεβρουάριο και στο σύνολο εμφάνισε 11 νίκες και 5 ήττες.  

Στην ίδια κατηγορία η Εσιρόλ Εϊμπέν 1, με την οποία έκανε μία συμμετοχή ο Αρβανίτης, περιορίστηκε στην 8η θέση του 12ου γκρουπ με 12 βαθμούς. Ο αθλητής, που στην Ελλάδα πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 με τον Άρη Νικαίας, ενίσχυσε κυρίως τη 2η ομάδα της Εσιρόλ στην Pre-National και η συνολική στατιστική του περιλάμβανε 12 νίκες-3 ήττες.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΣΤΙΣ NATIONAL ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στα αντίστοιχα πρωταθλήματα των γυναικών η Μπουργκουάν Τζαλιό 1 της Κωνσταντίνας Παρίδη ανέβηκε μετά την 1η φάση από τη National 2 στη National 1. Συνέχισε από τον Ιανουάριο στο 2ο γκρουπ και αρκέστηκε στην 7η θέση με 11 βαθμούς. Στο φινάλε στις 13/05 παραχώρησε ισοπαλία 7-7 στην Ισί Λε Μουλινό 2. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2022 στο απλό των γυναικών δεν επρόκειτο να κάνει πολλές συμμετοχές στη Γαλλία και ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 9 νίκες και 2 ήττες.

Στη National 2 αγωνίστηκε και στη 2η φάση η Ερμόν/Ερμπλέ 1 της Γερασιμάτου. Ήταν στο 2ο γκρουπ και κατέκτησε τη 2η θέση με 17 βαθμούς. Στην 7η και τελευταία αγωνιστική έχασε το περασμένο Σάββατο ως φιλοξενούμενη 8-4 από τη Φοντενέι. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών δεν ήταν σε αυτή την αναμέτρηση, έδωσε τα τελευταία της ματς στα μέσα Απριλίου και η φετινή πορεία της είχε 21 νίκες και 3 ήττες. Κανονικά η 2η θέση χαρίζει στην Ερμόν/Ερμπλέ την άνοδο στη National 1, ωστόσο η διοίκηση έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος της και θα διαλύσει τη γυναικεία ομάδα…

Επίσης στη National 2 και το ίδιο γκρουπ είχε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ρεν Πολ Μπερ της Κιούφη. Στο «πουλ» του νέου χρόνου κατετάγη 4η με 15 βαθμούς. Στην 7η αγωνιστική νίκησε τη Σεν Μορ εκτός έδρας με 8-4, την Ερμόν/Ερμπλέ την είχε αντιμετωπίσει στην 3η αγωνιστική τον Μάρτιο, αλλά η Κιούφη ήταν απούσα και δεν προέκυψε ελληνική «μονομαχία». Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών είχε 3 ατομικές νίκες σε ισάριθμα ματς το περασμένο Σάββατο, αλλά γενικά αγωνίστηκε λίγες φορές και το ρεκόρ της ήταν 6 νίκες-1 ήττα.

Στη National 3 έζησε πρωτόγνωρη και πολύτιμη εμπειρία σε ξένο πρωτάθλημα η Αθανασοπούλου. Φόρεσε τη φανέλα της Μπουργκουάν Τζαλιό 2, του σωματείου, στο οποίο ήταν και η Παρίδη. Στη 2η φάση η ομάδα βρέθηκε στο 4ο γκρουπ και αναδείχτηκε νικήτρια με 20 βαθμούς πανηγυρίζοντας την άνοδο. Στην 7η αγωνιστική επικράτησε στην έδρα της 8-5 της Ναντ. Η Αθηναία αθλήτρια σημείωσε 2 νίκες και 1 ήττα και γενικά σε μία γεμάτη σεζόν στη Γαλλία εμφάνισε 16 νίκες και 13 ήττες. Στις αρχές Ιουνίου είναι τα πλέι οφ, απλά για την τελική κατάταξη.

Related posts

Εθνική Βελγίου: Έξαλλος ο Κουρτούα που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Λουκάκου και όχι εκείνος

Ρονάλντο: Ιστορικό ρεκόρ, φτάνει τις 200 συμμετοχές με την Πορτογαλία στο ματς με την Ισλανδία

Με 12 μετάλλια η ελληνική ομάδα Powerlifting στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Berlin 2023