offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Τρίτος ο Αλεξούδης στην κατηγορία Under 13 του βουλγαρικού WTT Youth Contender

Κοινοποίηση

Νέα επιτυχία σε διεθνές τουρνουά για τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη και το αναπτυξιακό κομμάτι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο αριστερόχειρας αθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας κατέκτησε σήμερα 16/05 την 3η θέση στο απλό των αθλητών έως 13 ετών, στο World Table Tennis Youth Contender της Βουλγαρίας, που διεξάγεται από χτες στην πόλη Παναγκιούριστε. Με εξαιρετικές εμφανίσεις προχώρησε από το νούμερο 7 των seeding κι αφού τη Δευτέρα πήρε την πρωτιά στον όμιλό του, ξεπερνώντας και το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, πέτυχε νίκη και την Τρίτη στο ταμπλό για να μπει στην πρώτη 4άδα. Το απόγευμα τα έδωσε όλα για το κάτι παραπάνω ώσπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από το νούμερο 3 αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Θυμίζουμε ότι στα τέλη Απριλίου, στο Europe Youth Series της Κροατίας, ο Αλεξούδης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο διπλό αγοριών Under 13 με συμπαίκτη τον Γιάννη Κιοσελόγλου και είχε πλασαριστεί στις θέσεις 5-8 στο απλό της ίδιας κατηγορίας. Στο Παναγκιούριστε τον καθοδήγησε ο Βούλγαρος προπονητής του στη Φιλία Ορεστιάδας Γκεόργκι Δασκάλοφ. Στην ίδια πόλη θ’ ακολουθήσουν από τις 19/05 οι αντίστοιχοι αγώνες των κοριτσιών. Εκεί θα πάρουν μέρος η πολύπειρη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Μαρία–Ιωάννα Κρεάνγκα, που θα ζήσει την πρώτη εμπειρία από διεθνή τουρνουά. Στο κοουτσάρισμα θα έχουν τον διαχρονικά κορυφαίο εκπρόσωπο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Καλλίνικο Κρεάνγκα.

Στη νέα ελπιδοφόρα εμφάνιση του στο εξωτερικό ο Αλεξούδης μετείχε σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, την Under 13 και την Under 15. Στους παμπαίδες προχώρησε με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς και το απόγευμα κυνήγησε την είσοδο στον τελικό. Στην παραπάνω κατηγορία από τη δική του αποκλείστηκε σήμερα με την 3η θέση στον όμιλό του, αλλά και πάλι ωφελημένος βγήκε, καθώς αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία, μέτρησε δυνάμεις κόντρα σε Ασιάτες και πήρε κι εκεί καλό βαθμό.

Στην Under 13 πήγε στη βάση του ταμπλό μετά την επικράτηση στο 2ο γκρουπ και πάλεψε να μπει στον τελικό με αντίπαλο τον Βούλγαρο Μίροσλαβ Σμιντ. Ο αθλητής της διοργανώτριας χώρας, επίσης αριστερόχειρας και με πολύ καλή forehand επίθεση, προερχόταν από αήττητη πρωτιά στο 3ο γκρουπ, όπου ήταν επικεφαλής. Ο Αλεξούδης, που εμφάνισε σήμερα συμπτώματα ίωσης και δεν είχε τη μεγαλύτερη ενέργεια, ηττήθηκε με 3-1 σετ (7-11, 6-11, 11-9, 7-11).

Σε αυτόν τον θεσμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάντως, καταγράφηκε μία ακόμα παρουσία στην 4άδα για τα ελληνικά χρώματα σε επίπεδο αγοριών, μετά από το ασημένιο μετάλλιο του Κιοσελόγλου στη Σερβία, στην κατηγορία Under 11.

Στα προημιτελικά του U13 ο Εβρίτης πρωταθλητής αντιμετώπισε έναν άλλο Βούλγαρο αθλητή, τον Ντίμιταρ Γιόβεφ, που είχε προκριθεί με τη 2η θέση από το 1ο γκρουπ. Είχε 1 νίκη και 2 ήττες, αλλά ευνοήθηκε σε τριπλή ισοβαθμία. Ο Αλεξούδης έκανε δυνατό ξεκίνημα και το εκμεταλλεύτηκε για τη νίκη με 3-1 σετ (11-7, 11-8, 9-11, 11-6).

Την πορεία του την είχε αρχίσει τη Δευτέρα 15/05 από τη 2η σειρά της κλήρωσης στο 2ο γκρουπ. Συνολικά ήταν 12 οι συμμετοχές και σχηματίστηκαν 4 γκρουπ των 4ων. Σημείωσε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο την πρωτιά. Στην 1η αγωνιστική νίκησε με 3-0 σετ τον Τούρκο επικεφαλής Κουζέι Γκουντογκντού. Δεύτερο φαβορί ο αθλητής της γειτονικής χώρας, αλλά ο Αλεξούδης έπιασε πολύ καλά στάνταρ απόδοσης και επέβαλλε το παιχνίδι του (11-7, 11-3, 11-4). Στη συνέχεια κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τον Βούλγαρο Κράσεν Σάβοφ (11-6, 11-1, 11-7) και τέλος με 3-0 σετ τον επίσης Βούλγαρο Ντίμιταρ Διμιτρόφ (11-1, 11-5, 11-7).

Στην κατηγορία U15 οι συμμετοχές ήταν 42 και οι αθλητές χωρίστηκαν σε 14 γκρουπ των 3ων. Ο αθλητής από την Ορεστιάδα κληρώθηκε στο 1ο γκρουπ. Έκανε καλή προσπάθεια, αλλά τα εμπόδια από την Ασία αποδείχτηκαν ανυπέρβλητα κι έμεινε εκτός ταμπλό. Στην αρχή σήμερα (16/05) κάμφθηκε από τον Ιάπωνα Ταμίτο Βατανέμπε, 1ο φαβορί της κατηγορίας, με 3-0 σετ (7-11, 7-11, 4-11) και το μεσημέρι, στο κλείσιμο του γκρουπ, από τον Τσεν Γι Λε από την Ταϊπέι με το ίδιο σκορ (7-11, 6-11, 8-11). Χαρακτηριστικό του πολύ υψηλού επίπεδου ότι ο Τσεν Γι προκρίθηκε στο ταμπλό των «32» ως νικητής του γκρουπ, καθώς έκαμψε και τον Βατανάμπε.  

Για την πόλη Παναγκιούριστε και το εντυπωσιακό Arena Asarel αναχωρεί την Πέμπτη 18/05 το δεύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής. Η Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστεί στην κατηγορία U19 και η Κρεάνγκα στην U17 και την U19. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δύο αθλήτριες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν στο Δερβένι τον πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό και το διπλό Νέων γυναικών, ενώ η Παπαδημητρίου πήρε το χρυσό μετάλλιο και στο απλό της κατηγορίας Κ21. Τις αθλήτριες θα συνοδέψει ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα, πατέρας της Μαρίας-Ιωάννας, ο οποίος μετά από… εκατοντάδες ταξίδια ως αθλητής θα βρεθεί πρώτη φορά και με ρόλο προπονητή σε αγώνες στο εξωτερικό. Το βουλγαρικό WTT Youth Contender θα τελειώσει την Κυριακή 21/05.

Related posts

Stoiximan Super League: Σε απολογία ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Άρης για την 1η αγωνιστική των playoffs

Ολυμπιακός μεταγραφές: Επίσημη η επιστροφή του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στο ΣΕΦ

Μουρίνιο για την επιστροφή των 15 βαθμών στη Γιουβέντους: “Τους έδωσαν πίσω τους βαθμούς τρεις μήνες πριν”