offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΧΑΝ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του στεγάστρου στο γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝ Νίκαιας. Το γήπεδο αυτό, ένα από τα πρώτα γήπεδα μπάσκετ στην Ελλάδα, υπήρξε ο χώρος όπου “ανδρώθηκαν” αθλητικά δεκάδες νέοι και νέες από τη δεκαετία του ‘30, ως και σήμερα. Ιστορικά ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, με σπουδαιότερο όλων τον Γιώργο Αμερικάνο, έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα στο γήπεδο αυτό. Η ΧΑΝ αποτελεί τοπόσημο για τη Νίκαια και για πολλές δεκαετίες, συνδέθηκε με την πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα της περιοχής και αποτέλεσε στήριγμα στην αναγέννηση της κοινωνικής δραστηριότητας των μικρασιατών προσφύγων.

Στα εγκαίνεια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κος Ιωακειμίδης, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ωνάση, Βουλευτές της Β’ Πειραιά, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διοίκηση της ΧΑΝ Αθηνών και Ελλάδος, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές και ιστορικά στελέχη της ΧΑΝ Νίκαιας.

Το έργο πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ωνάση. Η ΧΑΝ Αθηνώς και το παράρτημα Νίκαιας, πέτυχαν να αναβαθμίσουν το χώρο, με πολλή δουλειά όμως από τα τοπικά στελέχη, με πρώτο απ’ όλους τον ακούραστο εργάτη, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κο Λευτέρη Χατζηπαυλίδη.

Ο κος Χατζηπαυλίδης, μας μίλησε για το σημαντικό αυτό έργο:.

“ Το στέγαστρο στο ιστορικό γήπεδο της ΧΑΝ Νίκαιας, είναι ένα έργο μεγάλης αθλητικής και ιστορικής σημασίας. Η ΧΑΝ Νίκαιας, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, αθλητική μήτρα σπουδαίων αθλητών, αλλά και φιλόξενος χώρος τέχνης και πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης της Νίκαιας. Το στέγαστρο αυτό, προσφέρει τη δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες προπόνησης και αγώνων στα τμήματα μπάσκετ της ΧΑΝ και των φιλοξενούμενων σωματείων. Ομολογουμένως ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς απαιτήθηκε συνέργεια του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, του Ιδρύματος Ωνάση και της ΧΑΝ, αλλά και καθημερινός αγώνας για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προέκυπταν κατά τη διαδικασία. Τα καταφέραμε όμως γιατί κάναμε ότι χρειάστηκε με αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον για τα παιδιά που θα απολαμβάνουν πλέον έναν ασφαλή και προστατευμένο χώρο. Αυτό αξίζουν οι αθλητές μας, αυτό αξίζει η νεολαία της πόλης μας, αυτό αξίζει στην ιστορία της ΧΑΝ Νίκαιας. Τέλος, οφείλω προσωπικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά, στους γονείς και στους προπονητές, γιατί άντεξαν όλη την ταλαιπωρία με τις μετακινήσεις και τη στέρηση του φυσικού τους χώρου κατ την διάρκεια κατασκευής του έργου”.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα.

Related posts

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Mε τέσσερις πρωταθλητές Ευρώπης του απλού το ντέρμπι!

Παναθηναϊκός AKTOR: Έκπτωση 30% στα πακέτα εισιτήριων για τους αγώνες της Stoiximan Basket League

Μίλαν: Ο Οπέντα έγινε ο Νο1 στόχος για την επίθεση