offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης είδε πρώτος τι εστί Χατζισαφί πριν από πέντε χρόνια

Κοινοποίηση

Ο παλιός “έρωτας” για τον Ιρανό αριστερό μπακ, Εσχάν Χατζισαφί και η επιμονή του Δημήτρη Μελισσανίδη για την απόκτηση, την παραμονή και την ανάδειξή του σε έναν εκ των κορυφαίων της σεζόν.

Ο Εχσάν Χατζισαφί αναχώρησε για το Μουντιάλ του Κατάρ, ως ο αναπληρωματικός του συμπατριώτη του Μίλαντ Μοχαμάντι στην ΑΕΚ. Ο δεύτερος εκείνη την περίοδο, είχε βρει την κατάλληλη χημεία με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που έπαιζε μπροστά του στην αριστερή πτέρυγα και οι δυο τους είχαν εξαιρετικές συνεργασίες στα παιχνίδια, γεγονός το οποίο δημιούργησε άγχος όταν αμφότεροι τέθηκαν εκτός μάχης, ακριβώς την ίδια περίοδο.

Το πρόβλημα του Μοχαμάντι ήταν σημαντικά πιο σοβαρό και τον κράτησε εκτός μάχης για τρεις μήνες, ενώ όταν επανήλθε αντιμετώπισε διαδοχικά μυϊκά προβλήματα που τον κρατούσαν πίσω.

Στο διάστημα αυτό, ο Εχσάν Χατζισαφί βγήκε μπροστά. Δεν έπαιξε απλά τη θέση του αριστερού μπακ, το έκανε με τρόπο που ήταν σαν να τη διδάσκει σε σεμινάριο. Βιονικός, τρομερά ανθεκτικός ανασταλτικά -κάτι που δεν ήταν το φόρτε του- και εξαιρετικά ποιοτικός στα ανεβάσματά του. Η ευτυχία του Ματίας Αλμέιδα, τον αντάμειψε με νέο συμβόλαιο.

Δεν ήταν απλό για την ΑΕΚ να τον κρατήσει, ο Χατζισαφί είχε βρει σημαντικά περισσότερα χρήματα στο Κατάρ και στη Σαουηδική Αραβία, μάλιστα με εγγυημένα διετή συμβόλαια. Στην Ένωση πήρε ένα “τίμιο 1+1” το οποίο προφανώς θα του εξασφαλίσει μια δεύτερη σεζόν σε περίπτωση που επιτύχει κάποιους στόχους που προβλέπει η συμφωνία.

Και σαφώς, με λιγότερα χρήματα από αυτά που του έδιναν στις άλλες Ηπείρους. Επέλεξε την Ευρώπη, ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη που ο προπονητής του έδειξε αλλά κυρίως την αγάπη και το πείσμα του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ιστορία από τα παλιά

Πέντε χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2018 όταν ο Χατζισαφί ήταν ακόμα στα 28 του, η ΑΕΚ αναζητούσε τρόπους να ενισχυθεί για την τελική προσπάθειά της να κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα από την ελληνική αγορά. Ο διακαής πόθος του Μελισσανίδη τότε, ήταν ο Ιρανός, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στον Πανιώνιο, πότε ως πλάγιος μπακ και πότε ως εσωτερικός χαφ.

Ο Ολυμπιακός πρόλαβε την ΑΕΚ, η οποία τελικά στα τελειώματα της χειμερινής μεταγραφικής σεζόν, απέκτησε τον Νίκλας Χουλτ από τον Παναθηναϊκό για το αριστερό άκρο της άμυνάς της. Δεν το μετάνιωσε εκείνη καθώς ο Σουηδός τη βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, σίγουρα όμως μετάνιωσε ο Χατζισαφί για την επιλογή του, μένοντας μόλις για μερικούς μήνες στον Πειραιά και παίζοντας σε επτά επίσημα ματς όλα κι όλα.

Το καλοκαίρι του 2021, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της, ο Μελισσανίδης πήρε αυτή την υπόθεση προσωπικά. Έφερε στην ομάδα τον Χατζισαφί εν μέσω αντιδράσεων οπαδών και Τύπου, αλλά το αυτί του δεν ίδρωσε.

Δεν συνέβη αυτό ούτε όταν σεζόν (2021-22) πήγε στράφι με τον Ιρανό να ‘βουλιάζει’ αγωνιστικά στο γενικότερο βούρκο των αγωνιστικών θεμελίων της ομάδας. Για εκείνον έλεγε πάντα ‘‘είναι παικταράς”, επιμένοντας γι’ αυτό ό,τι κι αν ο περίγυρος έλεγε.

Η εξέλιξη τον δικαίωσε. Ο Χατζισαφί τράβηξε το κουπί στα δύσκολα, υπήρχαν ματς στα οποία ήταν συγκλονιστικός και ασφαλώς έκανε περήφανο τον Μελισσανίδη που επιβεβαιώθηκε πλήρως για το ποδοσφαιρικό ‘μάτι’ του.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ο Κούβελας και η Τασιού πρωταθλητές Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 11

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης: Συμμετείχε στον προκριματικό η Εθνική Γυναικών, επανεμφάνιση για Μιλλούση

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για τον θάνατο του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη