offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Η Digicom έδωσε την έγκριση για το κονδύλι των 115 εκατ. ευρώ, υπογράφεται η σύμβαση και αρχίζουν τα έργα στο Βοτανικό

Κοινοποίηση

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έλαβε σήμερα Τετάρτη (17/5) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το “Comfort Letter” που επιτρέπει στον Δήμο Αθηναίων να υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Η επιτροπή Digicom ενέκρινε κονδύλι ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο κρατικών επενδύσεων για το γήπεδο, όπερ σημαίνει ότι υπογράφεται η σύμβαση και ξεκινάει άμεσα η ανοικοδόμηση του “παλατιού” της ομάδας, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση -βάσει σχεδιασμού- το 2026.

“Σήμερα επιλύθηκε η τελευταία εκκρεμότητα για την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό.

Εύχομαι σε όλους τους κατοίκους των Αθηνών και κυρίως στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, τα επόμενα χρόνια, να απολαμβάνουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που επιτέλους καταφέραμε να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Συγχαίρω τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που χειρίστηκαν το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το “Comfort Letter” και προχωράμε για να δώσουμε στην Αθήνα ένα πολύ μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης”, δήλωσε ο υπουργός.

Έτσι, λοιπόν, έγινε ακόμη ένα καθοριστικό βήμα, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου και να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο των φίλων του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Αθλητικές μεταδόσεις: Ώρα Game 4 για Παρτίζαν – Ρεάλ και Μακάμπι – Μονακό

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Το Πανθεσσαλικό προηγείται ξανά στην κούρσα του τελικού

Το φινάλε στη γαλλική Pro B για τις ομάδες της Τόλιου και της Τέρπου