offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος έστειλε τη Ρέκορντ στα πλέι οφ της σουηδικής λίγκας

Κοινοποίηση

Νέα σημαντική στιγμή για εκπρόσωπο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο εξωτερικό. Το βράδυ της Τρίτης 04/04 ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πανηγύρισε την είσοδο της ομάδας του, της Ρέκορντ, στα πλέι οφ της σουηδικής λίγκας και ο ίδιος μετατράπηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του καθοριστικού αγώνα. Για τη 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Ρέκορντ κατέβαλλε στην έδρα της και μπροστά σε 150 φιλάθλους της τη Μούνκενταλ με 4-2 και εξασφάλισε την προνομιούχο 4η θέση, που της επιτρέπει να διεκδικήσει τον τίτλο. Συγκέντρωσε 25 βαθμούς, είχε τους ίδιους με την περσινή πρωταθλήτρια Σουηδίας, τη Χάλμσταντ, αλλά την άφησε εκτός πλέι οφ επειδή εμφάνισε καλύτερη διαφορά στο σύνολο των νικηφόρων και των χαμένων επί μέρους αγώνων. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών επικράτησε χτες και στα δύο ατομικά παιχνίδια του, μάλιστα διαμόρφωσε και το τελικό σκορ ομάδων γνωρίζοντας την αποθέωση από το θερμό κοινό. Η έξτρα διαδικασία αρχίζει στις 24/04 και η Ρέκορντ στον ημιτελικό θ’ αντιμετωπίσει τη Σόντερχαμ, η οποία πήρε την 1η θέση στην κανονική διάρκεια. Στο τέλος του στο μεταξύ, έχει φτάσει στη σκανδιναβική χώρα το αντίστοιχο πρωτάθλημα των γυναικών (Pingisligan Damer), όπου η Λίκεμπι της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα περιορίστηκε στην τελευταία θέση.

Στην Pingisligan Herrar πήραν μέρος 8 ομάδες και η Ρέκορντ ήταν σταθερά σε υψηλή θέση. Όταν την περασμένη βδομάδα νίκησε εύκολα την ουραγό Βάστερς έγινε το φαβορί για την προνομιούχο 4η θέση διότι ισοβάθμησε με τη Χάλμσταντ, η οποία την ίδια ώρα είχε χάσει έδαφος. Στο εντός έδρας φινάλε, στο κλειστό γυμναστήριο Helsingborgs Idrottsarena, της αρκούσε κόντρα στη Μούνκενταλ νίκη με οποιοδήποτε σκορ διότι ήταν καλύτερη στο σύνολο των επί μέρους ματς. Η Ρέκορντ επικράτησε με 4-2, η Χάλμσταντ είχε επίσης εντός έδρας νίκη επί της Σέβλινγκε με 4-2, αλλά το κλαμπ του Κωνσταντινόπουλου εμφάνισε σε ολόκληρο το πρωτάθλημα 45 νικηφόρα παιχνίδια και 34 χαμένα (+11), όταν η Χάλμσταντ είχε 44-39 (+5). Έτσι, πήρε εκείνη την 4η θέση της κατάταξης και ξαναπάει στα πλέι οφ μετά από 6 χρόνια.

Λόγω του ισχυρού βαθμολογικού κινήτρου ο αγώνας πήρε και εορταστικό χαρακτήρα από τη Ρέκορντ, η οποία είχε δωρεάν είσοδο στην αίθουσα, τοποθέτησε έξτρα καθίσματα, είχε μουσική, ενθουσιώδη κερκίδα κτλ. Σε ένα ισότιμο και συναρπαστικό ματς οι γηπεδούχοι ήταν πιο δυνατοί και πήραν τους 3 βαθμούς, που χρειάζονταν για να κρατηθούν πάνω από το Χάλμσταντ. Ο Κωνσταντινόπουλος υπήρξε καθοριστικός. Αρχικά νίκησε τον Σουηδό Σιμόν Σέντερλουντ με 3-0 σετ (αδερφό του συμπαίκτη του Χάμπους Σέντερλουντ, ο οποίος πέτυχε τις άλλες δύο νίκες για τη Ρέκορντ) και με το σκορ των ομάδων στο 3-2 έκαμψε τον Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη με 3-1 σετ. Σημειωτέον ότι από τον πολύ γνωστό και στο ελληνικό κοινό, Ασιάτη, είχε υποστεί τρεις διαδοχικές ήττες φέτος, δύο στη δική μας Α1 κατηγορία (στα ματς Παναθηναϊκού-Πέρα Αθηνών) και μία στον 1ο γύρο στη Σουηδία. Στο φινάλε του αγώνα ο αριστερόχειρας διεθνής μας έδωσε το έναυσμα για έντονους πανηγυρισμούς από τον κόσμο, ενώ οι συμπαίκτες του τον σηκώσανε στον αέρα! Στον λογαριασμό της Ρέκορντ στο facebook και τη διεύθυνση BTK Rekord mot Munkedals BTK | Pingisligan BTK Rekord mot Munkedals BTK | By BTK Rekord | Facebook μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν και τους δύο αγώνες του Έλληνα πρωταθλητή.  

Ο Κωνσταντινόπουλος ολοκλήρωσε με σερί νικών την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη χρονιά του στη Ρέκορντ είχε ατομικό απολογισμό 15 νίκες και 9 ήττες και στον σχετικό πίνακα, που δημοσιεύει η σουηδική ομοσπονδία, είναι ο 7ος πιο αποδοτικός αθλητής της φετινής λίγκας.

Μετά τη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας η πρωτοπόρος Σόντερχαμ είχε το δικαίωμα να επιλέξει αντίπαλο για τα ημιτελικά ανάμεσα στον 3ο (Σπαρβάγκεν) και τον 4ο. Επέλεξε τη Ρέκορντ και με πλεονέκτημα έδρας θα τη συναντήσει στις 24 και τις 26/04. Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν από μία νίκη, τότε όλα θα κριθούν σε 3ο αγώνα στην έδρα της Σόντερχαμ. Στον άλλο ημιτελικό η 2η της κατάταξης Έσλοβ θα παίξει εναντίον της Σπαρβάγκεν.  

Στην 1η εθνική κατηγορία των γυναικών η Λίκεμπι έμεινε στην 7η θέση της κατάταξης με 2 βαθμούς. Σε αυτή τη νέα εμπειρία της στο εξωτερικό η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα έκανε ό,τι μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα της και παρουσίασε ατομική στατιστική με 5 νίκες και 8 ήττες. Είχε επίσης ένα θετικό αποτέλεσμα στο διπλό, αλλά να σημειωθεί ότι δεν πήγε στη Σουηδία για τους αγώνες του 2ου γύρου διότι η ομάδα της, που θα πέσει κατηγορία, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Related posts

Φαβορί ο Μουρίνιο για προπονητής του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ

ΑΕΚ: Μήνυμα στον κόσμο πριν τον ΠΑΟΚ – «Δεν πρέπει να κινδυνέψουμε με οποιαδήποτε τιμωρία»

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ζίνι