offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει πλέον για δυο τελικούς

Κοινοποίηση

Ο ΠΑΟΚ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα, και πλέον γνωρίζει καλά ότι αν φύγει νικητής από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, θα έχει μετατρέψει σε τελικό για την 3η θέση τον αγώνα της αυλαίας των playoffs με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Σε μια τέτοια περίπτωση το αποτέλεσμα που θα χρειάζεται θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουν οι ερυθρόλευκοι στο δικό τους επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά βέβαια μοιάζουν μακρινά σε μια διαδικασία συνεχόμενων παιχνιδιών στα οποία ο ΠΑΟΚ βγάζει, ως ένα βαθμό, χαρακτήρα και τα δεδομένα αλλάζουν μετά από κάθε αγωνιστική.

Η ομάδα του Λουτσέσκου που βρέθηκε πίσω στο σκορ από δικό της λάθος, δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε αλλά πρόσθεσε και άλλα ονόματα στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές της που θα χρειαστεί να μείνουν στα πιτς.

Μια λίστα στην οποία βρίσκονται ήδη κομβικοί ποδοσφαιριστές (Νάρεϊ, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Τάισον και Σβαμπ) και προστέθηκε σε αυτήν ο Νέλσον Ολιβέιρα. Πιθανότατα στο ιατρικό δελτίο του Δικεφάλου θα μπει και ο Φιλίπε Σοάρες που έβγαλε κουτσαίνοντας το πρώτο του μετά από πολύ καιρό 90λεπτο.

“Αδόκιμα” δίδυμα σε άμυνα και μεσαία γραμμή
Με τόσες κομβικές απουσίες που ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε να αντιμετωπίσει πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τα δίδυμα του ΠΑΟΚ σε άμυνα και μεσαία γραμμή: Κεντζιόρα- Νάσμπεργκ στα στόπερ και Ντάντας- Φιλίπε Σοάρες συντέθηκαν εξ ανάγκης και ήταν μάλλον… αδόκιμα.

Ο Κεντζιόρα με τον Νάσμπεργκ έπαιξαν πριν το χθεσινό μαζί σε τρία προηγούμενα παιχνίδια του Δικεφάλου αλλά η συνολική διάρκεια της κοινής συνύπαρξης του στο κέντρο της άμυνας ήταν από το 67′ και μετά του εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν και τραυματίστηκε ο Ίνγκι Ίνγκασον. Διάστημα στο οποίο μάλιστα η άμυνα του ΠΑΟΚ δέχθηκε δυο γκολ.

Από την άλλη πλευρά μπορεί οι δυο Πορτογάλοι να είναι “κολλητοί” από την κοινή πορεία τους στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα αλλά στον ΠΑΟΚ είχαν βρεθεί, πριν το σημερινό, μαζί στο γήπεδο για μόλις 111′ αγωνιστικά λεπτά όλη τη σεζόν σε 8 διαφορετικά παιχνίδια. Στο δεύτερο παιχνίδι με την Καλαμάτα στην Τούμπα έπαιξαν μαζί για κάτι παραπάνω από μισή ώρα παιχνιδιού στην μεγαλύτερη συνύπαρξη τους ως ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Δέχτηκε ξανά “κρύο” γκολ αλλά δεν πτοήθηκε
Ήταν λογικό κάτω από αυτές τις συνθήκες ο ΠΑΟΚ να διαφοροποιήσει το παιχνίδι του. Το οξύμωρο ωστόσο ήταν ότι παρά το γεγονός ότι άφησε κατά μέρους το build up δέχθηκε και πάλι ένα κρύο γκολ από λάθος εκτίμηση του Κοτάρσκι.

Ένα άσχημο βολέ του Κροάτη έστειλε την μπάλα σε παίκτες του Παναθηναϊκού, η αντίδραση του Κεντζιόρα αρχικά και του Νάσμπεργκ στη συνέχεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε όπως και οι επιστροφές των χαφ και ο ΠΑΟΚ χωρίς να δεχθεί ευκαιρία βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν καν συμπληρωθεί το 10λεπτο.

Και επειδή στον ΠΑΟΚ κανένα κακό δεν έρχεται μόνο, στο 20λεπτο περίπου τραυματίστηκε ο Νέλσον Ολιβέιρα που έγινε αλλαγή με τον Μπράντον Τόμας στο 30′.

Κομβικός στην εξέλιξη του παιχνιδιού ο Μπράντον
Μέσα από την ατυχία του Πορτογάλου όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε τον παίκτη που άλλαξε το παιχνίδι. Ο Ισπανός έκανε μια ακόμη καλή εμφάνιση, ίσως την πιο μεστή στην φετινή του σεζόν. Με συνεχή πίεση στους αντιπάλους και κλεψίματα της μπάλας, πέτυχε με εξαιρετικό τελείωμα το γκολ της ισοφάρισης– μετά την πολύ καλή πάσα του Φιλίπε Σοάρες- και στο τέλος ήταν αυτός που ανάγκασε σε αποβολή τον Σένκεφελντ .

Σε αυτό το 10λεπτο περίπου με τις καθυστερήσεις που ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη παραπάνω ίσως θα έπρεπε να είναι περισσότερο διεκδικητικός και δεν έκανε. Βέβαια αμέσως σχεδόν μετά την αποβολή του Ολλανδού ο Φιλίπε Σοάρες φαινόταν ότι έχει ενοχλήσεις και μετά βίας έτρεχε για να καλύψει χώρους στο γήπεδο…

Είχαν βέβαια προηγηθεί οι αποκρούσεις του Κοτάρσκι στις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήθελε την νίκη, έστω και αν δεν έκανε και πολλά για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό προβάδισμα που στο τέλος απέκτησε.

Αντέδρασε στα δύσκολα και βρίσκει την ηρεμία του
Όπως και να έχει για τον ΠΑΟΚ ήταν απαραίτητο να φύγει με βαθμολογικό όφελος από τη Λεωφόρο και τα κατάφερε. Με δυο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν θα κλείσει τη σεζόν στην 3η θέση εξασφαλίζοντας πριν τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου, όποτε και όπου γίνει, το εισιτήριο για τον προκριματικό του Europa League που για πολλούς λόγους είναι σημαντικό.

Και το κυριότερο; Με τον τρόπο που αντέδρασε μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ, πήρε πίσω ένα μέρος από την ηρεμία που κινδύνευσε να χάσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Πλέον θα πρέπει να αντέξει και τα πολλά προβλήματα τραυματισμό για να κλείσει όσο καλύτερα μπορεί – με την κατάκτηση ενός τροπαίου την φετινή σεζόν, που αν μη τι άλλο ήταν άκρως διδακτική για όλους…

Πηγή: sport24.gr

Related posts

«Ο Αράο στο στόχαστρο της Σάντος»

ΑΕΛ: Τέλος ο Ταουσιάνης, επιστροφή Γκουτσίδη στους “βυσσινί”

Γκουαρδιόλα: “Το 4-1 δεν απεικονίζει όσα είδαμε στα δύο παιχνίδια με την Μπάγερν”