offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος Αττικής γυναικών, η ΕΦΟΕπΑ απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού

Κοινοποίηση

Ο Ολυμπιακός είναι ο Κυπελλούχος Αττικής γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2022-2023. Τα αποτελέσματα, που είχαν καταγραφεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, στις 30/04 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δεν είχαν επικυρωθεί, καθώς εκκρεμούσε ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική συμμετοχή της Ουκρανής αθλήτριας της πειραϊκής ομάδας Μαργαρίτα Πεσότσκα (για τον ίδιο λόγο δεν είχε γίνει και η απονομή των επάθλων). Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απέρριψε την ένσταση, όλα τα αποτελέσματα ισχύουν κανονικά κι έτσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη 2η θέση και η ΑΕΚ την 3η. Ο τελικός θυμίζουμε, είχε λήξει με σκορ 4-0 για τον Ολυμπιακό (με τον Παναθηναϊκό να υποβάλλει την ένσταση πριν από την έναρξή του), ενώ στον «μικρό» τελικό η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 4-1 του ΓΑΟ Πειραιά. Το θέμα πήγε αρχικά στην Τεχνική Επιτροπή της ομοσπονδίας, η οποία παρέπεμψε την εκδίκασή του στο Δ.Σ.

Η ένσταση για την Πεσότσκα έγινε βάσει του άρθρου 1.6 από το Κεφάλαιο Α της Γενικής Προκήρυξης Αγώνων της ομοσπονδίας, που αναφέρει ότι «υπήκοοι κρατών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. (τρίτης χώρας) μπορούν να αγωνίζονται μόνο στην Α1 και Α2 Εθνική κατηγορία».

Στην κοινοποίηση της απόφασης προς όλα τα σωματεία, που μετείχαν στο Κύπελλο Αττικής γυναικών, η ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μελετήθηκαν ενδελεχώς τα άρθρα 1.4, 1.5, 1.6, της Γενικής Προκήρυξης, τα οποία άρθρα έχουν άμεση συνάφεια ως προς την εν γένει δυνατότητα συμμετοχής στις αγωνιστικές διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ μεταγραφομένων αθλητών – αθλητριών, υπηκόων της Ε.Ε. και υπηκόων τρίτης χώρας.

Το άρθρο 1.6. εστιάζει και συγκεκριμενοποιεί το ποιος επιτρέπεται να αγωνίζεται αποκλειστικά στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ιεραρχίας, στην Α1 και Α2 εθνικές κατηγορίες. Τα άρθρα 1.4, 1.5, 1.6, είναι συνδεδεμένα ως μια ενότητα και δεν παράγουν διαφορετικές ερμηνείες. Σκοπό έχουν την διαφάνεια απαγόρευσης συμμετοχής συγκεκριμένων μεταγραφόμενων αλλοδαπών αθλητών σε πανελλήνια πρωταθλήματα ατομικών ή ομαδικών αγωνισμάτων από τα οποία απορρέουν ειδικά «προνόμια» για τους αγωνιζόμενους, όπως η παροχή μορίων για τις ακαδημαϊκές εξετάσεις, τα οποία όμως δ ε ν παρέχει η διοργάνωση του κυπέλλου. Εξ αυτού και δεν περιορίζεται η αγωνιστική συμμετοχή των ανωτέρω αθλητών σε διοργανώσεις που δεν παρέχουν προνόμια , όπως το τοπικό κύπελλο.

Απόρροια τούτου η προκήρυξη της διοργάνωσης αυτής στην οποία δεν αναγράφεται κανένας περιορισμός ή απαγόρευση. Σωματείο που δηλώνει συμμετοχή στο κύπελλο, αυτομάτως αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης.

Επιπλέον στη διοργάνωση του κυπέλου χρησιμοποιείται η «αξία» που καθορίζει τη θέση του κάθε διαγωνιζόμενου σωματείου και η οποία προκύπτει από τους τρεις ( 3 ) πρώτους αξιολογημένους αθλητές/αθλήτριες που διαθέτει η κάθε ομάδα. Στον καθορισμό της «αξίας» συμπεριλαμβάνονται όλοι οι αθλητές που έχει στη δύναμή της η κάθε ομάδα είτε είναι Έλληνες, είτε δεν είναι. Επομένως δεν είναι δυνατό να αποκλειστεί αγώνων που δεν παράγουν προνόμια, αθλητής/αθλήτρια που συμπεριλαμβάνεται και καθορίζει την «αξία» της ομάδας η οποία μάλιστα «αξία» ανακοινώνεται πριν την κλήρωση των αγώνων.

Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόρριψη της ένστασης. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα της διοργάνωσης «Τοπικό Κύπελλο Αττικής Γυναικών» ισχύουν ως έχουν καταχωρηθεί και δημοσιευθεί (https://app.ttscore.io/customer/24/event/536#)».

Related posts

Απόλλων Σμύρνης: Έτοιμος να σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο στην έδρα της Τεράσα

Έτοιμες να «τσεκάρουν» εισιτήρια για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι εθνικές μας ομάδες στο Όσιγιεκ 

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Αυλαία σε Barcelona και Stuttgart Open