offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στις θέσεις 9-16 του μικτού στο Youth Contender της Βουλγαρίας Μαδέσης/Κασίμη στην U19 και Φάκαρος/Κοσάρ στην U15

Κοινοποίηση

Αγώνες στο διπλό μικτό είχε η ελληνική αποστολή κατά τη δεύτερη μέρα (08/03) του World Table Tennis Youth Contender της Βουλγαρίας και παρουσίασε δύο θετικά πλασαρίσματα. Στο διπλό μικτό Under 19 ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Άλκηστις Κασίμη βρέθηκαν στις θέσεις 9-16 και στο διπλό μικτό Under 15 ο Κώστας Φάκαρος με την Τομίρις Κοσάρ από το Καζακστάν είχαν ανάλογο πλασάρισμα χάνοντας νωρίτερα στα πέντε σετ την ευκαιρία για είσοδο στα προημιτελικά. Συνολικά σε έξι ζευγάρια ήταν τα ελληνικά χρώματα και για όλα τα παιδιά είχε ουσία και αυτή η εμπειρία. Από αύριο Σάββατο 09/03 υπάρχει το απλό στις ηλικιακές κατηγορίες U19, U15 και U11, συνεπώς θα κάνουν το ξεκίνημά τους και οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος και Γιώργος Γερακιός. Στο κοουτσάρισμα στο Arena Asarel είναι οι προπονητές Κώστας Μαδέσης της ΑΕΚ, Χρήστος Τσαρσιταλίδης του Ποσειδώνα Λουτρακίου, Βάνια Ζάνεβα του ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης, Αλέξης Αρσενιάδης, Άρης Τσακίρογλου, Μιχάλης Τσαχάκης της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος έχει συνεργασία με τις ομάδες του Ταύρου.

Το διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων είχε ταμπλό των «32». Ο Μαδέσης και η Κασίμη (νούμερο 28 στο τουρνουά) έκαναν πολύ δυνατό ξεκίνημα και απέκλεισαν τους Τούρκους Ονούρ Ντουράν/Ντεφνέ Καραογκλού με 3-0 σετ (11-8, 11-9, 11-2). Στους «16» ήταν αουτσάιντερ απέναντι στο 5ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Ρουμάνους Ρόμπερτ Πόνταρ/Αλέσια Σφερλέα. Στην αρχή έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν, μετά δεν πέρασαν τα χτυπήματά τους και ηττήθηκαν με 3-0 σετ (12-14, 5-11, 7-11).

Ο Γιώργος Κοσμάς με τη Μαύρα Κοντοπούλου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο, όμως είχαν πολύ δύσκολη κλήρωση, καθώς έπεσαν πάνω στο 1ο φαβορί, τους Τιάγκο Αμπιόντουν/Μπιάνκα Μέι-Ρόζου από την Πορτογαλία και τη Ρουμανία αντίστοιχα. Στάθηκαν πολύ καλά απέναντι σε αθλητές, που είχαν ευρωπαϊκούς τίτλους σε παίδες και νεάνιδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023 και κάμφθηκαν με 3-1 σετ (4-11, 11-9, 3-11, 9-11).

Τα δίδυμα αδέρφια Τσιλόπουλοι, ο Γρηγόρης και η Χρυσαυγή έχασαν επίσης στους «32», αλλά πήραν μία ακόμα καλή εμπειρία στην πρώτη τους εμφάνιση σε διεθνές τουρνουά. Αποκλείστηκαν με 3-0 σετ από τους Τζουλιάν Ριχάουτσεκ/Σαρβινόζ Μιρκαντίροβα από την Αυστρία και το Καζακστάν αντίστοιχα (4-11, 4-11, 3-11).

Το διπλό μικτό παίδων-κορασίδων άρχισε από τον γύρο των «64» αλλά με 29 bye. Ο Φάκαρος με την Κοσάρ (νούμερο 15 στο όπεν) μπήκαν χωρίς αγώνα στο 2ο γύρο κι εκεί επιβλήθηκαν των Βούλγαρων Νίκολα Γκέντσεφ/Ντέγια Κουτσάροβα με 3-0 σετ (11-3, 11-9, 11-9). Συναρπαστικό αγώνα (που είχε και απευθείας κάλυψη στο ίντερνετ από το τραπέζι 2) είχαν στη 16άδα απέναντι στο 4ο φαβορί, τους Ρουμάνους Αλεξάντρου Ιορντάν/Πατρίτσια Στόικα. Βρέθηκαν να χάνουν 2-0 σετ, ισοφάρισαν σε 2-2 και στο καθοριστικό 5ο σετ μέτρησε καθοριστικά η διαφορά των αντιπάλων στην αλλαγή πλευρών με 5-1. Οι αθλητές από την Ελλάδα και το Καζακστάν πάντως, έδειξαν και σε άλλα σημεία του ματς ότι μπορούσαν την είσοδο στην 8άδα, καθώς στο 1ο σετ προηγήθηκαν με 7-6 και στο 2ο με 4-1. Η εξέλιξη 8-11, 6-11, 12-10, 11-9 και 4-11.

Μεγάλο παιχνίδι έδωσαν στους «64» ο Νίκος Αλεξίδης με τη Κατερίνα Σάλκινα από τη Βουλγαρία. Με αντιπάλους τους Βούλγαρους Γιοάν Γκεοργκίεφ/Νιλάι Νεντρέτοβα (και σε αγώνα, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά) οι δύο αθλητές του παμπαιδικού βρέθηκαν αρχικά πίσω στο σκορ και μετά προσπέρασαν με 2-1 σετ. Δέχτηκαν εύκολα την ισοφάριση και το 5ο σετ επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις. Το ελληνοβουλγαρικό δίδυμο έφτασε στο ματς μπολ με 10-8 από 5-8 που έχανε! Τελικά έγινε το 10-10, στην παράταση είχαν ματς μπολ και οι δύο πλευρές και τελικά χαμογέλασαν οι Γκεοργκίεφ/Νεντρέτοβα (9-11, 11-8, 11-8, 3-11, 13-15).

Στον γύρο των «32» αγωνίστηκαν ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης με τη Σοντιγιόνα Καμιλζάνοβα από το Καζακστάν καθώς είχαν bye στην αρχή. Ηττήθηκαν με 3-0 σετ από τους Μπόρις Μπόντσεφ/Πολίνα Έντσεβα (Ιρλανδία/Βουλγαρία), πάντως ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος (5-11, 10-12, 9-11).

Να θυμίσουμε τις κληρώσεις των Ελλήνων στις κατηγορίες, που γίνονται το Σαββατοκύριακο (προκρίνονται οι δύο πρώτοι από το κάθε γκρουπ). Στους αθλητές κάτω των 19 ετών έχουν σχηματιστεί 20 γκρουπ. Ο Γιάννης Αναστασιάδης βρέθηκε στο 4ο γκρουπ για να κοντραριστεί με τον Βούλγαρο Γιοάν Βελίτσκοφ (επικεφαλής) και τον Ρουμάνο Μιχάι Ιονέσκου.

Ο Γιάννη Κούτρα είναι στο 8ο γκρουπ και συναντά τον Γάλλο Φλαβιέν Κοτόν (επικεφαλής) και τον Μανσούρ Αμπντούλα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Ο Γιώργος Γερακιός εμφανίζεται στο 10ο γκρουπ με αντιπάλους τον Ινδό Ντίβανς Σριβάσταβα (επικεφαλής) και τον Ουκρανό Όλεχ Ρεχότουν.

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης θ’ αγωνιστεί στο 11ο γκρουπ απέναντι στον Αντουάν Νουαρό από τη Γαλλία (επικεφαλής) και τον Λουκ Μπονέλο από τη Μάλτα.

Ο Γιώργος Κοσμάς κληρώθηκε στο 14ο γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στον Σλοβάκο Ντάμιαν Φλόρο (επικεφαλής) και τον Τούρκο Αρντά Εντίς.

Ο Στάθης Μανωλόπουλος είναι στο 15ο γκρουπ και βρίσκει μπροστά του τον Άγγλο Γιακούμπ Πιβοβάρ (επικεφαλής) και τον Τούρκο Φουρκάν Σίμσεκ και τέλος ο Γρηγόρης Τσιλόπουλος πήγε στο 17ο γκρουπ με αντιπάλους τον Άγγλο Ραλφ Πάττισον (επικεφαλής) και τον Ζου Τζινγκέ από τη Σιγκαπούρη.

Στην κατηγορία Κ19 των κοριτσιών δημιουργήθηκαν 10 γκρουπ και γίνονται επίσης το Σάββατο. Η Μαύρα Κοντοπούλου είναι στο 2ο γκρουπ και αναμετριέται με την Τσόι Ναχιούν από την Κορέα (επικεφαλής) και τη Νίνα Νταρόβκοβα από τη Σλοβακία.

Η Άλκηστις Κασίμη κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ. Θα παίξει εναντίον της Πολωνής Ναταλία Μπογκντάνοβιτς (επικεφαλής) και της Σλοβάκας Ελίσκα Στουλέροβα.

Η Χρυσαυγή Τσιλοπούλου βρέθηκε στο 8ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει την Αλέσια Σφερλέα από τη Ρουμανία (επικεφαλής) και τη Βικτόρια Πέρσοβα από τη Βουλγαρία.

Στην κατηγορία αθλητών Κ15 δημιουργήθηκαν 16 γκρουπ. Ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης κληρώθηκε στο 6ο γκρουπ όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Μπερκ Όζτοπρακ (επικεφαλής) και τον Ρουμάνο Μιχάι Ιορντάν.

Ο Κώστας Φάκαρος στο 10ο γκρουπ έχει επικεφαλής τον Ρουμάνο Μιχάι Νάγκι κι αντίπαλο επίσης τον Βούλγαρο Μαρτίν Αλεξαντρόφ.

Ο Μιχάλης Μπιτχαβάς κληρώθηκε στο 11ο γκρουπ με τον Ιρλανδό Πίνταρ Σέρινταν (επικεφαλής) και τον Δανό Μάλικ Σεβερίνσεν. 

Ο Γιώργος Σασσάνης βρέθηκε στο 14ο γκρουπ, που είναι των 4ων αθλητών. Θ’ αναμετρηθεί με τον Τούρκο Κουζέι Γκιούντογκντου (επικεφαλής), τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Ιορντάν και τον Βούλγαρο Νίκολα Γκέντσεφ.

Τέλος στην κατηγορία αγοριών Κ11, ο Αλεξίδης είναι στο 1ο από τα συνολικά 3 γκρουπ. Θα διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό εναντίον του Άγγλου Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ (επικεφαλής), του Τούρκου Ντεμίρ Γιονού, του Ρουμάνου Σερμπάν Ραντουλέσκου και του επίσης Τούρκου Κερίμ Γκουλέρ.

Ενημέρωση για το βουλγαρικό Youth Contender υπάρχει από την WTT στον σύνδεσμο https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Results&innerselectedTab=Completed&eventId=2807, ενώ στη διεύθυνση World Table Tennis οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν τα λινκ των ζωντανών καθημερινών μεταδόσεων από τα τραπέζια 1 και 2.

Related posts

Άρης: Ο Μπούργος κέρδισε την προσφυγή, σε διαδικασία συμβιβασμού η ΠΑΕ

Champions League: Όλα τα ζευγάρια των play-offs

Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας στίβου σε Τεντόγλου: “Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αυτοθυσία σου”