offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μίτσελ και οι παίκτες έκαναν αρκετά λάθη, αλλά προλαβαίνουν ακόμη να επανορθώσουν

Κοινοποίηση

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πετύχει τρία ή τέσσερα γκολ μέχρι το 69΄ του αγώνα με τον Άρη. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ και ο Παπασταθόπουλος είχαν σκοράρει και οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει ήδη διψήφιο αριθμό ευκαιριών. Αλλά ως δια μαγείας έκανε την εμφάνισή του ο εφησυχασμός, η κακή νοοτροπία και τα λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στους «κιτρινόμαυρους» να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας πίστεψαν στο 2-0 ότι το παιχνίδι τελείωσε και ότι ήταν η στιγμή να αρχίσουν να σκέφτονται το ματς με τον ΠΑΟΚ. Έτσι, ακολούθησε το τελευταίο τραγικό εικοσάλεπτο για τον Ολυμπιακό που είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να ισοφαρίσει, κόβοντας δύο βαθμούς από τους ερυθρόλευκους.

Παρεμπιπτόντως, ο Άρης έχει κόψει πέντε πόντους από τον Ολυμπιακό στη σεζόν, που σημαίνει ότι οι κόκκινοι αυτή τη στιγμή θα ήταν πρώτοι και καβάλα στ΄ άλογο για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος
Το ζήτημα της νοοτροπίας έχει επισημανθεί αρκετές φορές μέσα στην περίοδο, αλλά ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο λάθος. Και στο ματς με τον Άρη ήταν διπλό, καθώς αφενός μεν έσβησαν τις μηχανές μετά το 2-0 αφετέρου, δε, παρατηρήθηκε έλλειψη ομαδικότητας σε αρκετές φάσεις.

Για παράδειγμα, στο 66΄ ο Μπακαμπού αποφάσισε να κρατήσει την μπάλα και να την χάσει, αντί να τη δώσει δίπλα στον αμαρκάριστο Μασούρα που ήταν μόνος φάτσα με το τέρμα. Στο 79΄, στην ανατροπή – πέναλτι του Μπιέλ από τον Πίρσμαν, ο Ισπανός είχε τη δυνατότητα στο ξεκίνημα να πασάρει αριστερά στον αμαρκάριστο Γκάρι Ροντρίγκες. Και υπήρξαν και άλλες φάσεις, που μπορούσαν να είχαν οδηγήσει σε εύκολο τέρμα για την πειραϊκής ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι την πάτησαν όπως πριν από μερικούς μήνες στα Γιάννενα, όπου προηγήθηκαν 2-0, αλλά ισοφαρίστηκαν 2-2 στο τέλος. Και τότε είχαν γίνει χτυπητά λάθη από τον προπονητή και τους παίκτες, όπως και κόντρα στους κιτρινόμαυρους. Όπως είχε προηγηθεί ο Ολυμπιακός 1-0 στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά ισοφαρίστηκε 1-1 πετώντας βαθμούς.

Ο Ισπανός τεχνικός, λοιπόν, όφειλε να ήταν πιο προσεκτικός και υποψιασμένος. Όπως και οι ποδοσφαιριστές. Ο Ρέτσος (70΄) έκανε ένα παιδικό λάθος δίνοντας το δικαίωμα στον Ιτούρμπε να μειώσει το σκορ. Και αντί ο Ολυμπιακός να αυξήσει πάλι το πρέσινγκ, την ένταση στο παιχνίδι του, να επιτεθεί για τρίτο τέρμα, ο Μίτσελ προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές που αποσυντόνισαν την ομάδα.

Ο Μίτσελ δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές του και αποσυντόνισαν την ομάδα
Ο έμπειρος προπονητής έβγαλε τον σέντερ φορ (Μπακαμπού), το δεκάρι (Φορτούνης) και το οκτάρι (Χουάνγκ) του Ολυμπιακού, επιλέγοντας να πορευτεί με τρεις κεντρικούς χαφ (Σαμασέκου, Εμβιλά, Κασάμι) λες και ήθελε να κρατήσει το 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκης από τον ακίνδυνο μέχρι το 69ο λεπτό Άρη. Και ας γνώριζε, όπως παραδέχτηκε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, ότι ο Χουάνγκ έλεγε ότι θα μπορούσε να παίξει ακόμη δέκα λεπτά.

Από τη στιγμή όμως που ο Μίτσελ έβγαλε τον Φορτούνη ο οποίος είχε ακόμη δυνάμεις και είχε πράγματα να δώσει, γιατί δεν πέρασε τον Μπιέλ στη θέση “10”; Γιατί άφησε τον Ισπανό στα πλάγια της επίθεσης, επιλέγοντας να περάσει τον Κασάμι ως δεκάρι; Ποιος ο λόγος να μην παίξουν στο τελευταίο τέταρτο ως αλλαγή ο Αραμπί (σέντερ φορ) και ο Βαλμπουενά (δεκάρι); Αλλά προτίμησε να πορευτεί ο Ολυμπιακός με εξάρι τον Σαμασέκου, οκτάρι τον Εμβιλά, δεκάρι τον Κασάμι και σέντερ φορ τον Μασούρα;

Ο Μίτσελ δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές του. Ο Μασούρας έπαιξε πάνω από ένα ημίχρονο, αλλά δεν ήταν απειλητικός. Ο Ρέτσος είχε το λάθος στο πρώτο τέρμα του Άρη και κακή τοποθέτησε στο δεύτερο γκολ. Ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε ένα καλό σουτ όλο κι όλο, αλλά ήταν πολύ λίγο για τα είκοσι λεπτά που έπαιξε, όπως σε ρηχά νερά κινήθηκαν ο Εμβιλά και ο Σαμασέκου.

Παρεμπιπτόντως, ο μυικός τραυματισμός του Μπα και η αντικατάστασή του (55΄) στοίχισε σημαντικά στον Ολυμπιακό. Και φάνηκε στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα. Βέβαια, ένα ερώτημα είναι, γιατί ο Ντόη έμεινε εκτός αποστολής χωρίς να είναι τραυματίας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν βασικός στα στόπερ και προτιμήθηκε ο Ρέτσος που ήταν τέταρτος στην ιεραρχία. Όσο για τον Σισέ, εκείνος είναι μόνιμα εκτός επιλογών του προπονητή.

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως, όμως, είναι πως ο Ολυμπιακός έχασε μια μοναδική ευκαιρία να βρεθεί σε απόσταση βολής, μόλις εντός βαθμού, μακριά από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά την πέταξε. Θα πει κάποιος, ότι το -3 δεν είναι καταδικαστικό, αφού απομένουν ακόμη οκτώ αγώνες, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πια τα περιθώρια για να πετούν βαθμούς και ευκαιρίες.

Στο χέρι του Μίτσελ και στα πόδια των ποδοσφαιριστών της πειραϊκής ομάδας είναι να επανορθώσουν στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Κοντός ψαλμός…

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζιγιές, περνάει ιατρικά και γίνεται συμπαίκτης του Ρονάλντο

Αναχωρεί για το Σεράγεβο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 η Παπαδημητρίου

Πανελλήνια Ένωση Φίλων Τοιχοσφαίρισης